Litoměřičtí turisté vyrazí plnit odznak České středohoří také na Zlatník u Obrnic

Litoměřice, České středohoří - Na slunečné počasí budeme pravděpodobně v tomto roce již pouze vzpomínat. Teplé dny již mizí definitivně v nenávratnu a vlády se pevně chopí sychravý a mlhavý podzim. V sobotu by měla teplota dosahovat k příjemným 14°C, ale zemi by měl zkrápět tolik potřebný deštík. Praví a spoustou našlapaných kilometrů prověření turisté se bez ohledu na nálady počasí účastní výletů pořádaných v průběhu celého roku a zahálet určitě nebudou chtít ani na začátku třetího podzimního měsíce. Další zajímavou akcí by mohlo být následující pokračování plnění odznaku České středohoří, které zavede účastníky na vrch Zlatník u Obrnic.
 
Zlatník je vrch a národní přírodní rezervace v Česku, nacházející se pět kilometrů severovýchodně od Mostu v Ústeckém kraji na katastrálním území České Zlatníky. Jeho vrcholek leží ve výšce 521 metrů nad mořem. Na Zlatník vede z Českých Zlatníků od jihozápadu červeně značená turistická trasa. Z vrcholu je výhled na blízké vrchy Českého středohoří včetně Ranského středohoří, krajinu chomutovsko-teplické pánve a zejména na okolí města Mostu, Počerady, Litvínov a Krušné hory.

V sobotu 2. listopadu 2019 pořádá Klub českých turistů Litoměřice další ze zajímavých akcí, tentokrát je opět na programu plnění odznaku České středohoří. Zájemci se mohou těšit na nenáročnou osmikilometrovou trasu z Obrnic na vrch Zlatník a zpět. Sraz účastníků je v Litoměřicích na horním nádraží, odkud se odjíždí v 7.44 hodin. Více informací poskytne průvodce Josef Šoura na telefonním čísle 605 318 948.
 
Věřme, že se počasí opravdu vydaří a všichni účastníci prožijí další pěkný den, během něhož prožijí spoustu zajímavých zážitků, poznají některá další dosud neznámá místa a v kolonce odznak České středohoří si budou moci znovu zaškrtnout splněno. Všichni jsou srdečně zváni.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Josef Sedláček
 





 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana