Město Terezín poodhalí některá svá ztracená zákoutí dalším zájemcům

Terezín - Na celém světě existuje spousta nádherných i tajemných míst, navštěvovaných zvídavými turisty nejen z České republiky. Jen málokdo si ovšem uvědomuje, kolik malebných i tajemnem zavánějících míst se nachází u nás doma, tedy na mnoha místech naší české kotliny. Některá z nich se nacházejí hodně blízko. Mnozí lidé rádi prožívají chvilky napětí a rádi prozkoumávají místa, která není možné navštívit kdykoliv. Další z nás přitahují věci a okamžiky z historie, které jsou někdy příjemné, ale přece jen ten dobrý pocit z nich umocňuje trocha příjemného strachu a lechtivého mrazení. Pro všechny tyto lidi existuje šance na bezvadný a těžko opakovatelný zážitek, jenž potěší každého, kdo rád navštěvuje a poznává nová málo probádaná místa, kam není možné vstoupit každý den. Určitě mezi ně patří město Terezín a jeho ztracená a téměř zapomenutá zákoutí, jenž mají zvídavým návštěvníkům vždy co ukázat a nabídnout.


V neděli 4. prosince 2022 bude v Terezíně znovu probíhat zajímavá akce nesoucí název Ztracená zákoutí Terezína, jejíž začátek je naplánován na 13.00 hodin. Zájemcům se naskýtá možnost navštívit místa, která jsou normálně veřejnosti nepřípustná. Patří mezi ně poslední místo odpočinku Gavrila Principa, zapomenutý kinosál a tělocvična, ale i monumentálnost podkroví a sklepy vojenských budov. Doporučuje se vhodná pevná a pohodlná obuv i oblečení, u kterého nebude vadit, že se případně trochu zašpiní.


Komentovaná prohlídka, jejíž kapacita je maximálně dvacet návštěvníků, trvá tři až čtyři hodiny. Sraz účastníků je na Retranchementu 5, Dukelských hrdinů 43, Terezín zhruba patnáct minut před zahájením prohlídky. Vstupenky, které stojí 250 korun a platí se až na místě, je nutné rezervovat na emailu jan.knobloch@projekt-terezin.cz, nebo na telefonním čísle 775 711 881 vždy od 9.00 do 17.00 hodin. Všichni, kdo chtějí prožít něco originálního a možná i zcela nového, jsou srdečně zváni.


Autor: Václav Beneš


Foto: Lenka Trin Voráčková www.dark-vision.cz




 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana