Stadion těsně prohrál dramatickou bitvu na ledě chomutovských Pirátů

Chomutov - V minulém kole si litoměřičtí hokejisté připsali jasnou výhru v domácím souboji s Horáckou Slavií Třebíč. Tentokrát se představili v Chomutově, kde je přivítali ještě v uplynulé sezóně extraligoví Piráti, kteří určitě pomýšlejí na brzký návrat do domácí nejvyšší soutěže. Domácí se sice v první třetině ujímají vedení, ale těsně před jejím koncem je zásluhou Korkiakoskiho vyrovnáno. Bitva pokračuje, ale na další gól si musejí diváci počkat až do poslední části, kdy zajišťuje Pirátům tři body Štochl. Litoměřičtí bojují až do konce, ale srovnat krok se jin již nedaří a tak se domů vracejí s prázdnou.
 
Již v první minutě je za hákování potrestán Voženílek. Ve druhé minutě míjí levou tyč mezi kruhy tečovaná Kurkova bomba od modré čáry. V téže minutě vyráží Lukeš nad branku Pařízkův pokus z prostoru mezi kruhy. Ve třetí minutě se Chrpova nepovedená přihrávka odráží od jednoho ze soupeřů do středního pásma a litoměřičtí spěchají střídat. Ve čtvrté minutě míří Veselý z pravého kruhu do gólmanova protipohybu a současně těsně nad. V páté minutě se Havel rychle vrací do středního pásma a zastavuje litoměřickou akci. V téže minutě se protáhl podél pravého mantinelu do útočného pásma Klíma, ale jeho pokus sráží jeden ze soupeřů do rohu kluziště. V šesté minutě je sražena do ochranné sítě Hlavova rána od modré čáry u levého mantinelu. V sedmé minutě likviduje Pavlát slabou Klejnovu střelu. V osmé minutě je ztečován nad branku Veselého pokus z prostoru mezi kruhy. V deváté minutě je Pirátům odpískáno zakázané uvolnění. V téže minutě nastřeluje Pitule od pravého mantinelu pouze prvního bránícího hráče před sebou. V desáté minutě nepotrestali hosté Klímovu školáckou chybu ve vlastním obranném pásmu. V téže minutě nabíjí Beran na modrou čáru Mlčákovi, jehož rána je sražena do ochranné sítě. O chvíli později je Hralovi odpískán ofsajd. V 11. minutě nenašla před brankou číhajícího Voženílka nepřesná přihrávka. Ve 12. minutě vyváží Žovinec kotouč z vlastního obranného pásma do útočného, kde se marně pokouší přihrát Chrpovi. Ve 13. minutě nepřekvapil Lukeše z ostrého úhlu zakončující Hlava. V téže minutě vyhrává Suchý vhazování pro za sebou stojícího Havla, jehož pokus je sražen do ochranné sítě. V čase 12:46 nabíjí Suchý z pravého kruhu do levého Hlavovi, jehož bomba bez přípravy se zastavuje až v síti. Ve 14  minutě vyráží Lukeš u bližší tyče Klímovu ránu z levého kruhu. V 16. minutě je domácím odpískána hra vysokou holí. V 17. minutě přeskakuje kotouč hokejku ve slibné pozici číhajícímu Beranovi. V 18. minutě krotí Lukeš na svá hrudi pokus J. Svobody. O chvíli později vyráží Lukeš střelu J, Svobody z levé strany. V téže minutě jsou na trestnou lavici vykázáni Tejnor se Štohanzlem, oba za hrubost. V 19. minutě je nad branku sražena Kadlecova rána z prostoru mezi kruhy. Ve 20. minutě napřahuje v signalizované výhodě na modré čáře Sklenář, ale nedaří se mu propálit chomutovský obranný val. V přerušené hře je Hlava vyloučen za nedovolené bránění. V čase 19:43 zaváží od pravého mantinelu do levého kruhu Korkiakoski a odtud míří přesně. O chvíli později přejíždí útpčnou modrou čáru Žovinec, ale Lukeš jeho ránu vyráží.První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1. 
 
Ve 21. minutě hledá Žovinec Klímu, ale jeho nepřesná přihrávka doputovala pouze na zakázané uvolnění. V téže minutě pálí z vrcholu pravého kruhu nepřesně Voženílek. Ve 22. minutě posílá Tomica kotouč do brankoviště, kde ho Suchý netrefil a dojíždějící Hlava nastřeluje pouze pozorného Lukeše. Ve 23. minutě nastřeluje Lukeše i Tupý. V téže minutě utíká Pirátům kotouč na zakázané uvolnění. Ve 24. minutě střílí v signalizované výhodě nepřesně Jícha. V téže minutě bude Suchý pykat za podrážení. Ve 25. minutě míní Pavlátovu klec bomba od modré čáry. V téže minutě se domácí osvobozují. Ve 26. minutě pálí rozjetý Klíma z levé strany ke vzdálenější tyči, kterou kotouč těsně míjí. Ve 27. minutě likviduje Lukeš u bližší tyče vyrážečkou Veselého  pokus z levé strany. V téže minutě krotí Lukeš Langovu bombu od modré čáry. Ve 28. minutě posílá od zadního mantinelu kotouč, ale Pavlát si Přikrylovu dorážku pohlídal. V téže minutě vyfasoval Klejna menší trest za nedovolené bránění. Ve 29. minutě se mezi tři tyče nevešla Žovincova rána od modré čáry. V téže minutě se musí Hlava rychle vracet, aby včas zachytil Suchého nepřesnou přihrávku. Ve 30. minutě si Pavlát pohlídal Beranovu nabídku z levé strany. Ve 31.minutě přenechává před litoměřickou brankou operující Pitule kotouč za sebe Klímovi, proti jehož pokusu stihl Lukeš utěsnit mezeru mezi rukou a tělem. Ve 31. minutě vysouvá Suchý Hlavu, ale ten je včas odzbrojen vracejícím se obráncem. Ve 32. minutě je Beranovi odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. V téže minutě vyfasoval Korkiakoski menší trest za hrubost a společně s ním míří ba trestnou lavici Beran, který si vykoledoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Ve 33. minutě k nim usedá Štohanzl, který dostává trest dvě plus deset minut za vražení na hrazení. Domácí před sebou mají sto vteřin početní výhody pět na tři. V téže minutě nezužitkoval přihrávku zpoza branky Pitule, jemuž se nepodařilo najít mezeru mezi Lukešovými betony. O chvíli později ujíždějí litoměřičtí v oslabení ve dvou na osamělého Žovince, ale Šikova rána se pouze otírá o levou tyč. Ve 35. minutě zastavuje ofsajd útočícího Pituleho. Ve 36. minutě vyklepává Pavlát z lapačky od pravého mantinelu nahozený kotouč a rychle rozehrává. Ve 37. minutě se ujímají Kadlecovi přihrávky mezi kruhy Piráti a vydávají se na další útočný výlet. V téže minutě chytá Lukeš Suchého ránu z kruhu. Ve 38. minutě se z pravé strany natlačil před branku zcela osamocený Klíma, ale střelou po ledě na Lukeše nevyzrál a následně je Pitulemu odpískáno postavení v brankovišti. V téže minutě nastřeluje Havel od modré čáry pouze prvního bránícího hráče před sebou. Ve 39. minutě ujíždějí chomutovští do přečíslení dva na jednoho, Suchý nabíjí na pravou stranu Chrpovi, jenž okamžitě pálí, ale Lukeš je opět připraven. Ve 40. minutě se Pitulemu nepodařilo tečovat Havlovo nahození od modré čáry a kotouč putuje pouze do rohu kluziště. Druhá třetina končí a na tabuli stále svítí nerozhodný stav 1:1.
 
Ve 41. minutě nastřeluje aktivní Voženílek z vrcholu kruhů pouze levou tyčku. Ve 42. minutě chytá Pavlát Střondalovu ránu z levého kruhu. V téže minutě vyfasoval Hrala trest dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. Ve 43. minutě se hosté nemohou udržet v útočném pásmu a Pirátům se daří puk třikrát po sobě vyhodit. O chvíli později vlétl do útočného pásma Jánský, ale ani on na Pavláta nevyzrál. O chvíli později odpaluje kotouč do středního pásma Pavlát. Ve 44. minutě nastřeluje Strejček od modré čáry nepříjemně Pituleho a rozhodčí okamžitě přerušují hru. V téže minutě se domácím daří vyhodit kotouč přes všechny čáry. Ve 45. minutě se po Voženílkově střele opět otřásá branková konstrukce. Ve 46. minutě osvobozuje svůj tým Tomica. Ve 47. minutě obkroužil Chrta branku, nachází mezi kruhy Hralu, jehož pokus k pravé tyči likviduje Lukeš betonem. V čase 47:08 nabíjí Hrala z levého kruhu na modrou čáru Štochlovi, jehož střela, kterou Lukeš  zahlédl pozdě končí v síti. Pro mladíka Štochla je to první branka mezi dospělými a jak se později ukáže i vítězná. Ve 48. minutě sice zahrozili hosté v přečíslení, ale vracejícímu se Chrpovi se daří odrazit kotouč do středního pásma. Ve 49. minutě si Hlava počkal na spoluhráče, poté přihrál na paty Suchému, jenž se rychle otáčí, ale bekhendem posílá kotouč mimo tři tyče. V 50. minutě nachází Pavlát v lapačce puk nahozený od modré čáry a raději přerušuje hru. V 52. minutě je Veselému odpískán ofsajd. V 53. minutě se protáhl po levé straně do útočného pásma Sklenář, jehož rána je sražena do ochranné sítě. V 54. minutě je mimo branku sražena Kuklova bomba id modré čáry. V téže minutě zastavuje Pavlát Kadlecovu nabídku od zadního mantinelu směřující před jeho branku. V 55. minutě chytá Lukeš Kurkovu ránu od modré čáry. V téže minutě postrádá přesnost Chrpova přihrávka u tyče. V 57. minutě utíká litoměřickým kotouč na zakázané uvolnění. V téže minutě nenachází Kadlec z levého kruhu mezeru mezi Pavlátovou rukou a tělem. V čase 56:37 si bere trenér Bruk oddechový čas. V čase 56:44 míří Lukeš na střídačku a hosté hraní v šesti. O chvíli později nastřeluje Voženílek z levého kruhu pouze boční síť. V 59. minutě volí Hlava místo střely od mantinelu do prázdné branky přihrávku na lépe postaveného Klímu, která končí na položené hokejce jednoho z bránících hráčů. Na začátku 60. minuty dostává Strejček menší trest za nesportovní chování, když zcela zbytečně napřáhl na zcela bezmocně ležícího Langa. Navíc dostává Beran za stejný přestupek trest do konce zápasu. V téže minutě přitvrzuje u mantinelu Marcel zákrok na Pituleho a po strkanici v rohu je hra vykázána do středního pásma. Utkání končí a ze zisku tří šťastných a vydřených bodů se radují Piráti.     
       
Piráti Chomutov - HC Stadion Litoměřice   2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
 
Branky a nahrávky: 13. Hlava (Suchý, R. Havel), 48. Štochl (Hrala, Tejnor)  – 20. Korkiakoski (Strejček, Voženílek). Rozhodčí: Alexander Pavlovič, Michal Kostourek – Rudolf Tichý, Daniel Horažďovský. Vyloučení: 5:6, navíc M. Beran (Litoměřice) - 10 minut osobní trest + do konce zápasu, za nesportovní chování, Štohanzl (Litoměřice) - 10 minut osobní trest, za vražení na hrazení. Využití: 0:1. Diváci: 1 789. Střely na branku: 27:24 (8:6, 16:8, 3:10). Zblokované střely: 12:11. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
 
Piráti Chomutov: D. Pavlát (Altrichter) – Pařízek, Žovinec, Tejnor, Kurka, Lang, Štochl, R. Havel – Klíma, Pitule (A), Chrpa (A) – Hlava, Suchý, Tomica (C) – J. Veselý, Hrala, J. Svoboda – Tupý, M. Svoboda.  Trenéři: Martin Štrba, Petr Martínek.
 
HC Stadion Litoměřice: Š. Lukeš (Škorpík) – Klejna, Mlčák, Strejček, Dajčar, Kukla, Marcel (A), R. Procházka – M. Kadlec, Přikryl, Voženílek (C) – Jánský, Střondala, Jícha – Šik, Korkiakoski, M. Beran – Kangas, Štohanzl, D. Sklenář.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Jan Pidrman
 










































 


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana