O poslední lednové sobotě startuje Král středohoří 2018

Litoměřicko - Ani v roce 2018 nezůstane sportovní kalendář ochuzen o seriál, jehož součástí bude osm běhů, sedm cyklistických závodů a čtyři triatlony, z toho dva silniční a dva terénní. V minulém roce z Krále středohoří odpadl cyklistický závod Po stopách Praotce Čecha, který se po roce vrací, a doplňuje tak počet závodů na devatenáct. 

Připraveny jsou tyto závody: Běh Opárenským údolím - 27. ledna, Běh na Boreč - 10. března, Výběh na Milešovku - 24. března, Po stopách Praotce Čecha - 7. dubna, Litoměřická dlažba - 22. dubna,  9999m - 28. dubna,  Běh okolo Hostěnic - 2. června, Velká cena Lafarge - 9. června, Kocourovský triatlon - 16. června, Terezínský triatlon - 30. června, Hostěnický triatlon - 28. července, Házmburk X offroad triathlon - 5. srpna, Závod do vrchu Litoměřice - Babiny - 18. srpna, Přestavlcký Vlk - 8. září, Opárenské okruhy - 15. září, MTB Tour České Středohoří - 24. září, MilešovKa(p) - 28. září, Lovečkovický kros na Sedlo - 20. října, Výběh na Lovoš 24. listopadu. A jako tradičně seriál uzavře Afterparty Král Středohoří, která se uskuteční 1. prosince 2018. V jejím průběhu dojde na vyhlášení konečných výsledků.

V uplynulých třech ročnících vyhrál a celkové prvenství bude obhajovat Petr Cmunt, který získal 461 bodů. Mezi ženami kralovala lovosická Alena Hájková se ziskem 138. bodů. Teď už nezbývá, než popřát všem, pořadatelům i účastníkům, hodně zdraví, štěstí, úspěchů a radosti nejen v novém roce, ale i v průběhu celého ročníku Krále středohoří 2018.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: lobositz.rajce.idnes.cz
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana