Město Terezín poodhalí v tomto roce některá svá ztracená zákoutí prvním zvědavcům

 

Terezín - Na celém světě se nachází spousta krásných i tajemných míst, navštěvovaných zvídavými turisty nejen z České republiky. Jen málokdo si ovšem uvědomuje, kolik malebných i tajemnem zavánějících míst je k vidění u nás doma, tedy v české kotlině. Některá z nich se nacházejí poměrně blízko. Mnozí z nás rádi prožívají chvilky napětí a rádi navštěvují místa, kam není možné se dostat kdykoliv. Další z nás přitahují věci a okamžiky z historie, které jsou někdy příjemné, ale přece jen ten dobrý pocit z nich umocňuje trocha strachu a lechtivého mrazení. Pro všechny tyto lidi existuje šance na bezvadný a těžko opakovatelný zážitek, jenž potěší každého, kdo rád navštěvuje a poznává nová málo probádaná místa, kam není možné vstoupit každý den. Určitě mezi ně patří město Terezín a jeho ztracená a téměř zapomenutá zákoutí, jenž mají zvídavým návštěvníkům co ukázat a nabídnout.


V neděli 28. dubna 2024 bude probíhat v Terezíně v tomto roce premiérově zajímavá akce nesoucí název Ztracená zákoutí Terezína, jejíž začátek je naplánován na 13.00 hodin. Zájemcům se naskýtá možnost navštívit místa, která jsou normálně veřejnosti nepřípustná. Patří mezi ně poslední místo odpočinku Gavrila Principa, zapomenutý kinosál a tělocvična, ale i monumentálnost podkroví a sklepy vojenských budov. Doporučuje se vhodná pevná a pohodlná obuv i oblečení, u kterého nebude vadit, že se případně trochu zašpiní.


Komentovaná prohlídka, jejíž kapacita je maximálně dvacet návštěvníků, trvá tři až čtyři hodiny. Sraz účastníků je na Retranchementu 5, Dukelských hrdinů 43, Terezín zhruba patnáct minut před zahájením prohlídky. Vstupenky, které stojí 250 korun a platí se až na místě, je nutné rezervovat na emailu info@pevnost-terezin.cz, nebo na telefonním čísle 775 711 881 vždy od 9.00 do 17.00 hodin. Všichni, kdo chtějí prožít něco originálního a možná i ze svého pohledu zcela nového, jsou srdečně zváni.


Autor: Václav Beneš


Foto: Aleš Háva




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana