Liběšice se stávají štikou turnaje v Bohušovicích nad Ohří, v semifinále vyřadily Litoměřicko

Bohušovice nad Ohří - Fotbalový turnaj v Bohušovicích nad Ohří, jenž má slušnou úroveň, dospěl do vyřazovacích bojů. V úterý 16. června 2020 byl na programu první semifinálový duel. V něm na sebe narazil jasný vítěz skupiny A a jeden z hlavních adeptů na celkové prvenství, FK Litoměřicko, jehož soupeřem byl druhý celek skupiny B, SK Liběšice. Favorit sice zaspal vstup do zápasu, ale po půl hodině šťastnou střelou srovnal krok. Liběšičtí zabojovali a deset minut před přestávkou si vzali vedení zpět. Po přestávce přidali další dva přesné zásahy a rozhodli tak o své možná trochu senzační výhře.

Litoměřičtí vstupují do zápasu aktivně a vytvářeli si šance, které ke své smůle nedokázali proměnit. To hrálo do not jejich soupeři, který se nerozpakoval a hned svou první šanci zužitkoval. V osmé minutě je posílá do vedení Mikina. Možná trochu zaskočený favorit se brzy oklepal a dál se snažil o překonání gólmana Havelky, leč dlouhou dobu zcela marně. Po půlhodině se k němu přiklání štěstí. Zpoza šestnáctky napřahuje Vrzák, jehož pokus si sráží do vlastní sítě smolným zákrokem Held  Ve 35. minutě rozehrávali litoměřičtí, kteří se i nadále prezentovali kombinační hrou, standartní situaci ne zrovna ideálně a jejich soupeř se vydává do brejku, který zakončuje přesnou střelou Svoboda. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za překvapivého stavu 1:2.
 
Obraz hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Litoměřicko útočilo, vytvářelo si šance, které zůstaly nevyužity, a Liběšice dávaly góly. V 60. minutě zakončuje další rychlý protiútok D. Novotný, jenž posouvá svůj tým o další krůček blíž k cenné výhře. Litoměřičtí se sice nevzdávají, ale zdramatizovat koncovku se jim nedaří. V 90. minutě přidává Mikina zakončující další rychlý protiútok, svou druhou branku a uzavírá tak výsledek na konečných, překvapivých i zasloužených 1:4. Liběšice, které přišly vlivem zranění již o pět hráčů, vyškolily svého soupeře v produktivitě, ale současně bijí na poplach. Klub shání alespoň čtyři hráče, aby vůbec mohl odehrát finále a případně se poprat o celkové prvenství.
 
FK  Litoměřicko A - SK Liběšice   1:4 (1:2)
 
Branky: 30. Held (vlastní) - 8. Mikina, 35. Svoboda, 60. Novotný, 90. Mikina.
 
FK Litoměřicko A: V. Mikoláš - M. Novotný, Matějka, Hnát, Vrzák - Zákravský, Grunert, Mešič, Štaga - Flégl, Suroviak.  Trenér: František Király.
 
SK Liběšice: M. Havelka - Held, Blažíček, Vlk, Kacálek - Nepovím, Žižka, Svoboda, Vlasák, D. Novotný - Mikina.
Na lavičce: Pokorný, Tafat, Toufar.  Trenér: Marek Čermák.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Jan Grus
 



































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana