TJ Sokol Ctiněves slaví vítězství v letošním ročníku Memoriálu fotbalových osobností Sokola Ctiněves

 

Ctiněves - Na přelomu července a srpna se uskutečnil další ročník populárního Memoriálu fotbalových osobností Sokola Ctiněves. Během dvou dnů, v sobotu 31. července a v neděli 1. srpna 2021, se na hřišti místního Sokola představily tradiční účastníci tohoto turnaje, kterými jsou TJ Podřipan Rovné B, SK Viktorie Kleneč, Výběr Podřipska, obhájce prvenství, a samozřejmě nemohl chybět ani domácí tým TJ Sokol Ctiněves. Ten kdo turnaj navštívil určitě nemusel litovat, protože padlo stejně gólů jako v roce minulém. Ve čtyřech zápasech padlo pěkných jedenadvacet branek, což je průměr pět a čtvrt gólu na zápas. Nejnapínavější bylo finále, ve kterém po gólové přestřelce rozhodovala o vítězi až penaltová loterie, ve které uspěl domácí tým a poté se mohl radovat z toužebně vyhlíženého triumfu.

Sobota 31. července 2021:


V prvním semifinálovém souboji nastoupil obhájce prvenství favorizovaný Výběr Podřipska proti celku SK Viktorie Kleneč. Favorit má od začátku výraznou převahu a brzy se ujímá vedení 1:0. Navýšit náskok se mu dlouho nedaří. Až ve druhém poločase trestají chybu klenečského gólmana přidávají druhý přesný zásah a poté již zcela dominují. Výběr Podřipska vyhrává zcela jednoznačně 5:0 a stává se tak zcela zaslouženě prvním finalistou. SK Viktorie Kleneč si zahraje o třetí místo.


Výběr Podřipska - SK Viktorie Kleneč   5:0 (1:0)


Ve druhém semifinálovém duelu na sebe narazily TJ Podřipan Rovné B a pořádající TJ Sokol Ctiněves. Tento souboj byl v úvodu nezáživný a skoro až nudný. Hrálo se ve vlažném tempu, kdy se střídají šance na obou stranách. Po přestávce trestají domácí chybu hostujícího gólmana a ujímají se vedení 1:0. Podřipanu nezbylo, než otevřít hru a začít více útočit, z čehož Sokol těžil a z rychlých brejků dokázal potrestat každičké soupeřovo zaváhání. TJ Sokol Ctiněves se po jasné výhře 4:0 stává druhým finalistou. Poražený celek TJ Podřipan Rovné B čeká souboj o třetí příčku. 


TJ Sokol Ctiněves - TJ Podřipan Rovné B   4:0 (0:0)


Neděle 1. srpna 2021:


V souboji poražených semifinalistů o 3. místo zvítězil TJ Podřipan Rovné B, jenž byl od úvodního hvizdu jasně lepší a navíc byl gólově hladovější. Jeho aktivita slavila úspěch a po výhře 1:3 se domů vrací s pohárem určeným pro tým na třetí příčce. SK Viktorie Kleneč končí na místě čtvrtém. 

 

Souboj o 3. místo: SK Viktorie Kleneč - TJ Podřipan Rovné B   1:3


Finálový zápas byl díky kvalitnímu výkonu obou soupeřů opravdovým vrcholem tohoto fotbalového víkendu ve Ctiněvsi. Oba celky vstoupily do zápasu aktivně a ve strhujícím tempu. Prostě se hrál fotbal, který se musel líbit. Již od od úvodního hvizdu následovala jedna šance za druhou, ale prim dlouho hráli oba gólmani. Během posledních patnácti minut si vybírá ten domácí dvě slabší chvilky za sebou a velezkušení hráči Výběru Podřipska, z nichž mnozí ještě nedávno nastupovali v  ČFL, I.A a I.B třídě, je dokázali okamžitě potrestat. Do konce poločasu přidali ještě třetí přesný zásah a za stavu 0:3 se Sokolu určitě neodcházelo do šaten dobře. Po bouřlivé výměně názorů ve ctiněveské kabině nastoupilo do druhých pětačtyřiceti minut úplně jiné mužstvo, jenž si bylo vědomo toho, že nemá co ztratit a začalo obrovským náporem. Během dvaceti minut  druhé půle dokázalo zaskočit překvapeného obhájce prvenství z předchozích dvou let a snížit na rozdíl jediné branky. Za stavu 2:3 se převelice zkušené mužstvo Výběru Podřipska velmi rychle oklepalo a přidalo gól na 2:4. Brzy nato dostal favorit šanci navýšit svůj náskok z pokutového kopu, ale v tuto chvíli začal předvádět kouzla a zázraky domácí gólman, který nejprve chytá nařízenou penaltu a následně likviduje i dvě další obrovské šance soupeře. V tento moment se neskutečně zvedá sebevědomí Sokola, jenž ukazuje obrovské bojovné srdce, charakter a začíná opět Výběr Podřipska tlačit. Z tohoto náporu vzešlo v 60. minutě snížení na 4:3 a v 75. minutě zcela zasloužené vyrovnání na 4:4. V 85. minutě měli domácí obrovskou šanci ale dokončit obrat se jim nepodařilo. Za nerozhodného stavu 4:4 přichází na řadu kopání pokutových kopů, které určí vítěze této zajímavé finálové bitvy. 


První dvě série vyzněly stoprocentně pro exekutory, 2:2. Ve třetí si připisuje domácí gólman úspěšný zákrok a posílá svůj tým do vedení 3:2. Ve čtvrté jsou zase úspěšní oba střelci, 4:3. V páté selhal domácí hráč a je tedy srovnáno na 4:4. Po šesti sériích je stav vyrovnaný 5:5. V sedmé sérii opět předvádí své umění ctiněveský gólman, který dalším úspěšným zákrokem rozhoduje o tom, že se vítězem letošního ročníku Memoriálu fotbalových osobností Sokola Ctiněves stává možná trochu překvapivě, ale zcela zaslouženě, po výhře 7:6 na penalty pořádající TJ Sokol Ctiněves.


Finále: TJ Sokol Ctiněves - Výběr Podřipska   4:4 (0:3), 7:6np


Pořadí:


1. místo: TJ Sokol Ctiněves

2. místo: Výběr Potřipska  

3. místo: TJ Podřipan Rovné B

4. místo: SK Viktorie Kleneč 


Sobotní podvečer byl vyplněn diskotékou, která byla příjemným zpestřením tohoto fotbalového víkendu na hřišti, kde hraje svá domácí utkání letošní vítěz tohoto populárního turnaje TJ Sokol Ctiněves. Nezbývá, než znovu poděkoval obcím Ctiněves a Libkovice pod Řípem i Místní akční skupině Podřipsko z.s (MAS) za finanční a materiální pomoc, bez které by se tento memoriál nemohl uskutečnit. Nejen vítěznému celku, ale všem účastníkům, zbývá popřát hodně štěstí v novém soutěžním ročníku, který pomalu klepe na dveře.  


Autor: Václav Beneš


Foto: TJ Sokol Ctiněves














Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana