Motorkáři Podřipska se i v tomto roce poctivě připravují na benefiční výjezd motorkářů Podřipska na Řípskou pouť

 

Roudnicko - Čas letí jako voda a opět se sešel rok s rokem. S příchodem jara se koná spousta nových akcí, ale pořádají se i ty očekávané a tradiční, bez kterých by byl pro mnoho lidí život mnohem chudší a smutnější. Neexistuje snad v tomto státě člověk, který by v životě neslyšel o Řípské pouti, která každoročně láká k památné hoře Říp stovky a tisíce návštěvníků, kteří si užívají spoustu pouťových atrakcí a nabitý kulturní program, který začíná v tomto roce v pátek 26. dubna 2024 a pokračuje až do neděle 28. dubna 2024. Do akce se chystají i Motorkáři Podřipska, kteří pořádají 16. benefiční výjezd motorkářů Podřipska na Řípskou pouť.

Zase téměř na den přesně po roce se tedy chystá v pátek 26. dubna 2024 již tradiční motorkářská akce. Opět je sraz naplánován tak, aby se v 17.30 hodin mohlo vyrazit. S ohledem na další program, je potřeba přijet včas, tedy v době od 15.00 hodin. Pořadatelé důrazně doporučují přijet co nejdříve, protože při předpokládané účasti 400 strojů a výběru příspěvků je nereálné toto vše odbavit během posledních třiceti minut. Účastníci se řadí v pořadí jak dojedou, nelze se v koloně přesouvat bez vědomí pořadatelů. Hlavní slovo mají na komunikaci hasiči, kteří mají na starosti řízení provozu a označení pořadatelé. Směrníky budou opět ze všech směrů, tedy od Prahy, Mělníka, Teplic, Litoměřic, ale nejjednodušší orientační bod je čerpací stanice Shell a jízda směrem do Roudnice nad Labem, nebo průjezd obcí směrem na D8 na Prahu. Takto nelze akci minout a současně jsou zájemci navedeni tím správným vjezdem na seřadiště.  

Letos se pojede maličko nestandardně pro dvě děti, osmiletou Viktorku z Mšených lázní, které byla v dvou letech diagnostikována SMA, tedy Spinální svalové atrofie, pro kterou jsou ve spolupráci s Fondem ohrožených dětí Klokánek Litoměřice určeny finanční příspěvky. Druhým je malý bojovník Tobiášek z Litoměřice, který snad ve svých šesti letech již vyhrál boj s nepřítelem z nejkrutějších, tedy akutní formou leukémie. Tobiášek si užil své a tak, když je možné ho vytrhnout z maratonu po nemocnicích, sveze se v čele kolony společně s Viktorkou, což bude pro obě děti trocha rozptýlení a do budoucna to v jejich srdcích snad zanechá i pozitivní vzpomínky na to, že ve svém údělu nejsou osamoceny.  

Každoročně jsou rozebírány důvody, proč ten či onen malý pacient. Nemyslím, že je co psát, pokud si uvědomíte co obě tyto diagnózy znamenají, jaký dopad mají na jinak zdravé děti, které si díky tomu začínají plně uvědomovat, co to znamená, a za uvážení stojí i peklo, kterým si procházejí jejich blízcí.

Tak jako každým rokem s i letos posouvá tato akce zas o kus dál. U něčeho jsou pořadatelé donuceni okolnostmi, vyhrazené užívání komunikace na celé trase a byrokracie s tím spojená, nebo intervencí účastníků. Na seřadišti bude připraven malý cathering, ale vzhledem ke způsobu parkování bude existovat omezená možnost na občerstvení, omezená proto, že po zaparkování k zájemcům dorazí pojízdný cathering a umožní se občerstvit, nicméně s přibývajícími motocykly se bude vzdalovat, tak se doporučuje toho včas využít. Následné odjezdy z kolony jsou a budou problematické. Předběžně jsou přislíbeny káva, nealko pití a párky v rohlíku. Potraviny stejně jako veškeré náklady akce řeší sponzoři a proto platí i v tomto roce, že cokoliv, kdykoliv a kdokoliv zaplatí, poputuje v plné výši dětem, tedy i platba za občerstvení je příspěvek. Všichni pomocníci dělají vše zdarma a nezištně.

Stejně jako v roce minulém činí minimální částka pro účast a obdržení samolepky 50 korun, ale pořadatelé tiše věří a v koutku duše očekávají příspěvek 100 korun na stroj. Ten, kdo přispěje sumou 200 korun a více, obdrží jako poděkování za každý násobek této částky los do Loterie velkých srdcí. Letošními cenami jsou jízdy na okruhu v Drift Závoďáku s DRIFT Brothass, kteří přivezou ukázat své závodní speciály a slevové kupóny pro jízdy v Motoškole Hefty73 pánů Kamila Holána a Michaela Parmy. Je to způsob jak poděkovat těm, kteří mají srdce větší než ostatní. Losování proběhne na Řípu a celou akci v předpokládaném čase mezi 19.30 a 20.00 hodin podle programu zakončí.

Aby si motorkáři i ostatní zájemci z řad nemotorkářů užili trochu zajímavostí mimo motorky přivezou DRIFT Brothass na podívání oba speciální závodní vozy, jenž budou nejen standardně na seřadišti v čele kolony, ale i na Řípu poblíž hlavního pódia, kde si je mohou zájemci prohlédnout a případně si i popovídat s závodníky. V jednání jsou ještě mnohá další překvapení.

Stále probíhá budování support teamu a každý, kdo by se chtěl akce aktivně účastnit a jednou za rok být osloven o pomoc, může určitě napsat. Práce je dost a jistě lze vybrat vhodnou pro kohokoliv. Probíhá hledání generálního sponzora akce do budoucích let, jedná se primárně o zjednodušení příprav a nepříliš vysoký, nicméně pravidelný přísun finančních prostředků na provozní náklady tohoto malého cirkusu. Pokud máte tip, nebo osobní zájem, ten se může ozvat. Obě tyto aktivity mají vést k snížení náročnosti při pořádání, rozdělení této původně one man show mezi tým s jasnou hierarchií.

Ten kdo se benefičního výjezdu motorkářů Podřipska na Řípskou pouť již kdykoliv v minulosti zúčastnil, ví zcela přesně oč zde kráčí, Ty, kdo zažiješ premiéru, buď pořadateli srdečně vítán.

Autor: Václav Beneš

Foto: Libor Bydžovský 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana