Slovan vyšel v Přerově podruhé za sebou gólově i bodově naprázdno

 

Přerov - V minulém kole schytali ústečtí hokejisté šestigólový výprask ve Vrchlabí  Tentokrát se představili v Přerově, kde chtěli získat nějaký ten bodík a protrhnout střeleckou smůlu, což se jim ani v jednom z případů nepodařilo. Domácí vstupují do zápasu mnohem lépe než jejich soupeř a během prvních pěti minut si vytvářejí dvougólový náskok. Ve druhé části přidávají třetí branku, která se ukazuje býti zlomovou a rozhodující. Severočeši sice bojují, ale těsně před koncem inkasují počtvrté, aniž by se jim podařilo připravit gólmana Ondřeje Kacetla o čisté konto. Slovan zůstává v neúplné tabulce na dvanácté příčce.

V čase 00:30 posouvá Doležal v levém kruhu puk Kubešovi jenž bleskově otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve druhé minutě nahazuje gólman Kacetl zpoza branky kotouč pouze do ochranné sítě. Ve třetí minutě nedokázal Furch v útočném pásmu nic vymyslet. V téže minutě se dostává před Schwarze Dostálek, ale jeden z obránců mu zabránil v zakončení a poté dopadl stejně i dorážející Doležal. Ve čtvrté minutě nachází Kacetl v lapačce Pšeničkovu propagační střelu. V páté minutě si Severočeši vypomáhají zakázaným uvolněním. V čase 04:28 posílá kotouč z vrcholu pravého kruhu před branku Hrabal, jehož nahození tečuje M. Svoboda a z hranice brankoviště dopravuje do sítě pohotově Ryšavý. V šesté minutě so Kacetl pohlídal Severův pokus zápěstím. V sedmé minutě se dostává Čípova přihrávka přes modrou čáru a domácí musejí vyklidit útočné pásmo. V osmé minutě objíždí P. Svoboda Kacetlovu klec, ale zakončit se mu nedaří. V deváté minutě sbírá Vrdlovec v rohu kluziště nahozený kotouč, o který ho Kučeřík velmi rychle obírá. V desáté minutě je Houška potrestán za hákování. O chvíli později poskakuje na modré čáře neposedný kotouč Hrabalovi a ZUBR přichází o slibné rozestavení. V 11. minutě se zmocňují puku Severočeši. V téže minutě obírá Vrdlovec u mantinelu o kotouč Čípa a posílá jej ke Kacetlovi. Ve 12. minutě sice ústečtí operují v útočném pásmu, ale zaměstnat Kacetla se jim nedaří. Ve 13. minutě se přerovští osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění. Ve 14. minutě ujíždějí do přečíslení dva na jednoho Doležal s Dostálkem, jehož ránu i Doležalovu dorážku si Schwarz pohlídal. V 15. minutě je Hejcman vyloučen za podrážení. V téže minutě ukrývá Kacetl ve výstroji dalekonosnou ránu, která k němu prošla přes clonícího Protasenju. V 16. minutě si vyměňují kotouč Vrdlovec s Brožem. V 17. minutě se prodral do zakončení Severa, jehož bekhendový pokus nevyvedl Kacetla z klidu. V 19. minutě vyjíždí Kacetl daleko z branky a hasí hrozící nebezpečí. V téže minutě přihrává v přečíslení dva na jednoho Vrdlovec Tůmovi, ale ani ten na Kacetla recept nenašel. O chvíli později si pozorný Schwarz vychutnal Hrabalovu bombu bez přípravy od modré čáry. Ve 20. minutě se po Kubešově hrubce na útočné modré čáře dostává do samostatného úniku Trávníček, ale celá slibná akce končí nepřesnou přihrávkou. V téže minutě zaváží Zbořil pik za vlastní branku, kde chce s pukem strávit poslední vteřiny. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0.


Ve 21. minutě si Schwarz pohlídal Hrabalův pokus vyslaný v přečíslení. V téže minutě posílají přerovští puk na zakázané uvolnění. Ve 22. minutě chybuje na útočné modré čáře Dluhoš, který svou chybu bleskově napravuje. Ve 23. minutě prchá po přihrávce F. Dvořáka M. Svoboda ústecké obraně, ale jeho pokus zastavuje Schwarz špičkou betonu. Na trestnou lavici putují na trestnou lavici F. Dvořák za sekání a Voženílek za hrubost. Ve 24. minutě nabíjí Tůma z rohu mezi kruhy Vrdlovcovi, jehož ránu vytěsňuje Kacetl ramenem. V téže minutě bude Šoustal pykat za podrážení. Ve 25. minutě zastavuje Kacetl levým betonem Klikorkovu bombu od modré čáry. Ve 26. minutě se domácím daří ustát toto oslabení i přes velký ústecký tlak. Ve 27. minutě se hraje vyrovnaný zápas. Ve 28. minutě nastřeluje Klikorka tyčku. O chvíli později se nedaří překonat Kacetla Klikorkovi se Severou. Ve 29. minutě vysílá Indrák do přečíslení Dostálka, jehož bekhendová přihrávka z pravé strany postrádá přesnost. Ve 30. minutě lapil Schwarz Krislovu ránu. Ve 31. minutě zastavuje snahu ZUBRA ofsajd. V téže minutě vyfasoval P, Svoboda menší trest za podrážení. Severočeši se bleskově osvobozují. Ve 32. minutě míří v oslabení příliš vysoko Protasenja. O chvíli později se domácí usazují v útočném pásmu. V téže minutě vyráží Schwarz Hrabalův pokus a jeho spoluhráči odpalují kotouč do bezpečí. V čase 32:58 nachází Kučeřík na útočné modré čáře za obranou rozjetého M. Svobodu a ten nedává Schwarzovi sebemenší šanci. Ve 34. minutě je Tůma vyloučen za hákování. Ve 35. minutě jsou domácí lapeni do ofsajdové pasti. V téže minutě vyjíždí Schwarz z brankoviště, ale Hejcmanovi se nedaří najít hůl volného Zbořila. Ve 38. minutě míjí Kacetlovu klec Furchova střela z levé strany. Ve 39. minutě bude Indrák pykat za podrážení. V téže minutě odpaluje Krisl puk až ke Schwarzovi. O chvíli později se přerovští znovu osvobozují. Ve 40. minutě se Severočeši marně snaží připravit Kacetla o čisté konto. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 3:0.


Ve 41. minutě vyklepává Kacetl z lapačky Drtinovo nahození. V téže minutě pálí od modré čáry nepřesně Brož. Ve 42. minutě nachází Vrdlovec Brože, jemuž se kotouč odráží od brusle a tím celá akce končí. Ve 43. minutě bude pykat za podrážení Šoustal. V téže minutě tečuje Trávníček Drtinovu bombu od modré čáry, ale Kacetl kotouč vyráží. Ve 44. minutě utíká Havránkovi kotouč do středního pásma. Ve 45. minutě Nastřeluje Tlačil střelou bez přípravy pouze Kacetlovu masku. V téže minutě si vyměňují v obranném pásmu kotouč Kubeš s Hrabalem a vydávají se do dalšího útoku. Ve 46. minutě si Severočeši vypomáhají zakázaným uvolněním. V téže minutě posunuje Klikorka kotouč na Furcha, který o něj přichází. Ve 47. minutě se bojuje o puk v rohu přerovského obranného pásma. V téže minutě vyfasoval Protasenja menší trest za nedovolené bránění. Ve 48. minutě se podél levého mantinelu protahuje Süss, ale jeho střela zápěstím nevyvedla Schwarze z klidu. V 50. minutě se pokouší zakončit bez přípravy od modré čáry Kubeš, ale puk mu sjíždí z hokejky a na druhou stranu spěchá Vrdlovec. O chvíli později se ZUBR provinil ofsajdem. V 51. minutě minutě ujíždějí do přečíslení dva na jednoho Süss s Ryšavým, jehož pokus nevyvedl Schwarze z klidu. O chvíli později bude domácí střídačka potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. V 52. minutě se hosté marně snaží usadit v útočném pásmu. V 53. minutě uvolňuje Vrdlovec na středu Tůmu, jemuž se nepodařilo vypálit podle představ. V 54. minutě je za příliš mnoho hráčů potrestána i ústecká střídačka. V téže minutě zastavuje přerovskou akci ofsajd. O chvíli později dostává Havránek trest dvě plus dvě minuty za vysokou hůl a Severočeši se budou bránit ve třech, což se jim daří výtečně. V čase 56:59 nachází Dvořák z pravého kruhu u opačné tyče Ryšavého, jenž zakončuje u opačné tyče neomylně. V 59. minutě již ZUBR nikam nespěchá. V 60. minutě je již zcela jasné, že si Kacetl připíše v tomto duelu čisté konto. Utkání končí a Slovan vychází podruhé v řadě střelecky i bodově naprázdno. 


HC ZUBR Přerov - HC Slovan Ústí nad Labem   4:0 (2:0, 1:0, 1:0)   


Branky a nahrávky: 1. Kubeš (T. Doležal, Dostálek), 5. Ryšavý (M. Svoboda, Hrabal), 33. M. Svoboda (Kučeřík, Ryšavý), 57. Ryšavý (F. Dvořák, M. Svoboda). Rozhodčí: Vojtěch Fiala, Tomáš Cabák – Přemysl Bartek, Tomáš Kučera. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 27:29 (8:6, 11:16, 8:7). Zblokované střely: 3:10. Vhazování: 30:22. Průběh utkání: 4:0. 


HC ZUBR Přerov: Kacetl (D. Dvořák) – Hrabal, Kubeš, Zbořil, Krisl, Kučeřík, Dluhoš, Dřímal – T. Doležal, Indrák, Dostálek – J. Svoboda, Hejcman, Číp – M. Svoboda, F. Dvořák, Ryšavý – Dobša, Süss, Šoustal.  Trenéři: Vladimír Kočara, Jakub Grof.


HC Slovan Ústí nad Labem: Schwarz (Haas) – Š. Havránek, J. Drtina, Vala, V. Brož, M. Voženílek, Klikorka, Vacík – Protasenja, Pšenička, Trávníček – Houška, Vrdlovec, Tůma – Tlačil, Furch, Severa – Grim, P. Svoboda, Matějček.  Trenéři: Miroslav Mach, Jiří Merta, Jaroslav Roubík.


Autor: Václav Beneš


Foto: Jan Gebauer










































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana