Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

 

Slatina - Čas letí přímo ďábelským tempem a letní prázdniny se pomalu blíží do své poloviny. Nikdo se nemusí nudit ani během poloviny druhé. V sobotu 5. srpna 2023 se uskuteční jubilejní 25. ročník Házmburk X offroad triathlonu, který je současně desátým podnikem letošního ročníku SOLAP Krále středohoří. Tento triatlon, který je stejně jako v předchozích letech tím zcela posledním, je určen pro všechny, kteří si chtějí prověřit psychické, ale hlavně fyzické síly. Jako tradičně je jeho pořadatelem Bike & Triatlon Team Libochovice. Účastníci budou muset zdolat 300 metrů plavání v řece Ohři, 16 kilometrů na horském kole a 4 000 metrů krosového běhu. Na účastníky čeká nejen nové zázemí, ale i zcela nové trasy. Časy budou znovu měřeny elektronicky. 


Kategorie: celkové pořadí, muži do 18. let, muži 19 až 29 let, muži 30 až 39 let, muži 40 až 49 let, muži 50 až 59 let, muži nad 60 let, ženy bez rozdílu věku, ženy do 18. let, ženy 19 až 35 let, ženy nad 35 let.


Datum a místo konání: sobota 5. srpna 2023 - 15.00 hodin, Slatina u Libochovic - náves.


Registrace: na https://www.nazavody.cz/zavod/419-hazmburk-x-offroad-triathlon-2023/, do pátku 4. srpna 2023, výjimečně na místě.


Startovné: platba do pátku 4. srpna 2023 - 290 korun, na místě v den závodu 500 korun, mládež do 18. let startovné neplatí.


Prezentace: 12.00 až 14.00 hodin na návsi ve Slatině u Libochovic.


Tratě:


Plavání - 300 metrů plavání v řece Ohři.

Horské kolo - 16 kilometrů MTB.

Krosový běh - 4 000 metrů.


Ceny: věcné a upomínkové předměty - pro první tři ve vyhlašovaných kategoriích, první tři v absolutním pořadí, nejstarší účastník, nejmladší účastník, nejčastěji startující účastník.


Více informací: na www.kralstredohori.cz, Marek Bušek, telefon 602 289 588, nebo email: marek.busek@tiscali.cz.


V ceně startovného je započítána nejen lékařská služba, ale i organizační servis, oficiální suvenýr závodu, občerstvení v průběhu závodu i po jeho skončení, elektronické zpracování výsledků, zaslání dosaženého výsledku formou SMS, moderátor a hudební produkce před začátkem akce, v jejím průběhu i po jejím skončení a mnohé další. V případě neúčasti se startovné nevrací, ale po domluvě s pořadatelem se dá převést na jiného závodníka. Část trasy vede chráněným územím a proto je zakázáno poškozování přírody a jezdit se musí po vyznačené trase. Na veřejných komunikacích se musí dodržovat pravidla silničního provozu, protože se závod koná za plného silničního provozu. Na kole je povinná ochranná přilba. Každý účastník startuje dobrovolně a na vlastní nebezpečí, což potvrdí písemně před startem, spolu s tím že nebude uplatňovat žádné odškodnění na pořadateli, či jiné osobě. Každý je povinen se řídit propozicemi a pokyny, proplavat, projet a proběhnout všemi kontrolami, dodržet celou trasu závodu a mít předepsaným způsobem upevněné číslo a přilbu, během cyklistické části. V cíli je povinen umožnit určit, nebo nahlásit číslo a jméno. V případě nedodržení některého z těchto bodů bude okamžitě diskvalifikován. Přihlásit se mohou jen osoby, kterým je v den závodu 18 a více let. Mladší 18. let mohou startovat pouze s písemným souhlasem zákonného zástupce. Mladší 15. let mohou startovat pouze s písemným souhlasem zákonného zástupce a současně v jeho osobním doprovodu. Servis bude přichystán jako v předchozích letech. Všichni jsou srdečně zváni.


Autor: Václav Beneš


Foto: Bike & Triatlon Team Libochovice





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana