Brozany zvládly souboj dvou Sokolů, ale dobrý pocit z výhry nad Živanicemi kazí zranění Víta Čítka

 

Brozany nad Ohří - V minulém kole vyhráli brozanští fotbalisté zcela jednoznačně na stadionu Pardubic B. Tentokrát přivítali v neděli 21. dubna 2024 Sokol Živanice. Po necelé půlhodině posílá papírového favorita do vedení Dominik Šup. O chvíli později opouští hřiště na nosítkách zraněný Vít Čítek. V první nastavené minutě prvního poločasu přidává pojistku Chukwudi Chukwuma. Po přestávce kvalita hry výrazně opadává, ale i když si oba soupeři vytvářejí několik náznaků šancí, žádná branka již nepadla. Přibylo jen několik žlutých karet. Sokol Brozany tedy slaví výhru a v tabulce se i po tomto kole drží na páté příčce. 

V šesté minutě se protahuje na levé straně do vápna Novotný, jehož střelu vyráží gólman Zíma u bližší tyče na roh. V šesté minutě je těsně před vápnem Svobodou sražen Novotný. V sedmé minutě nastřeluje Šup z přímého kopu pouze zeď. V deváté minutě  se na pravé straně ve vápně šikovně uvolňuje Krátký, jehož povedenou střelu vyráží Zíma k Chukwumovi, ale ten posílá v těžké pozici míč nad břevno. Ve 12. minutě přetlačuje Pilný v souboji dvou patnáctek na pravé straně Bubeníčka, ale jeho střelu z ostrého úhlu Kouba vyráží. Ve 14. minutě fauluje Nikodem těsně před vápnem Krátkého, jehož následná rána z nařízeného přímého kopu se odráží od břevna vysoko nad branku. V 18. minutě letí za koncovou čáru dlouhý Langrův centr na Pilného. V 19. minutě nachází Lauko dlouhým autovým vhazováním na hranici velkého vápna Šupa, jenž střílí bez přípravy vysoko nad. Ve 23. minutě vystrašil Zímu Krátkého dalekonosný pokus z pravé strany téměř od středové čáry. Ve 24. minutě se Kouba zapotil s nepříjemnou Kopeckého ránou z přímého kopu, kterou se štěstím vyráží. Ve 28. minutě fauluje Pilný ve středovém kruhu Bechyněho. Ve 29. minutě sráží Pilný u středového kruhu A. Černého. V téže minutě rozehrává Krátký nařízený přímý kop po zemi na hranici velkého vápna Šupovi, který udělá na pravé straně pár kroků a poté prostřeluje vybíhajícího Zímu. Ve 30. minutě inkasuje žlutou kartu rozčilující se Kopecký. Ve 33. minutě je po hlavičkovém souboji s Nikodemem ošetřován Čítek. Ve 36. minutě opouští Čítek hřiště na nosítkách. Ve 37. minutě nahrazuje zraněného Čítka Jindráček. Ve 43. minutě je Jindráček na pravé straně lapen do ofsajdové pasti. Ve 45. minutě překvapila vybíhajícího Koubu Krátkého malá domů, ale se štěstím jeho hlavičce zabraňuje v cestě do sítě. V první půli se nastavují tři minuty a v první z nich vysunuje Jindráček na pravé straně Šupa, jehož přihrávku uklízí pod břevno ve vápně naběhnutý zcela volný Chukwuma. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0. 

Do druhých pětačtyřiceti minut střídá Zvěřina Buriánka. Ve 47. minutě se srážejí ve výskoku hlavami Šup se Zvěřinou, ale oba jsou v pořádku. V 51. minutě rozehrává Lauko rohový kop z pravé strany na hranici velkého vápna na Krátkého, jehož parádní bombu bez přípravy vytahuje Zíma z bližší šibenice. V 53. minutě napřahuje na levé straně uvnitř vápna po přihrávce Kopeckého Svoboda, jehož druhý pokus chytá Kouba. V 57. minutě nabíjí Novotný z pravé strany na střed hranice velkého vápna Šupovi, ale tomu rána vůbec nesedla. V 58. minutě odváží Čítka blikající sanitka. V 60. minutě odvrací Bubeníček z hranice malého vápna hlavou Nikodemův centr z levé strany. V 65. minutě rozehrává Kopecký rohový kop z pravé strany, ale Staňkovu nedůraznou hlavičku ukrývá Kouba v rukavicích. V 69. minutě míjí bližší tyč Laukova střela z levé strany hranice velkého vápna. V 71. minutě rozehrává Lauko rohový kop z levé strany, ale odražený míč posílá Novotný zpoza šestnáctky mimo bližší tyč. V 72. minutě odstupuje Kopecký a na trávník vbíhá Petrus. V 75. minutě vysunuje Lauko na levé straně Novotného, ale ten nastřeluje pouze boční síť. V téže minutě se uvolňuje na hranici velkého vápna kolem Krátkého Nikodem, ale poté pálí vysoko nad. V 76. minutě podráží Bechyně těsně před vápnem unikajícího Pilného a dostává žlutou kartu. V 77. minutě míří Langr z nařízeného přímého kopu vysoko nad. V 78. minutě zajíždí Šup do Zvěřiny a má to za žlutou kartu. V téže minutě nahrazuje D. Pánek Pilného V 79. minutě střídá Tichý Chukwumu. V 80. minutě střílí Jindráček z hranice velkého vápna z otočky vysoko nad. V 83. minutě si došel Zíma k hranici velkého vápna pro dlouhý Laukův centr z levé strany. V 85. minutě je Jindráčkovi odpískán ofsajd. V 86. minutě odstupují Staněk s Polákem a na trávník vbíhají Holec s F. Pánkem. V 87. minutě rozehrává Langr rohový kop z pravé strany k bližší tyči, kde chytá Petrusovu teč pozorný Kouba. V 89. minutě fauluje Langr u středového kruhu Tichého. Nastavují se tři minuty. V 92. minutě střídá Sláma Novotného. Po závěrečném hvizdu si ještě vykoledoval žlutou kartu rozčilující se Langr. Teprve teď utkání definitivně končí a Sokol Brozany může slavit výhru 2:0, za kterou zaplatil zraněním Vít Čítek. 

SK Sokol Brozany - TJ Sokol Živanice   0:1 (2:0)

Branky: 29. Šup, 45+1. Chukwuma. Rozhodčí: Jan Švorc – Vojtěch Severýn, Jakub Hrivík. Delegát: Viktor Paták. ŽK: 76. J. Bechyně, 78. Šup – 30. Kopecký, Langr. Diváci: 150.

SK Sokol Brozany: M. Kouba – V. Čítek (37. Jindráček), J. Bechyně, Bubeníček, Lauko – Soungole – KrátkýA. Černý, ŠupV. Novotný (90+2. Sláma) – Chukwuma (79. Tichý).  Trenéři: Jiří Němec, Petr Vrabec, Jiří Šmidrkal.

TJ Sokol ŽivaniceS. Zíma – Buriánek (46. Zvěřina), Spěvák, Staněk (86. Holec), Hajník – Langr – L. Polák (86. F. Pánek), T. Svoboda, Pilný (78. D. Pánek), Nikodem – Kopecký (72. Petrus).  Trenér: Jiří Krejčí, Michal Ferčák, Roman Oliva. 

Autor: Václav Beneš

Foto: SK Sokol Brozany

















































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana