Litoměřicko nasázelo v domácím souboji lídrovi z Domoušic bůra

 

Litoměřice - V minulém kole prohráli litoměřičtí fotbalisté možná trochu překvapivě v Jílovém. Tentokrát je čekala domácí bitva s lídrem, kterým je zatím zcela bezkonkurenční Sokol Domoušice. Hosté se bleskově ujímají vedení gólem z pokutového kopu, Domácí kontrují dvěma přesnými zásahy během tří minut, ale brzy je znovu srovnáno. Těsně před odchodem na přestávku vrací vedení na litoměřickou stranu David Šraga. Šestnáct minut před koncem zajišťuje domácím třígólový náskok Vladimír Flégl, ale konečnou podobu dává výsledku až parádní bomba Pavla Exnera. Litoměřicko zůstává i po tomto kole na čtvrté příčce.

V šesté minutě nastřeluje Holman z přímého kopu pouze dobře postavenou zeď. V deváté minutě padá ve vápně po kontaktu s Pocnerem Exner a sudí  Lukáš Vlk nařizuje pokutový kop. Míč si staví Holman a střelou do protipohybu gólmana otevírá gólový účet tohoto duelu. V 15. minutě nachází M. Marič dlouhým nákopem na pravé straně za obranu nabíhajícího Šragu, který si všiml, že je gólman P. Junek poměrně daleko venku ze své branky a parádním obloučkem mu nedává sebemenší šanci. V 18. minutě vrací Šraga na hranici velkého vápna míč přes tři protihráče se protahujícímu Pocnerovi, jehož bomba z ostrého úhlu z levé strany zaplouvá pod břevno. Ve 20. minutě je sražen na roh Pocnerův centr z levé strany. Ve 22. minutě rozehrává Exner rohový kop z levé strany do vápna kde se po několika odrazech dostává míč k Hankocymu a ten ho uklízí k levé tyči, kam za ním plachtí Botoš marně. Ve 23. minutě je žlutou kartou oceněn Grunertův faul na Uhlíka. Ve 25. minutě hlavičkuje Hankocy v souboji s Botošem těsně vedle. Ve 27. minutě centruje od pravé postranní čáry Exner a Hankocyho nebezpečná hlavička míjí těsně bližší šibenici. Ve 28. minutě sestřeluje Mács Šragu a dostává žlutou kartu. Ve 31. minutě padá ve vápně po souboji s Pourem Novotný, ale hra pokračuje bez přerušení. Ve 33. minutě nastřeluje Holman nepříjemně do choulostivých míst Janouše a ten se svíjí na trávníku. Ve 37. minutě posouvá Grunert ve vápně míč Šragovi, jehož bombu z levé strany P. Junek vyráží. Ve 38. minutě rozehrává Šraga přímý kop do vápna, kde Fléglova dorážka z levé strany míjí těsně vzdálenější tyčku. Ve 40. minutě nachází Frank z pravé strany od koncové čáry ve vápně zcela volného Šragu, jenž si míč zpracovává a poté jej uklízí za záda zcela bezmocného P. Junka. Ve 42. minutě pálí po podklouznutí Janouše zpoza šestnáctky příliš vysoko Exner. Ve 45. minutě vyboxoval P. Junek míč před naskakujícím Šragou. Nastavují se dvě minuty a v té první z nich zajíždí Flégl u středové čáry ostře do Poura a může být rád za žlutou kartu. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:2.

Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Mirga Uhlíka. Ve 46. minutě chytá P. Junek propagační Frankův pokus zpoza šestnáctky. Ve 48. minutě sestřeluje Frank u středové čáry Exnera a vyfasoval žlutou kartu. V 51. minutě míří Holman z levé strany zpoza šestnáctky těsně vedle vzdálenější tyče. V 55. minutě se nevešel mezi tři tyče Soukupův dalekonosný pokus bez přípravy. V 58. minutě si vykoledoval žlutou kartu za ostrý zákrok na Franka Pour. V 59. minutě obdržel žlutou kartu za nějaké poznámky P. Junek. V 60. minutě střídá Podroužek Hankocyho. V 63. minutě centruje z pravé strany M. Marič a Frankova povedená hlavička zaplouvá přesně ke vzdálenější tyči. V 66. minutě rozehrává Exner rohový kop z pravé strany, ale Botoš si Holmanovu hlavičku odraženou od trávníku pohlídal. V 67. minutě předvádí na levé straně parádní slalom Kotlan, ale Botoš jeho nepříjemnou ránu vyráží. V 69. minutě ukazuje hlavní rozhodčí žlutou kartu protestujícímu Kotlanovi. V téže minutě se na pravé straně ve vápně zbavuje Exner Pocnera, ale jeho střela míjí vzdálenější tyč. V 70. minutě odstupují Frank se Suroviakem a na trávník vbíhají Zákravský s Hraničkou. V 73. minutě sbírá P. Junek na hranici velkého vápna míč těsně před dobíhajícím Šragou. V 74. minutě nachází Hranička z pravé strany Flégla a ten doklepává míč k bližší tyči. V 77. minutě nahrazuje Kubiska Poura. V 79. minutě střídá Rapavý Flégla. V téže minutě se zbavuje Exner ve vápně Pocnera a poté prostřeluje parádní bombou z pravé strany Botoše. Pocner je následně ošetřován za koncovou čárou. V 82. minutě odstupují zraněný Pocner s M. Maričem a na trávník vbíhají Vrzák s L. Maričem a na opačné straně nahrazuje Schettl Mácse. V 84. minutě dostává žlutou kartu protestující Exner. V 89. minutě vytahuje Botoš na roh Holmanovu bombu z přímého kopu. Nastavují se čtyři minuty. V 92. minutě pálí Exner z přímého kopu hodně nepřesně. V 94. minutě prosvištěla těsně vedle vzdálenější tyče Exnerova rána z levé strany. Utkání končí a Litoměřicko může slavit výhru 5:3, která je zcela zasloužená.  

FK Litoměřicko A - TJ Sokol Domoušice   5:3 (3:2)  

Branky: 15. Šraga, 18. Pocner, 40. Šraga, 63. Frank, 74. Flégl - 9. Holman (pen.), 22. Hankocy, 79. Exner. Rozhodčí: Lukáš Vlk - Miroslav Sabo, Jaroslav Oborník. ŽK: 23. Grunert, 45+1. Flégl, 48. Frank - 28. Mács, 58. Pour, 59. P. Junek, 68. Kotlan, 84. Exner. Diváci: 100. 


FK Litoměřicko A: Botoš - M. Novotný, Janouš Hájek, Pocner (82. Vrzák) - Suroviak (70. Hranička), Grunert, M. Marič (82. L. Marič), Frank (70. Zákravský) - Šraga - Flégl (79. Rapavý).  Trenéři: Štefan Knapík, Martin Krejza.


TJ Sokol DomoušiceP. Junek - Pechát, M. Junek, Pour (77. Kubiska), Mács (82. Schettl) - Holman, Kotlan, Soukup, Uhlík (46. Mirga) - Exner, Hankocy (60. Podroužek).  Trenéři: Pavel Schettl, Otto Urma. 


Autor: Václav Beneš


Foto: FK Litoměřicko






























































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana