Štětí se konečně probralo a veze body z Brné, která dohrávala bez vyloučeného Králíka

Brná - V minulém kole nezvládli štětští fotbalisté další domácí duel, když si všechny body odvezly Modlany. Tentokrát se představili v Brné. Hosté vstoupili do zápasu lépe a po necelé půlhodině šli do vedení. Po přestávce jejich tlak pokračoval a padaly další góly. Devět minut před koncem zvýšilo Štětí svůj náskok na rozdíl čtyř branek. Šest minut před koncem se domácí přece jen dočkali alespoň čestného úspěchu. Po tomto vítězném zápase poskočilo Štětí na sedmou příčku a určitě bude chtít stoupat ještě výš.

V úvodních minutách je k vidění spousta nepřesností. V páté minutě si Gabriel pohlídal Stachovo dlouhé autové vhazování. V šesté minutě je nedovoleně zastaven pronikající Faust. V sedmé minutě krotí gólman Páv Slaničkovu střelu z přímého kopu. Ve 14. minutě zahrozili hosté z pravé strany, když Stejskal našel u bližší tyče Vokouna, ale ten míč do sítě neprocedil. V téže minutě na Gabriela nevyzrál, po přesné přihrávce za obranu, Králík. V 17. minutě je u středové čáry přistrčen Slanička. Ve 21. minutě se z dálky opřel do míče bez přípravy, po Stachově autovém vhazování, Králík, ale jeho parádní střela z otočky končí těsně nad brankou. Ve 23. minutě chytá Gabriel Stachovu hlavičku. Ve 24. minutě pálí z dálky nepřesně Belák. Ve 26. minutě nemohl Gabriela vyvést z klidu Králíkův slabý pokus z dálky. Ve 27. minutě si vykoledoval žlutou kartu za ostrý zákrok Svoboda. Ve 28. minutě ukrývá Gabriel míč před dobíhajícím Králíkem. Ve 29. minutě našel na pravé straně Belák zpětnou přihrávkou Slaničku a ten střelou po zemi otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve 30. minutě utekl štětské obraně Králík, ale jeho střelu vytěsnil vyběhnutý Gabriel na roh. Ve 31. minutě dostává žlutou kartu faulující Gaydarski. Ve 34. minutě vytěsňuje Páv na roh Vokounovu střelu z těsné blízkosti. Ve 37. minutě neprošel po levé straně Faust. V téže minutě utekl Králík Ransdorfovi, poté co obešel vyběhnutého Gabriela posílá přihrávku před prázdnou branku, kde vracející se Ransdorf posílá z brankové čáry míč sražený Belákem a směřující do pravé šibenice hlavou do bezpečí. Ve 40. minutě zastavuje Králíka odpískaný ofsajd. Ve 42. minutě je Stachovi odmáván ofsajd a Králík, jenž neudržel nervy na uzdě vidí žlutou kartu. Ve 43. minutě hlavičkuje po centru z pravé strany u vzdálenější tyče Satek nad. Ve 45. minutě je Faustova přihrávka z levé strany u vzdálenější tyče sražena před dobíhajícím Belákem na roh. O chvíli později chytá Páv Vokounův pokus z pravé strany. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1.
 
Do druhé půle nahrazuje Seidl Satka. Ve 47. minutě nezužitkoval Králík ve vápně Demčenkovu přihrávku z pravé strany. V 52. minutě vysunul Vokoun Rejmana, jehož pokus vytěsnil vyběhnutý Páv těsně vedle své levé tyče. V 53. minutě vykopává jeden z obránců z brankové čáry Belákovu hlavičku a o chvíli později vyráží Páv Ransdorfovu střelu z těsné blízkosti. V téže minutě držel Stejskal unikajícího Králíka a ten ho po přerušení hry udeřil rukou do hlavy. Stejskal dostává žlutou kartu a Králík míří po červené kartě předčasně do sprch. V 58. minutě prostrčil Belák míč do vápna nabíhajícímu Vokounovi a ten s přehledem posílá míč podél Páva do sítě. V 61. minutě vidí žlutou kartu Demčenko. V 63. minutě střídá Beruška zraněného Ransdorfa. V 65. minutě postrádá přesnost Rejmanova střela z dálky. V 66. minutě přidržel Beruška unikajícího soupeře a dostává žlutou kartu. V 67. minutě nezužitkoval Vokounovu přihrávku za obranu Rejman, jenž si při zakončení vylámal zuby na mrštném Pávovi. V 75. minutě vychytal Páv zcela volného Vokouna, po Slaničkově přihrávce z levé strany. V 76. minutě  vystihl Faust na pravé straně nepřesnou rozehrávku domácích a parádní ránou z hranice velkého vápna nedává Pávovi šanci. V 79. minutě dostává žlutou kartu Seidl. V téže minutě odstupuje Vokoun a na trávník vbíhá Horváth. V 81. minutě doběhl Horváth dlouhý pas a Páv se nechal před brankou přetlačit. V téže minutě nahrazuje Feko Rejmana. V 84. minutě si naběhl na přihrávku z levé strany Demčenko a z těsné blízkosti doklepává míč do sítě. V 87. minutě fauluje dotírající Belák zasahujícího Páva. V 87. minutě nahrazuje Moravec Gaydarskiho. V 88. minutě chytá Páv Slaničkův pokus z přímého kopu. Utkání hončí a do Štětí se po výhře 1:4 stěhují tři body.

SK Brná - SK Štětí   1:4 (0:1)
 
Branky: 84. Demčenko - 29. Slanička, 58. Vokoun, 76. Faust, 81. Horváth. Rozhodčí: Doubek - Provazník, Materna. ŽK: Gaydarski, Králík, Demčenko, Seidl - Svoboda, Stejskal, Beruška. ČK: 53. Králík. Diváci: 123.
 
SK Štětí: Gabriel - Stejskal, F. Svoboda, Ransdorf (63. Beruška), Mencl - Belák, Slanička, Vacek, Faust, Rejman (81. Feko) - Vokoun (79. Horváth).  Trenéři: Jiří Ransdorf, Karel Zuna.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: sk-brna.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana