Stadion konečně zabral! Na ledě lídra, v Porubě, se prezentoval parádním obratem a jasnou výhrou

 

Poruba - V minulém kole schytali litoměřičtí hokejisté šestigólový výprask v Havířově, kde zápas ztratili nepovedenou druhou třetinou, během které čtyřikrát inkasovali. Tentokrát se představili na ledě lídra, kterým je Poruba. Domácí se sice ujímají vedení, ale Severočeši bleskově vyrovnávají. Favorit si ovšem bere vedení brzy zpět. Během druhého dějství předvádějí hosté parádní obrat a v poslední dvacetiminutovce přidávají další dva přesné zásahy, kterými rozhodují o své první výhře ve svém čtvrtém utkání po restartu Chance ligy. Stadion se po této výhře posouvá na dvanáctou příčku neúplné tabulky.  

V první minutě vyráží Muštukovs Marcelovu bombu he Káňovi. V téže minutě nahlédli porubští do útočného pásna. Ve druhé minutě prověřuje Královu pozornost Kanko. Ve třetí minutě odpaluje Král kotouč do středního pásma. V téže minutě je hostům odpískáno zakázané uvolnění. O chvíli později se neujal Endálův pokus. Následně je za držení potrestán Krutil. Po chvíli nesedla střela Endálovi. Ve čtvrté minutě je Endál vyloučen za podrážení. V téže minutě si připisuje úspěšný zákrok Král. V šesté minutě pálí od modré čáry hodně nepřesně Urbanec. V sedmé minutě přidržuje Král kotouč v lapačce. V osmé minutě bude Poizl pykat za sekání. V téže minutě nedopravují pokus za brankovou čáru Teper, Szathmáry, ani Káňa. V deváté minutě jsou domácí pro postavení útočícího hráče v brankovišti vykázáni do středního pásma. V téže minutě vyfasoval Jebavý menší trest za hrubost. O chvíli později na Krále nevyzráli Jáchym s Káňou, ani po odpískání dorážející Špaček, který je za sekání vykázán na trestnou lavici. V desáté minutě se hra přelévá od jedné branky k druhé. V 11. minutě je Baláž potrestán za držení. V čase 11:20 vyráží Král Hudečkovu ránu do levého kruhu, odkud jej za jeho záda posílá zcela volný Endál. Ve 12. minutě je Špaček vyloučen za držení. V čase 12:07 pálí z vrcholu kruhů Procházka a kotouč doráží za Muštukovsova záda na hranici brankoviště operující M. Beran. Ve 13. minutě bude za vysokou hůl pykat Pořízek. V téže minutě neprošla před branku Krutilova rána od modré čáry a po několika soubojích u mantinelu se domácí osvobozují. V čase 14:14 vystihuje Pořízek nepřesnou litoměřickou přihrávku a po samostatném úniku prostřeluje Krále z levého kruhu. V 17. minutě jsou v permanenci Muštukovsovy betony. V téže minutě je za zcela zbytečné hákování v útočném pásmu potrestán Teplý. V 18. minutě se Hudečkova bomba odráží ke Kozákovi, jehož pokus Král také vyráží. V téže minutě se Severočeši brání zuby nehty a s úspěchem odolávaní spršce střel. Ve 20. minutě si Muštukovs pohlídal dalekonosnou Jíchovu střelu. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:1.  


Ve 21. minutě zatahují puk před Krále Jáchym s Endálem, ale hosté se ubránili. V téže minutě likviduje Muštukovs pokus Jíchy i dorážku Jánského. Ve 22. minutě rozehrává Výtisk zpoza vlastní branky až na druhý pokus, ale Teplý s Miškářem se prosadit nedokázali. Ve 23. minutě střílí Jebavý zpoza Pořízka, ale Muštukovs je připraven. V téže minutě projíždí Špačkovi před odkrytou brankou puk mezi bruslemi. Ve 25. minutě nachází Muštukovs ve výstroji Výtiskovu bombu z pravého kruhu. V téže minutě nabíjí Hudeček Sikorovi, jenž nemíří přesně. Ve 26. minutě likviduje Muštukovs vyrážečkou za zády Jíchovu střílenou přihrávku na Teplého. Ve 27. minutě posílá puk na Krále Hlinka a litoměřický gólman přerušuje hru. V téže minutě nachází po střele M. Berana Muštukovs kotouč v lapačce. O chvíli později vyfasoval Jáchym menší trest za hákování a na druhé straně ho následuje Miškář za stejný přestupek. Následně nezpracoval skákavý kotouč Kozák. Ve 28. minutě projevuje sportovního ducha Endál, jenž odvolává faul na svou osobu. V téže minutě zblokoval Voráček Krutilovu bombu. Ve 29. minutě je Voráček potrestán za držení. V téže minutě odpalují Slezané kotouč na zakázané uvolnění. Ve 30. minutě je M. Beran vyloučen za krosček. V téže minutě ztrácí stabilitu na červené čáře Baláž a přichází o kotouč. Ve 31. minutě nachází Žovinec dlouhou přihrávkou Jáchyma, jenž přenechává kotouč rozjetému Káňovi, ale připravený Král zastavuje betony Endálovu teč. V čase 31:29 vrací Přikryl kotouč M. Beranovi jehož povedený bekhendový pokus končí v síti. Ve 34. minutě nastřeluje Korkiakoski z ostrého úhlu pouze boční síť. Ve 35. minutě si Muštukovs pohlídal bombu Holého a poté míří od mantinelu nepřesně Teplý. Ve 36. minutě bude Voráček pykat za držení. Ve 38. minutě operují Severočeši v útočném pásmu a výrazně se tlačí do zakončení. Ve 38. minutě dostává Urbanec menší trest za nedovolené bránění. V čase 37:44 střílí od pravého mantinelu M. Beran a kotouč dopravuje za záda Muštukovse, jenž měl zcela zakrytý výhled Miškář. Ve 39. minutě je Koffer potrestán za podrážení. Ve 40. minutě se nedaří procedit puk za brankovou čáru Endálovi. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 2:3.


Ve 41. minutě se přesilovku hrajícím Slezanům nedaří usadit v útočném pásmu. Ve 42. minutě řeší nepřehlednou situaci před brankou Muštukovse Teper, jenž ze vzduchu odpaluje kotouč za branku. Ve 43. minutě zablokoval Lang Pastorův pokus. V téže minutě střílí Pytlík, ale Muštukovs je připraven. Ve 44. minutě je Novák vyloučen za podrážení. V téže minutě zaměstnávají Krále Korkiakoski se Sikorou. Ve 46. minutě nastřeluje Szathmáry tyč. Ve 47. minutě přenechává Hudeček puk za brankou Pastorovi, jemuž spěchá na pomoc Urbanec. V téže minutě jsou v pohotovosti Královy betony. Ve 48. minutě krotí Král Káňovu střelu a po Jebavého přihrávce spěchá před Muštukovse M. Beran. Ve 49. minutě si domácí vypomáhají zakázaným uvolněním. V 50. minutě bude Holý pykat za držení. V 51. minutě odpalují hosté kotouč přes všechny čáry a další útok zakládá Kozák, leč neúspěšně. O chvíli později vyklepává Muštukovs z výstroje Marcelovu bombu od modré čáry. V téže minutě nachází Král v lapačce Teperovu střelu z pravého kruhu. V 52. minutě řeší Král další nepříjemnou situaci a vysokým obloukem posílá kotouč do bezpečí. V 53. minutě nastřeluje Jícha pouze boční konstrukci branky a puk se od ryče odráží od mantinelu ke střídačkám. V čase 52:30 vyráží Muštukovs Jíchovu ránu z vrcholu pravého kruhu pouze k Marcelovi, jehož bomba z vrcholu levého kruhu se zastavuje až v síti. V 54. minutě zastavuje akci Poruby ofsajd. V 55. minutě se probíjejí do útočného pásma Jáchym se Špačkem, ale kotouč záhy vyváží do středního pásma Výtisk. V 56. minutě vysílá Jebavý do útoku Jíchu. V čase 56:05 se po Jebavého přihrávce protahuje středem do útočného pásma Jícha, jehož střela z levého kruhu zaplouvá ke vzdálenější tyči. V 58. minutě se snaží najít recept na Krále Hudečkova formace, ale vůbec se jí to nedaří. V 60. minutě čelí porubská obrana závěrečnému tlaku Severočechů. Utkání končí a Stadion si připisuje po celkem překvapivé výhře 2:5 do neúplné tabulky první tři body po restartu Chance ligy, 


HC RT TORAX Poruba 2011 - HC Stadion Litoměřice   2:5 (2:1, 0:2, 0:2)


Branky a nahrávky: 12. Endál (Hudeček, Sikora), 15. Pořízek – 13. M. Beran (M. Procházka, J. Holý), 32. M. Beran (Přikryl), 38. Miškář (M. Beran), 53. Marcel (Jícha, Teplý), 57. Jícha (Jebavý, Výtisk). Rozhodčí: Vladimír Pešina, Jakub Šindel – David Polonyi, Roman Komínek. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:2. Diváci: 0. Střely na branku: 33:27 (10:17, 15:12, 4:9). Zblokované střely: 16:12. Vhazování: 28:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.


HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Foltán) – Teper, Žovinec, Kozák (A), Szathmáry, T. Voráček, Urbanec, Pastor (A) – J. Káňa, T. Jáchym, Endál (C) – Sikora, Hudeček, Korkiakoski – Toman, Kanko, Pořízek – Špaček, M. Hlinka, Zholobov.  Trenéři: František Výborný, Martin Janeček, Marek Pavlačka.


HC Stadion Litoměřice: T. Král (A. Beran) – Marcel, Krutil, Výtisk (C), Poizl, Jebavý (A), J. Holý, Baláž – M. Beran (A), Jícha, M. Procházka – Teplý, Miškář, Jánský – Lang, Pytlík, P. Novák – Toman, Přikryl, Koffer.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.


Autor: Václav Beneš


Foto: Lukáš Bajgar

























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana