SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana

 

Brozany nad Ohří - Po kratší odmlce jsem se konečně dostal zpět k připomenutí kuriozit z podzimní části amatérských fotbalových soutěží. S blížícím se koncem jarní i podzimní části nastává pro trenéry spousta problémů se sestavou, protože přibývají tresty a zranění. Do zapeklité situace se dostal v závěrečném podzimním kole 1. A třídy dospělých Ústeckého kraje nováček SK Dušníky. Trenér Petr Lédl nemohl do branky počítat s Vladimírem Šrettrem a k dispozici nebyl ani Jan Brožík. Velký problém se mu podařilo vyřešit na jedničku s hvězdičkou. Na umělé trávě v Brozanech nad Ohří se mezi tři tyče postavil Pavel Novotný.

V pátek 17. listopadu 2023 přivítal SK Dušníky na umělé trávě v Brozanech nad Ohří o záchranu bojující FK Rumburk a ještě před úvodním hvizdem řešil trenér Petr Lédl problémy s tím koho postavit mezi tři tyče. Vyřešil to Šalamounsky a volba padla na Pavla Novotného. Pravdou je, že mu těžký úkol pomohla zdárně zvládnout spolehlivě fungující obrana, ale připsal si i několik úspěšných zákroků a na jeho straně stálo i štěstí, když střelu Tomáše Stankoviče zastavuje dobře postavená levá tyčka. Nakonec se dušníčtí radují z tří bodů za těsnou výhru, kterou jim vystřelil Radek Gabriel. 

Tým SK Dušníky i Pavel Novotný tak potvrdili, že se dá i v 1. A třídě zvítězit bez kovaného a trénovaného gólmana. Nováček tak i díky této výhře přezimuje v tabulce na parádní šesté příčce. 

Autor: Václav Beneš

Foto: Milan Krčmář starší

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností