Roudničtí fotbalisté prohráli slibně rozehraný zápas v Libouchci

 

Libouchec - Do tohoto soutěžního ročníku vstupovali roudničtí fotbalisté s touhou po postupu, ale nepovedená podzimní část je srazila k opačnému pólu tabulky a i v jarní části bojují nadále o záchranu, která se již nezdá býti zcela nereálnou. V minulém kole zvítězili pod novým koučem Lukášem Mückem na svém domovském stadionu Pod Lipou nad Sokolem Pokratice-LitoměřiceTentokrát se představili v sobotu 20. dubna 2024 v Libouchci. Ve dvacáté minutě sice posílá hosty do vedení Štěpán Malý, ale ještě před odchodem na přestávku vyrovnává Tomáš Vlasák, který na začátku druhé půle překlápí vedení na liboucheckou stranu. Po necelé hodině dává výsledku konečnou podobu Serhii Tabunchyk. SK Roudnice nad Labem setrvává po tomto kole v tabulce na čtrnácté příčce. 


Hosté vstupují do zápasu aktivně a poměrně brzy jsou za snahu odměněni. Ve 20. minutě nachází Hrbáček z pravé strany od koncové čáry na hranici malého vápna nabíhajícího Malého a ten usměrňuje jeho přihrávku za záda gólmana Kubíka. Ve 23. minutě obírá Malý na levé straně v souboji dvou šestek o míč Hejnu, ale po jeho přihrávce ke vzdálenější tyči se otírá o břevno Rypkův pokus. Ve 28. minutě přihrává Hrbáček na pravé straně Malému, jehož střelu směřující ke vzdálenější tyči vyráží Kubík nohou. Ve 34. minutě prověřuje Doležala uvnitř pokutového území zakončující Černohorský. Ve 37. minutě nachází Černohorský ve vápně z levé strany více na středu napřahujícího Vlasáka a ten střelou bez přípravy uklízí míč ke vzdálenější tyči. Gól sice není nejprve uznán pro ofsajd, ale po konzultaci s asistentem hlavní rozhodčí své rozhodnutí mění a branku uznává. Ve 40. minutě zajíždí Wild do Hrbáčka a dostává žlutou kartu. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.


V 50. minutě fauluje Novák u středového kruhu Dobiáše a za nějaké poznámky navíc inkasuje žlutou kartu. V 54. minutě vysílá Štolba u pravé postranní čáry do samostatného úniku Vlasáka, který po protažení do vápna přehazuje chytrým lobem vybíhajícího Doležala. V 59. minutě nachází Štolba z pravé strany ve vápně za obranu naběhnutého Tabunchyka a ten nedává Doležalovi šanci. V 62. minutě si vykoledoval Šeba žlutou kartu za sestřelení podél levé postranní čáry unikajícího Tabunchyka. V 70. minutě centruje z pravé strany Štolba, ale Tabunchykovu nebezpečnou hlavičku z hranice malého vápna fantastickým zákrokem Doležal. V 73. minutě sestřeluje Novák po nepovedeném odkopu unikajícího Rypku a po druhé žluté kartě odchází předčasně do sprch. V 85. minutě zajíždí Dobiáš hodně ostře do Slavky a může být rád za žlutou kartu. V 87. minutě posílá Škoda z levé strany centr do vápna, ale po srážce Slaničkou přistrčeného Láchy s Kubíkem není následná Rypkova branka uznána. Nastavují se tři minuty. V 92. minutě chytá Kubík Vacátkovu propagační střelu zpoza šestnáctky. V 93. minutě vyfasoval Poborský žlutou kartu za zakopnutí míče v přerušené hře. Utkání končí a SK Roudnice nad Labem si připisuje porážku 3:1 a poprvé vychází pod trenérem Lukášem Mückem bodově naprázdno.


TJ Libouchec - SK Roudnice nad Labem   3:1 (1:1)


Branky: 37. Vlasák, 54. Vlasák, 59. Tabunchyk - 20. Malý. Rozhodčí: Patrik Jansa - Lukáš Polívka, Martin Folk. Delegát: Josef Šefčík. ŽK: 40. Wild, 50. J. Novák - 62. Šeba, 85. Dobiáš, 90+3. Poborský. ČK: 73. J. Novák. Diváci: 100.


TJ Libouchec: V. Kubík - Hejna, Hammer, J. Novák, Lácha - Štolba, Vlasák, Wild, Slavka - Kovář (46. Tabunchyk), Černohorský (68. Ajm, 90+2. Rehn).  Trenéři: Marek Smetana, Václav Honsa.


SK Roudnice nad Labem: D. Doležal - Šeba, Husák, Slanička, Mencl - Hrbáček (68. Ryska), Kulhan (58. Vacátko) - Kliment (80. Poborský), Dobiáš, Rypka - Malý (68. Škoda)  Trenéři: Lukáš Mück, Alexandr Valina, Ladislav Pokorný.


Autor: Václav Beneš


Foto: www.skroudnice.cz































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana