O posledním dubnovém víkendu se uskuteční Zahájení turistické sezóny 2024 v Litoměřicích

 

Litoměřice - Tak už si touto dobou máme užívat jaro v plné kráse, ale aprílové počasí nám ukazuje čeho všeho je schopné a že je hodno svého názvu. Přesto se stále koná spousta akcí, z kterých si může vybrat opravdu každý. V sobotu 27. dubna 2024 proběhne v čase od 13.00 do 20.00 hodin v královském městě Litoměřice na Střeleckém ostrově, v místě, kde přistává výletní loď Florentina, Zahájení turistické sezóny 2024. Zhruba čtyři sta registrovaných účastníků se může těšit na výletní plavby lodí Florentina zdarma, minitrh regionálních výrobků, odemykání Labské stezky, pěší výlet s Klubem českých turistů, ale i doprovodný kulturní program s tancem, hudbou a dalšími aktivitami pro malé i velké. Slavností zahájení je na programu ve 13.00 hodin za účasti starosty města Ing. Radka Löwyho a dalších hostů. Turistické sezoně požehná nový biskup Stanislav Přibyl. Loď Florentina ihned poté vypluje na první zhruba padesátiminutovou plavbu směr Radobýl a zpět s prvními dvěma stovkami registrovaných návštěvníků.

Součástí odpoledního programu bude i odemykání Labské stezky. Cyklojízda vhodná i pro rodiny s dětmi vyrazí směr Litoměřice ve 13.00 hodin z prostoru odpočinkové zóny u Labe v Křešicích. Účastníci jízdy po příjezdu společně symbolicky odemknou Labskou stezku a obdrží drobné dárky.

Svou troškou do mlýna přispěje i Klub českých turistů. Pěší výlet startuje ve 13.00 hodin od informačního centra na Mírovém náměstí, kde si účastníci vyzvednou registrační kartičky. Na jejich základě si po absolvování zhruba pětikilometrové trasy směr Mostná hora vyzvednou v jejím cíli ve stánku města Litoměřice na Střeleckém ostrově malý dárek.

Své zastoupení na minitrhu lokálních výrobků bude mít Hákův parní pivovar, Farma Držovice, Lobkowiczké zámecké vinařství, výrobce medů a medových výrobků z Lovečkovic, Kauboy s močty a cidery z divokého severu a mnozí další.

Odpolední program zpříjemní krom představení Sváťova dividla i taneční vystoupení Funky Dangers. Chybět nebude oblíbené malování na obličej, ani Dílna ručního papíru s tvořivou dílnou pro děti, odpočinková zóna litoměřické knihovny, která je stejně jako Městská kulturní zařízení partnerem letošního zahájení turistické sezony v Litoměřicích, stánek týmu silniční bezpečnosti, ale i stánky měst Ústí nad Labem, Děčín, Terezín a Lovosice. Akce vyvrcholí hudebním vystoupením skupiny No Headache.

Program pro malé i velké u přístaviště výletní lodi Florentina:

13.00 hodin: Slavnostní zahájení.
13.30 hodin: První plavba lodi Florentina.
14.30 hodin: Odemykání Labské stezky. 
14.45 hodin: Sváťovo dividlo.
15.30 hodin: Druhá plavba lodi Florentina.
17.00 hodin: Taneční vystoupení skupiny Funky Dangers.
17.30 hodin: Hudební vystoupení skupiny No Headache.

Zájemci o plavbu lodí se musí předem zaregistrovat na odkazu https://www.mkz-ltm.cz/mimoobjekty/program/zahajeni-turisticke-sezony-2024-5866.html, spuštěném v pondělí 8. dubna 2024. Více informací lze získat na webu města Litoměřice. Všichni jsou srdečně zváni. 

Autor: Václav Beneš

Foto: České středohoří



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana