Dušníky nezvládly domácí souboj se Šluknovem, jemuž vystřelili výhru obránci

 

Dušníky - V minulém kole dobyli dušníčtí fotbalisté po parádní kanonádě ve druhé půli Horní Jiřetín. Tentokrát přivítali na svém hřišti SK Šluknov, kterému se v posledních zápasech daří. Hosté svou momentální formu a pohodu potvrzují v závěru prvního poločasu, kdy je po rozehraném rohovém kopu posílá hlavou do vedení Ladislav Čurgali. Brzy po návratu z přestávky vyrovnává parádním lobem Jan Aubrecht, ale to je dnes ze strany domácích vše. Necelou čtvrthodinu před koncem se prezentuje nádhernou individuální akcí další z obránců Jan Halamka, který tak zajišťuje Šluknovu tři body. Dušníky se po tomto kole propadávají v tabulce na šestou příčku, když je přeskočil právě dnešní soupeř.  

Ve druhé minutě pálí z dálky hodně nepřesně Dvořák. V páté minutě sbírá vybíhající gólman Kotyza přihrávku T. Kokeše těsně před dobíhajícím Turanem. V sedmé minutě nemá šanci na úspěch nedůrazný Krčmářův pokus z dálky. V osmé minutě si nabíhá za obranu na dlouhý Čurgaliho pas Holešovský ml., ale Brožík jeho střelu z levé strany vyráží na roh. V desáté minutě rozehrává Hlávka rohový kop z levé strany pouze do boční sítě. V 11. minutě se na pravé straně ve vápně snaží uvolnit T. Kokeš, ale Čurgali mu ukopává míč na roh. V 16. minutě zastavuje Čurgali přihrávku T. Kokeše z pravé strany směřující na Řezníčka. Ve 20. minutě rozehrává J. Hyťha rohový kop z pravé strany ke vzdálenější tyči, kde pálí bez přípravy hodně nepřesně Kühn. Ve 23. minutě míří zpoza šestnáctky hodně nepřesně Dobeš, který uklouzl a padá. Ve 27. minutě odkopává Halamka u vzdálenější tyče přetažený centr T. Kokeše z pravé strany. Ve 28. minutě nachází T. Kokeš do vápna za obranu nabíhajícího Aubrechta, jehož šanci likviduje včasným vyběhnutím pozorný Kotyza. Ve 29. minutě se protahuje do vápna J. Hyťha, ale tam je čistě odzbrojen Lukáčem. Ve 34. minutě zablokoval Krčmář Dobešův pokus zpoza šestnáctky. Ve 37. minutě sbírá Kotyza u bližší tyče Kühnovu nabídku od levé postranní čáry. Ve 39. minutě rozehrává Holešovský ml. rohový kop z levé strany ke vzdálenější tyči na zcela volného Čurgaliho a ten otevírá hlavou gólový účet tohoto duelu. Ve 42. minutě odvrací Holešovský st. hlavou Kühnův centr z levé strany. Ve 44. minutě míří T. Kokeš zpoza šestnáctky hodně nepřesně. Ve 45. minutě přehazuje Aubrecht vysokým lobem z levé strany vyběhnutého Kotyzu, ale míč směřující do prázdné branky odkopává Čurgali. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1.

Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Šimral Turana. Ve 47. minutě odskakuje Řezníčkovi míč za postranní čáru. Ve 48. minutě fauluje Holešovský st. těsně před vápnem Aubrechta. Ve 49. minutě nastřeluje J. Hyťha z nařízeného přímého kopu pouze zeď. V 51. minutě rozehrává J. Hyťha rohový kop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde střílí Tuzar bez přípravy do ochranné sítě za brankou. V 53. minutě sbírá Brožík u bližší tyče nedůrazný pokus Holešovského ml. z levé strany. V 54. minutě nachází Šimral na levé straně Aubrechta, na jehož parádní lob zapadající pod břevno Kotyza nedosáhl. V téže minutě střídá Šimek Hokeho. V 56. minutě plachtí nad břevno Bartošova střela z přímého kopu. V 57. minutě zajíždí Dobeš hodně ostře do Řezníčka a může být rád za žlutou kartu. V 61. minutě nachází Halamka dlouhým autovým vhazováním z pravé strany ve vápně Dobeše, ale ten má hodně vychýlenou mušku. V 63. minutě nachází Kühn z levé strany na středu hranice velkého vápna Šimrala, ale ten podklouzl a jeho slabá střela se nevešla mezi tři tyče. V 64. minutě přihrává J. Hyťha za obranu nabíhajícímu Aubrechtovi, ale toho zastavuje odpískaný ofsajd. V 68. minutě nezpracoval Aubrecht ve vápně přihrávku J. Hyťhy z pravé strany. V téže minutě vysunuje Dobeš na levé straně do vápna zabíhajícího Šimka, který se šikovně zbavuje T. Lédla, ale jehož následnou střelu vytěsňuje Brožík na roh. V 69. minutě se nevešel mezi tři tyče Hlávkův dalekonosný pokus. V 73. minutě ukrývá Kotyza v rukavicích Kühnův centr z levé strany. V 75. minutě odstupují Pivoňka s Tuzarem a na trávník vbíhají P. Hyťha s Tomáškem. V 76. minutě utíká Halamka na pravé straně T. Lédlovi, na hranici velkého vápna obchází šikovně Krčmáře a poté posílá míč do sítě podél vyběhnutého Brožíka. V 78. minutě si přiťukl ve vápně Aubrecht míč hlavou do běhu, ale těsně před ním ho sbírá pozorný Kotyza. V 79. minutě centruje Tomášek z levé strany ke vzdálenější tyči, kde hlavičkuje T. Kokeš příliš vysoko. V 81. minutě míjí vzdálenější tyč Řezníčkův pokus z ostrého úhlu z levé strany. V 84. minutě je Šimek lapen do ofsajdové pasti. V 85. minutě se z trávníku těžce zvedá Krčmář. V 86. minutě ukrývá Kotyza v rukavicích dlouhý centr T. Lédla z přímého kopu. V 87. minutě opouštějí hrací plochu J. Hyťha s Řezníčkem a na jejich posty se stavějí L. Kokeš s Pišlem. V 88. minutě míří Hlávka z dálky bez přípravy vysoko nad a v téže minutě nepotrestal hrubku Brožíka, který mu namazal, z hranice velkého vápna hodně nepřesně zakončující Dobeš. V 90. minutě nepropálil šluknovský obranný val L. Kokeš. V 90. minutě nahrazuje Nejedlý Dobeše. Nastavují se čtyři minuty. V 92. minutě střídá Calvitti Bartoše. V téže minutě vyráží Kotyza dalekonosnou ránu L. Kokeše a po následném souboji s Krčmářem se svíjí na trávníku. V 93. minutě si došel Kotyza pro dlouhý Kühnův centr z levé strany. Utkání končí a Dušníky se musí smířit s porážkou 1:2, o které dnes rozhodla dvojice šluknovských obránců.  

SK Dušníky - SK Šluknov   1:2 (0:1)

Branky: 54. Aubrecht - 39. Čurgali, 76. Halamka. Rozhodčí: Tomáš Formánek - Jan HolbusPetr Lesák. ŽK: 57. Dobeš. Diváci: 100. 

SK Dušníky: J. Brožík - Pivoňka (75. P. Hyťha), Krčmář, T. Lédl, J. Kühn - Tuzar (75. Tomášek), Řezníček (87. Pišl), J. Hyťha (87. L. Kokeš) - T. Kokeš, Turan (46. J. Šimral), Aubrecht.  Trenér: Petr Lédl.

SK Šluknov: F. Kotyza - Halamka, A. Holešovský st., Lukáč, Čurgali - Hoke (54. Šimek), Hlávka, F. Dvořák, A. Holešovský ml. - Dobeš (90. Nejedlý), Bartoš (90+2. Calvitti).  Trenéři: Jan Plachý, Ladislav Čurgali

Autor: Václav Beneš

Foto: Milan Krčmář starší

































































































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana