Brozany uhrály v Mostě cennou bezbrankovou remízu s místním Baníkem Most-Souš

 

Most - V minulém kole porazili brozanští fotbalisté v souboji dvou Sokolů Živanice, ale přišli o zraněného Víta Čítka. Tentokrát se představili v sobotu 27. dubna 2024 na Fotbalovém stadionu Josefa Masopusta, kde je přivítal místní Baník Most-Souš, který měl sice v prvním poločase více ze hry, ale gólu se diváci nedočkali. Spoustu šancí dokázali mostečtí zahodit i po návratu z přestávky. Hosté se soustředili hlavně na obranu a tak není divu, že gólmana Kryštofa Lichtenberga téměř vůbec neohrozili. To jeho protějšek Marek Kouba si na nedostatek práce určitě stěžovat nemohl, protože byly chvíle, kdy se řádně zapotil. Sokol se i po tomto kole drží v tabulce na páté příčce. 


V páté minutě míjí bližší tyč Šupova střela z pravé strany. V osmé minutě hledá Stradins za obranu nabíhajícího J. Novotného, ale ten se nachází v ofsajdu. V deváté minutě fauluje Soungole na útočné polovině Stradinse. V 10. minutě rozehrává Stradins přímý kop z pravé strany, ale Eladova teč hlavou míjí vzdálenější tyč, kde se po míči natahoval ve skluzu marně J. Novotný. V 17. minutě se po vzdušném souboji s gólmanem Lichtenbergem z trávníku těžce zvedá V. Novotný. Ve 24. minutě míjí bližší tyč Radbův pokus bez přípravy z pravé strany strany. V téže minutě chytá Kouba Jacoboviciho vysoký centr z pravé strany. Ve 28. minutě rozehrává Lauko rohový kop z pravé strany. Ve 32. minutě vyfasoval Šup dodatečně žlutou kartu za předchozí pokus o podražení unikajícího Novického. Ve 36. minutě fauluje Elad na pravé straně u koncové čáry Chukwumu. Ve 38. minutě nezpracoval Šup ve vápně dlouhý Laukův centr z přímého kopu rozehraného od středové čáry. Ve 39. minutě posílá Pátek od pravé postranní čáry centr do vápna, kde ho odvrací Bubeníček hlavou pouze k Novickému, po jehož přiťuknutí hlavou nedokázal zakončit Jacobovici a střelu J. Novotného zblokovanou Bubeníčkem chytá Kouba. Ve 40. minutě je do ofsajdové pasti lapen J. Novotný. Ve 42. minutě ukrývá Kouba míč před dobíhajícím J. Novotným. Ve 44. minutě posouvá Stradins míč těsně před šestnáctku na Novického, jehož rána bez přípravy je ztečována Krátkým těsně vedle pravé tyče. Ve 45. minutě rozehrává Novický rohový kop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde J. Novotný sráží hodně nevybíravě za brankovou čáru Soungoleho, který musí být ošetřen. V první půli se nastavuje jedna minuta. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za bezbrankového stavu 0:0. 


Ve 48. minutě rozehrává Strandins rohový kop z pravé strany, ale jeho nepovedený centr přistává na horní síti. V 50. minutě chytá Kouba Pátkův centr z pravé strany směřující pod břevno. V 54. minutě se po souboji s V. Novotným z trávníku těžce zvedá za pravé stehno se držící Cibulka. V 58. minutě odvrací Bechyně hlavou na roh Strandinsův centr z levé strany. V 59. minutě chytá Kouba Stradinsovu ránu z levé strany. V téže minutě vysunuje Novický na středu rozeběhnutého Štefka, který se sice protahuje mezi Bubeníčkem  Laukem, ale poté obstřeluje nejen vyběhnutého Koubu, e i jeho pravou tyč. V téže minutě nahrazuje Jindráček Chukwumu. V 62. minutě zblokoval Lauko na roh Pátkův centr z pravé strany. V 64. minutě nevyvádí Koubu z klidu Novického nedůrazný pokus zpoza šestnáctky. V 67. minutě střídá Kubeš Štefka. V téže minutě plachtí až za koncovou čáru Stradinsův centr z přímého kopu. V 70. minutě nabíjí J. Novotný na hranici velkého vápna nabíhajícímu Pátkovi, jehož parádní bombu bez přípravy vytahuje Kouba nad břevno. V 74. minutě drží Petržílka u středové čáry unikajícího Jindráčka. V 75. minutě vystřihl po Kubešově centru z pravé strany parádní nůžky J. Novotný, ale míč těsně míjí bližší tyč. V 76. minutě odstupuje Tichý a na trávník vbíhá Matoušek. V 77. minutě rozehrává Stradins rohový kop z pravé strany ke vzdálenější tyči, kde jeho centr vyhlavičkoval z brankové čáry Jindráček. V 80. minutě zblokoval J. Novotný Bubeníčkův odkop do Koubových rukavic. V 84. minutě rozehrává Lauko rohový kop z pravé strany. V 86. minutě si došel Kouba pro Radbův centr z levé strany. V 88. minutě vidí Matoušek žlutou kartu za stažení Cibulky u středového kruhu. V téže minutě nahrazuje Bína Novického. Nastavují se dvě minuty. V 91. minutě rozehrává Stradins rohový kop z pravé strany a jeho centr se odráží od břevna za branku. V 93. minutě střídá Havránek Matouška. Utkání končí bezbrankovou remízou a ze zisku bodu má stoprocentně větší radost Sokol.


FK Baník Most-Souš - SK Sokol Brozany   0:0 (0:0)


Bez branek. Rozhodčí: Vít Šťastný – Lubomír Řeháček, Eduard Pekař. Delegát: Slavomír Kozel. ŽK: 32. Šup, 69. trenér J. Němec, 88. Matoušek. Diváci: 250.


FK Baník Most-Souš: K. Lichtenberg – Cibulka, Petržílka, Elad – Pátek, Jakobovici, Radba, Novický (88. Bína) – Štefko (67. Kubeš), J. Novotný, Stradins.  Trenéři: Miloš Sazima, Martin Kocík.


SK Sokol Brozany: M. Kouba – Krátký, J. Bechyně, Bubeníček, Lauko – Soungole – Šup, A. Černý, Tichý (76. Matoušek, 90+3. J. Havránek), V. Novotný – Chukwuma (60. Jindráček).  Trenéři: Jiří Němec, Petr Vrabec, Jiří Šmidrkal.


Autor: Václav Beneš


Foto: SK Sokol Brozany










































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana