Po porážce v Benešově končí na lavičce Army trenér Dušan Tesařík, kterého střídá Mgr. Vít Raszyk

Ústí nad Labem - Vstup do jarních odvet nevyšel ústeckým fotbalistům ideálně, když nezískali ani jeden bod a nedokázali vstřelit byť jen jedinou branku. A na řadu přichází to, co bývá pro kluby nejjednodušším řešením, odvolání trenéra. V sobotu 25. března 2023 prohrála Arma na hřišti posledního Benešova a vypadá to jako kdyby hráči z krajského města zapomněli hrát fotbal. Na řadu tak přichází otázka co a jak dál. V pondělí 27. března 2023 došlo na setkání představitelů klubu s trenérem Dušanem Tesaříkem, který po vzájemné dohodě na lavičce končí. Hlavním důvodem byly neuspokojivé výsledky mužstva v prvních třech jarních duelech a bylo tedy třeba najít nový impulz. Dušanu Tesaříkovi je potřeba poděkovat za spoustu odvedené práce a popřát mu hodně štěstí v životě a to nejen fotbalovém. Ve složité době bezprostředně po sestupu výrazně pomohl tým konsolidovat a první polovina podzimu byla i výsledkově minimálně velice slušná.

Novým trenérem Army byl v úterý 28. března 2023 jmenován Mgr. Vít Raszyk, jenž v Ústí nad Labem v poměrně nedávné době působil jako šéftrenér mládeže. Během své trenérské kariéry prošel celou řadou klubů. V našem regionu působil kromě ústeckého klubu také u mládeže FK Teplice a u dospělých FK Baník Most. Zajímavé zahraniční angažmá zažil v daleké Číně, kde rozvíjel evropský tréninkový systém. S FK Teplice vyhrál ligu žáků U15, s týmem U19 získal pohár České republiky dorostu. Vychoval mnoho hráčů do profesionálních fotbalových týmů. Jde o velmi náročného profesionála, který má vysoké nároky nejen na sebe, ale i své okolí. Velkou výhodou by mohlo být, že některé hráče současného kádru v minulosti trénoval a dobře je tedy zná. 

Dušanu Tesaříkovi je opravdu nutno poděkovat, že se nezalekl jedné ze svých největších trenérských výzev. Odvedl pro Armu ve složité situaci spoustu kvalitní práce, ale stejně jako mnoho trenérů v minulosti doplatil na mnohokrát potvrzenou pravdu, že je snadnější vyměnit jednoho kouče, než celou jedenáctku hráčů. Jemu i jeho nástupci je potřeba popřát spoustu štěstí a úspěchů ve fotbalovém i osobním životě.

Autor: Václav Beneš

Foto: Martin Ruščin a Miroslav Solař



 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana