Turnaj O Štít města Litoměřic má v obou kategoriích jediného vítěze, pořádající Slavoj BK Litoměřice

 

Litoměřice - Současně s příchodem nového školního roku se každoročně blíží i start basketbalových soutěží, což znamená, že příprava je v plném proudu a pomalu vstupuje do finálové fáze. Kromě přípravných zápasů se příznivci basketbalu v okresním městě mohou pravidelně těšit i na silně obsazený turnaj o Štít Litoměřic, který byl v tomto roce opravdu hodně zajímavý. Turnaje mužů se zúčastnily krom domácího Slavoje BK Litoměřice prvoligový nováček BK Wolves Radotín, BK Lokomotiva Plzeň a Dresden Titans z Německa. K vidění byly i bitvy českých juniorských extraligových celků Slavoje BK Litoměřice a Válečníků Děčín s týmy z německé mládežnické bundesligy, které zastupovaly Dresden Titans a BC Dresden. Radostnou zprávou je ta, že Slavoj slaví triumf v obou kategoriích. 


Celá porce osmi utkání byla zahájena v pátek 8. září 2023 v 17.00 hodin duelem juniorů Slavoje s drážďanskými Titány. Ve velmi fyzickém zápase litoměřičtí mladíci předvedli dobrý kolektivní výkon, podtržený celoplošným tlakem na míč, kterým donutili soupeře k velkému množství ztrát a získávali tak relativně jednoduché body z rychlých protiútoků. Zaslouženě si tak připsali první vítězství na domácí palubovce.


V sobotu 9. září 2023 je od 10.30 hodin čekal souboj s celkem BC Dresden, který byl naprostým kontrastem pátečního zápasu, kdy bylo k vidění spousta nevynucených ztrát v přechodové fázi, špatná obrana hráče s míčem a především absolutní impotence na útočné polovině. Během čtyř minut hry nedokázali domácí zaznamenat ani jediný bodík. Ani soupeř však nebyl příliš produktivní, takže se fanoušci velkého množství bodů nedočkali. Po přestávce litoměřičtí mladíci zlepšili obranu a konečně se začali prosazovat i na útočné polovině. Nepříliš pěkné utkání tak nakonec skončilo v jejich prospěch a mohli tak slavit triumf. 


Slavoj A čekal v sobotu 9. září 2023 od 16.00 hodin semifinálový duel s nováčkem 1. ligy mužů, kterým je Wolves Radotín. Tým plný mladých hráčů předváděl sympatickou hru, na zkušený domácí celek to však nestačilo, takže Severočeši postoupili zcela zaslouženě do finále turnaje O Štít města Litoměřic.


V neděli 10. září 2023 od 12.15 hodin proti sobě nastoupila dvě neporažená družstva dobře známá z prvoligové scény. Plzeň však doznala oproti minulé sezóně mnoho personálních změn. Na pozici hlavního trenéra nově nastoupil Jaroslav Lejsek a tým značně omladil. Slavoj dokázal v prvním poločase odskočit až na dvouciferný rozdíl, ale Západočeši nic nevzdávají a pár minut před koncem utkání se dostávají do těsného vedení. Díky proměněným střelám z dlouhé vzdálenosti si však domácí berou vedení zpět a pár vteřin před koncem utkání zarazil poslední hřebík do plzeňské rakve úspěšnou střelou ze střední vzdálenosti Jan Karlovský. Plzeň sice měla poslední střelu po nájezdu Davida, ten však svůj pokus neproměnil a tak mohl slavit vítězství v celém turnaji. 


Tradiční turnaj tak dospěl do úplného konce, rozdány byly ceny i poháry a účastníci se rozjeli do svých domovů,  aby doladili formu na start nového ročníku basketbalových soutěží.  


Autor: Václav Beneš


Foto: Max Matúš Lacko































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana