Ve druhém přípravném duelu nestačila Arma v České Lípě na prvoligový Slovan Liberec

Česká Lípa - Česká reprezentace na evropském fotbalovém šampionátu vyřadila možná trochu překvapivě Nizozemsko a postoupila do čtvrtfinále. Příprava tuzemských klubů na novou sezónu je v plném proudu. Výjimkou není ani FK Ústí nad Labem, připravující se na nový soutěžní ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V prvním přípravném duelu zvítězili ústečtí fotbalisté zcela hladce v nedaleké Brné. Ve druhém se představili ve středu 30. června 2021 v České Lípě, kde je přivítal FC Slovan Liberec, hrající nejvyšší domácí soutěž, kterou je FORTUNA:LIGA. Trenér Lukáš Jarolím přivezl k tomuto duelu pouze šestnáct hráčů. Po dvaceti odehraných minutách posílá hosty možná trochu překvapivě do vedení Václav Prošek. Po odehrané půlhodině  překlápějí vedení na stranu favorita dvěma přesnými trefami Theodor Gebre Selassie s Markem Bínou. Dvě minuty po přestávce dává výsledku konečnou podobu Dominik Gembický.

První střelu zápasu vysílá na ústeckou branku Nečas, ale jeho pěkně zakroucený pokus těsně míjí levou šibenici. V desáté minutě vytahuje parádní zákrok gólman Vliegen. Následně dostal Prošek parádní přihrávku za obranu, šel sám na gólmana, ale poté zamířil mimo tři tyče. Ve 21. minutě vystihl Prošek nepřesnou libereckou rozehrávku a po rychlém uvolnění pálí z hranice šestnáctky přesně k tyči. Ve 30. minutě rozehrává favorit rohový kop a po výtečném naskočení vyrovnává Gebre Selassie. Ve 31. minutě nabíjí aktivní Gebre Selassie volnému Bínovi, jenž povedenou střelou pod břevno překlápí vedení na libereckou stranu. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:1.

Do druhé půle nastoupili domácí v obměněné sestavě a brzy přidali pojistku. Ve 47. minutě rozehrávají domácí další rohový kop a odražený míč posílá zpoza hranice velkého vápna přesně pod břevno Gembický. V 60. minutě se po centru z levé strany dostává k zakončení zcela volný Diamé, jehož prudká hlavička se odráží od země až nad břevno. Po jednom z rohových kopů zahrozil na druhé straně Jiránek, ale gólman Hasalík se včas vrhá na zem a jeho pokus vyráží. V závěrečných minutách si vypracovali oba soupeři několik příležitostí, ale všechny zůstaly nevyužity. Arma si po porážce 3:1 připisuje první porážku ve druhém přípravném duelu. 

FC Slovan Liberec - FK Ústí nad Labem   3:1 (2:1)

Branky: 30. Gebre Selassie, 31. Bína, 47. Gembický – 21. Prošek.

FC Slovan Liberec: 
1. poločas: Vliegen – Fukala, Chaluš, Purzitidis, Mikula – Bína, Gebre Selassie, Casar, Nečas – Rabušic, Rondić.
2. poločas: Hasalík – Bína (58. Polyák), Lehoczki, Kranthove, Gembický – Matoušek, Michal, Purzitidis, Faško – Diamé, Novotný.  Trenéři: Pavel Hoftych, Pavel Medynský, Miroslav Holeňák.

FK Ústí nad Labem: Němec – Strada, Brak, Hudec, Chodora – M. Bílek, Jiránek – Miskovič, Čičovský, Cantin – Prošek.  
Střídající: Plachý – Šnajdr, Krobot, Písačka, A. Černý, V. Černý.  Trenéři: David Jarolím, Jaromír Jindráček, Richard Stražan.

Autor: Václav Beneš

Foto: Jaroslav Appeltauer


















































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana