Dušníky urvaly v domácím souboji s Libouchcem, který se nevyvedl sudímu Jiřímu Šmidovi, výhru v penaltovém rozstřelu

Dušníky - Do nového ročníku 1. A třídy dospělých Ústeckého kraje vstoupili dušníčtí fotbalisté zcela jednoznačnou výhrou v Pokraticích, nad místním Sokolem. Tentokrát přivítali v prvním domácím duelu TJ Libouchec a čekala se druhá výhra v řadě. Nováček k ní měl našlápnuto od poloviny první půle, kdy ho posílá do vedení Tomáš Pivoňka. Spoustu zmatků zapříčinila minimálně sporná rozhodnutí hlavního rozhodčího Jiřího Šmida, nad kterými zůstával občas zdravý rozum stát. Postupně se vkrádá na hřiště nervozita a bleskovým tempem přibývají žluté karty. Ve druhé nastavené minutě posílá tuto bitvu do penaltového rozstřelu Lukáš Stehlík. V jeho průběhu likviduje dva pokutové kopy Vladimír Šrettr, jehož zásluhou zůstávají dva body domácím. Dušníkům patří v tabulce po dvou odehraných kolech čtvrtá příčka.

Ve druhé minutě volí Šimral z levé strany malou domů, která přeskakuje nohu Šrettrovi, ale Štolba nastřeluje v obrovské šanci pouze tyčku a poté Šrettr míč chytá. Ve třetí minutě posouvá Pivoňka před šestnáctkou míč na L. Kokeše, jehož parádní ránu gólman Kubík chytá. V téže minutě se z trávníku těžce zvedá Štolbou faulovaný Kühn. V páté minutě je ztečován nad branku pokus T. Kokeše. V téže minutě rozehrává J. Hyťha rohový kop z pravé strany, ale Kühn posílá hlavou míč nad břevno. V deváté minutě nachází Aubrecht z levé strany na středu hranice velkého vápna zcela volného T. Kokeše jehož střela těsně míjí vzdálenější tyč. V 11. minutě vyráží Kubík Aubrechtovu nepříjemnou ránu z levé strany. Ve 14. minutě nastřeluje J. Hyťha z přímého kopu z levé strany od koncové čáry pouze boční síť. V 19. minutě zablokoval Šimral u bližší tyče Novákův pokus z ostrého úhlu z levé strany. Ve 21. minutě odkopává Slavka do bezpečí Aubrechtův centr od levé postranní čáry. Ve 24. minutě centruje T. Kokeš z pravé strany ke vzdálenější tyči kde se prosazuje hlavou zakončující Pivoňka. Ve 27. minutě rozehrává Novák rohový kop z levé strany, ale Šrettrem vyboxovaný centr posílá Vlasák bez přípravy pánu bohu do oken. Ve 29. minutě se hráči občerstvují. Ve 32. minutě nabíjí Aubrecht z levé strany na střed do vápna Pivoňkovi, jehož pokus zablokoval Kabát. Ve 35. minutě míjí vzdálenější tyčku Aubrechtův nepovedený centr z levé strany. Ve 40. minutě dostává Kühn žlutou kartu za zajetí do Hejny u středového kruhu. Ve 42. minutě fauluje Slavka na pravé straně nejprve L. Kokeše a poté i Pivoňku, ale žlutou kartu si vykoledoval rozčilující se T. Kokeš. Ve 43. minutě letí Tomáškův centr z nařízeného přímého kopu za koncovou čáru. V první půli se nastavuje jedna minuta a v té inkasuje Tomášek žlutou kartu za sestřelení unikajícího Štolby. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.  

Ve 47. minutě nenachází Aubrecht z levé strany před brankou žádného ze spoluhráčů. V 5é. minutě nepotrestal Černohorský nedorozumění Šrettra s Lédlem. V 51. minutě vysunuje T. Kokeš na levé straně do vápna nabíhajícího Pivoňku, ale ten vytěžil z obrovské šance pouze roh. V 52. minutě rozehrává J. Hyťha rohový kop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde vyráží Kubík ránu T. Kokeše z ostrého úhlu. V téže minutě se po souboji s Hammerem svíjí na trávníku Pivoňka. O chvíli později vidí L. Kokeš hodně přísnou žlutou kartu za faul na Štolbu u středového kruhu. V 58. minutě chytá Kubík  nedůraznou střelu T. Kokeše zpoza šestnáctky. V 59. minutě odstupují Kühn s T. Kokešem a na trávník vbíhají Fiala s Mandou. V 60. minutě krotí Šrettr Smetanovu dalekonosnou ránu z pravé strany. V 61. minutě nahrazuje Stehlík Černohorského. V 65. minutě nastřeluje Šimral z přímého kopu pouze zeď. V 67. minutě střídá Krčmář kulhajícího P. Hyťhu. V 70. minutě ukrývá Šrettr v náruči Hejnovu nabídku z levé strany. V 72. minutě míjí vzdálenější tyč Mandova střela z ostřejšího úhlu z pravé strany. V téže minutě nahrazuje během občerstvovací přestávky Žák J. Hyťhu. V 76. minutě ukazuje sudí žlutou kartu na střídačce se rozčilujícímu Strádalovi. V 78. minutě sestřeluje Kabát unikajícího Aubrechta. V 79. minutě chytá Kubík Fialův dlouhý centr z přímého kopu. V téže minutě se nevešel mezi tři tyče Mandův pokus z ostrého úhlu z pravé strany. V 81. minutě inkasuje Slavka žlutou kartu za zajetí do L. Kokeše. V 83. minutě nepatří k nejpřesnějším Šimralova střela z přímého kopu. V 8ř. minutě si Šrettr pohlídal Stehlíkův pokus zpoza šestnáctky. V 86. minutě Ukazuje hlavní rozhodčí Aubrechtovi žlutou kartu za faul na Hejnu. V 87. minutě netrefuje Stehlík u vzdálenější tyče Vlasákův centr z pravé strany.  V 88. minutě se po faulu na L. Kokeše u dušnícké střídačky začaly dít věci. Nejprve dostává žlutou kartu trenér Petr Lédl a po něm i náhradní gólman Brožík. Poté vráží do Žáka Smetana, jenž si vysloužil žlutou kartu a následně zůstává bez trestu Slavkovo zcela nesportovní okopávání Žáka a chaos před liboucheckou střídačkou. Nastavuje se šest minut. V 91. minutě vychytal Kubík obrovskou šanci L. Kokeše. V 92. minutě posílá Štolba z pravé strany míč ke vzdálenější tyči, kde vyrovnává zcela volný Stehlík. V 93. minutě chytá Kubík Aubrechtův centr z pravé strany. V 94. minutě sbírá Šrettr Stehlíkův pokus zpoza šestnáctky tečovaný Šimralem. V 95. minutě vyšla žlutá karta i na Krčmáře. V téže minutě odstupuje Hejna a na trávník vbíhá Pour. Utkání končí nerozhodným výsledkem 1:1 a o držiteli druhého bodu budou rozhodovat pokutové kopy.  

Začínají hosté. Vlasákovu špatně umístěnou střelu Šrettr vyráží, 0:0. Aubrecht míří k tyči po své levici a Kubík se vrhá k tyči opačné, 1:0. Smetana trefuje s přehledem šibenici po své levici, 1:1. Tomášek si vybírá stejnou stranu, ale střílí po zemi přesně k tyči, 2:1. Štolba pálí do středu branky, ale Šrettr se vrhá ke své pravé tyči, 2:2. Fiala volí jako další prostor u tyče po své levici, 3:2. Wild Šrettra prostřeluje, 3:3. Lédl pálí do Šibenice po své levici, kam se za jeho bombou natahuje Kubík marně, 4:3. Slavkovu špatně umístěnou ránu Šrettr vyráží a rozhoduje o tom, že dva body zůstávají v Dušníkách.   

SK Dušníky - TJ Libouchec   2:1np (1:0)

Branky: 24. Pivoňka - 90+2. Stehlík. Penalty: 4:3, rozhodující T. Lédl. Rozhodčí: Jiří Šmid - Jan Holbus, Daniel Židek. ŽK: 40. J. Kühn, 42. T. Kokeš, 45. Tomášek, 52. L. Kokeš, 86. Aubrecht, 88. Brožík, 88. trenér Petr Lédl, 90+5. Krčmář - 76. Strádal, 78. Kabát, 81. Slavka, 88. Smetana. Diváci: 146

SK DušníkyV. Šrettr - P. Hyťha (67. Krčmář), T. Lédl, J. Šimral, J. Kühn (59. Fiala) - Aubrecht, Pivoňka, Tomášek, J. Hyťha (72. Žák), L. Kokeš - T. Kokeš (59. Manda).  Trenér: Petr Lédl.


TJ Libouchec: V. Kubík - Hejna (90+5. Pour), Hammer, Kabát, Slavka - Smetana, T. Vlasák, Wild, Štolba - J. Novák, A. Černohorský (61. Stehlík).  Trenéři: Vlastimil Jaroš, Václav Honsa.


Autor: Václav Beneš


Foto: SK Dušníky












 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín