Vítězem letošního ročníku znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška se stal FK Bechlín

 

Račice - Fotbalové soutěže si užívají zcela zaslouženou letní přestávku, ale ani o prvních prázdninových dnech nezůstávají příznivci kulatého nesmyslu bez svého oblíbeného sportu. Zájemci si mohli v poklidu užít další z letních fotbalových turnajů. TJ Sokol Račice uspořádal v pátek 5. července a v sobotu 6. července 2024 Memoriál Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška, který byl rozložen tradičně do dvou dnů a jehož účastníky byly TJ Sokol Hoštka, FK Bechlín, TJ Dobříň a chybět samozřejmě nemohl ani domácí TJ Sokol Račice. Úvodní hvizd se ozval na den i hodinu přesně po pětileté přestávce.  V pátek byly na programu oba semifinálové duely, z nichž si zajistily postup do sobotního finále TJ Dobříň a FK Bechlín. Celkovým vítězem se stává po těsné výhře FK Bechlín.

Pátek 5. července 2024:

V prvním semifinálovém zápase na sebe narazily TJ Sokol Hoštka a TJ Dobříň, jenž zvládá na konci vyrovnané gólové přestřelky i penaltovou loterii a po vítězství 4:5 na penalty se tak stává prvním finalistou. TJ Sokol Hoštka se tak po celkem nešťastné porážce představí v zápase o třetí místo.

TJ Dobříň - TJ Sokol Hoštka 5:4np
Ve druhé semifinálové bitvě se utkaly pořádající TJ Sokol Račice a FK Bechlín, asi největší favorit tohoto turnaje. K vidění byla znovu vyrovnaná bitva na jejímž konci se po gólové přestřelce a těsné výhře 2:3 raduje z postupu do finále FK Bechlín. Domácí TJ Sokol Račice si tedy zahraje o třetí příčku.

TJ Sokol Račice - FK Bechlín 2:3

Sobota 6. července 2024:

Souboj o třetí místo svedl dohromady poražené semifinalisty TJ Sokol Hoštka a TJ Sokol Račice. V tomto duelu se diváci po předchozích střeleckých hodech dočkali dalších tří branek, kterými si zajistil třetí místo TJ Sokol Hoštka. TJ Sokol Račice končí tedy těsně pod stupni vítězů.

o 3. místo: TJ Sokol Račice - TJ Sokol Hoštka  0:3

Finále přineslo opravdu kvalitní podívanou, ve které měl mírně navrch favorizovaný FK Bechlín, který poráží TJ Dobříň těsně 2:1 a zcela zaslouženě slaví triumf v tomto roce znovu zrozeného Memoriálu Jaroslava Běloubka a Tomáše Matouška. TJ Dobříň se raduje z příčky druhé.

Finále: TJ Dobříň - FK Bechlín 1:2

Konečné pořadí

1. místo: FK Bechlín
2. místo: TJ Dobříň
3. místo: TJ Sokol Hoštka
4. místo: TJ Sokol Račice

Po skončení finálového duelu došlo tradičně na vyhlášení výsledků i předání individuálních ocenění. Nejužitečnějším hráčem turnaje byl vyhlášen Václav Macek, reprezentující vítězný tým FK Bechlín. Nejlepším gólmanem, kterým byl za své výkony zvolen Petr Bánovčin, se může pochlubit pořádající TJ Sokol Račice. Korunu pro krále střelců si odnesl David Sobotka, kanonýr mužstva TJ Dobříň. Speciální cenou missák turnaje, jehož volí manželky a přítelkyně hráčů TJ Sokol Račice, se může pyšnit Václav Krejčík z pořádajícího klubu. Nejstarším hráčem turnaje byl Jan Tyle, také hájící barvy TJ Sokol Račice. Poté se již všichni přítomní, na které se usmívalo sluníčko, vrhli do víru oslav, hudby a tance. Bonusem bylo krásné počasí, pěkné fotbalové zápasy, skvělé občerstvení a sobotní večer zakončený hudebním vystoupením kapely Neon BandTak za rok snad opět na shledanou, na stejném místě a totožném termínu.

Autor: Václav Beneš

Foto: Josef Jonák a FK Bechlín




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana