Slovan skolil v Přerově ZUBRA jedinou přesnou střelou

Přerov - V minulém kole prohráli ústečtí hokejisté domácí bitvu s pražskou Slavií. Tentokrát se představili v Přerově, kde je přivítal domácí ZUBR. První třetina přinesla vyrovnanou bitvu, během níž dominovali oba gólmani. Těsně před polovinou zápasu poslal hosty do vedení Chrpa. Domácí se snažili s výsledkem něco udělat, ale proti byl Stezka, jenž si v tomto duelu poradil s každou střelou, která na něho letěla a poprvé v probíhající sezóně udržel čisté konto. Mnohem důležitější jsou ovšem tři body, které si Severočeši přibalili na cestu domů. I po tomto kole zůstává Slovan na poslední příčce.

V první minutě se postaral o první střelecký pokus tohoto duelu Moučka, ale Stezka byl připraven. V táže minutě poslal Moučka přihrávku Sýkorovi, ale pouze na brusle. O chvíli později kombinuje v útočném pásmu Severův útok a první úspěšný zákrok si připisuje i gólman Klimeš. Ve třetí minutě postrádala přesnost Zbořilova přihrávka na najíždějícího Pšurného, jenž se tudíž nemohl dostat k zakončení. O chvíli později přenechal před brankou Navrátil puk Koptovi, ale Stezka se blýskl parádním zákrokem. V téže minutě je Palova rána sražena do plexiskla za ústeckou brankou a hosté odpalují puk na zakázané uvolnění. Ve čtvrté minutě se probil Krliš až ke Klimešovi, ale ten jeho pokus vyráží, Davídkovu dorážku likvidují obránci, kteří zaskočili za svého gólmana, jenž se po úspěšném zákroku ocitl mimo svou klec. V páté minutě ujeli hosté do přečíslení tři na dva, ale střelu T. Janduse krotí Klimeš na své hrudi. V šesté minutě tečuje Kratochvíl prudce letící puk mimo tři tyče. V téže minutě vypálil Severa zpoza obránců, ale Klimeše nepřekonal. V sedmé minutě opouštějí přerovští po Moučkově nepřesnosti útočné pásmo. V osmé minutě se hra přesouvá od jedné branky k druhé, ale chybí jakýkoliv náznak šance. V deváté minutě se Severočeši provinili zakázaným uvolněním. O chvíli později dostal Jánský přihrávku před branku, ale jeho zpětná přihrávka nenašla žádného ze spoluhráčů. V téže minutě zastavuje rozjetého Chrpu Čáp. V desáté minutě likviduje Stezka pokus z těsné blízkosti. V 11. minutě nenašel Pšurný před brankou číhajícího Procházku. V téže minutě dojel Hejcman Černého dlouhou přihrávku až u koncové čáry, ale z ostrého úhlu si na Stezku nepřišel. Ve 12. minutě míří z pravého kruhu nepřesně Sikora. Ve 14. minutě přelétla Zbořilova přihrávka Sikorovu hokejku a puk doklouzal až na zakázané uvolnění. V téže minutě bojuje v rohu kluziště hned čtveřice hráčů. V 15. minutě pokračuje dlouhá pasáž bez přerušení, v jejímž průběhu se oba gólmani zřejmě trochu nudí. V 16. minutě se sice bruslí od jedné branky k druhé, ale stále se nestřílí. V 17. minutě zahřál Klimeše propagační Davídkův pokus. V 18. minutě je Eminger potrestán za držení. V 19. minutě se hosté osvobozují. V téže minutě si ve středním pásmu nerozuměli Pala s Moučkou a jejich akce končí odpískáním přihrávky rukou. Ve 20. minutě přihrál Pšurný před odkrytou branku Sikorovi, ale tomu při zpracování přeskakuje kotouč hokejku. V polovině dvacáté minuty je vyloučen Černý za hákování. Deset vteřin před koncem této části usedá na druhou stranu trestné lavice za nedovolené bránění Melka a bude se tudíž pokračovat ve čtyřech na obou stranách. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
 
Ve 21. minutě vystřelil mezi kruhy z otočky Sýkora, ale Stezku nezaskočil. Ve 22. minutě si domácí zahrají kraťoučkou přesilovou hru. Melka se také vrací na led a na první branku se stále čeká. Ve 23. minutě nepropálil Zbořil klubko hráčů mezi kruhy. Ve 24. minutě odpaluje Stezka vyrážečkou Černého nahození k Navrátilovi, jenž se ho pokusil překonat baseballovým úderem. Ve 25. minutě bojují o puk Kratochvíl s Jeřábkem, jenž raději odpaluje kotouč na zakázané uvolnění. O chvíli později nabil Sýkora zpoza branky na modrou čáru Čápovi, jehož bombu zastavuje levý Stezkův beton. Ve 26. minutě je domácím odpískáno zakázané uvolnění. V téže minutě nevyužili slibnou šanci Severočeši, ani na opačné straně zakončující Pšurný. Ve 27. minutě přešel přes ústeckou obranu lehce Procházka, jehož střela míjí pravou šibenici. Ve 28. minutě přebruslil Hejcman čtyři protihráče, ale v tísni míří pouze do středu branky, kde číhá pozorný Stezka. Ve 29. minutě napřáhl mezi kruhy Doležal, ale stav se nemění ani po jeho ráně. V čase 29:09 našel Severa Chrpu, ten proklouzl před Klimeše a parádní bekhendovou střelou do pravého horního rohu otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve 31. minutě se sice začíná více bruslit, ale o pohledné hře se nedá mluvit ani v legraci. Ve 32. minutě se přes útočnou modrou čáru neprobil Pala. V téže minutě Klimeš raději přidržel Emingerovu bombu od modré čáry. Ve 34. minutě sice Stezka neudržel Koptovu ránu z levého kruhu, ale v jeho okolí nebyl nikdo z přerovských, kdo by se chystal dorážet. Ve 35. minutě se pokusil od pravého mantinelu vystřelit Pšurný, ale Jeřábek byl proti a včas ho odzbrojil. Ve 36. minutě vykopává Stezka levým betonem Hejcmanův poskakující pokus, který špatně viděl přes clonícího Koptu. Ve 37. minutě naservíroval Pala puk do strany najíždějícímu Kratochvílovi, ale ten tuto tutovku zazdil. Ve 38. minutě se přerovští dál snaží něco vymyslet, ale zatím zcela marně. Ve 39. minutě dochází před ústeckou brankou k menší výměně názorů, ale hlavní rozhodčí celou situaci poměrně brzy uklidňuje. V polovině 40. minuty se bude vhazovat před Klimešem. Jedenáct vteřin před koncem této části je domácím odpískán ofsajd. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 0:1.
 
Ve 41. minutě se usazují na trestnou lavici Rachůnek s Melkou, oba jsou potrestáni za hrubost a oba celky budou hrát ve čtyřech. Ve 42. minutě je Černého rána sražena do ochranné sítě. V téže minutě si Stezka poradil s Doležalovým bekhendovým pokusem. Ve 43. minutě těsně míjí ústeckou branku Zbořilova střílená přihrávka. Ve 44. minutě se vrhá Klimeš na led, kde raději přikrývá kotouč. V téže minutě si Pšurný vybruslil od zadního mantinelu do výhodné střelecké pozice, ale Stezka stále drží čisté konto. Ve 45. minutě došlo před ústeckou brankou k závaru, ale ani tři pokusy domácích, z nichž jeden vyslal Kratochvíl, vyrovnání nepřinesly. Ve 46. minutě je přerovská akce zastavena odpískaným ofsajdem. Ve 47. minutě zastavuje Padrnos přihrávku směřující na Melku. Ve 48. minutě si Kratochvíl vykoledoval menší trest za nedovolené bránění. V téže minutě se musel Klimeš hodně otáčet, ale Chrpa místo střely do odkryté branky volí přihrávku na Volfa, proti jehož ráně bez přípravy se stihl Klimeš přesunout. Ve 49. minutě ujeli do přečíslení dva na jednoho Kopta s Hejcmanem, jenž nenašel recept na pozorného Stezku. V 51. minutě operují domácí ve středním pásmu, ale tudy cesta k vyrovnání asi nepovede. V 52. minutě se přerovští provinili úmyslným ofsajdem a vhazovat se bude před Klimešem. V téže minutě utíká domácím kotouč na zakázané uvolnění. V 53. minutě vyklepává Stezka z lapačky Zbořilovu bombu od modré čáry. V téže minutě je za držení vyloučen Kropáček a Přerov má před sebou obrovskou šanci na vyrovnání. V 54. minutě nabil Sýkora Rachůnkovi jehož ránu zastavují Stezkovy sklapnuté betony. Hosté bleskově odpalují kotouč přes všechny čáry. V téže minutě ujel ústecké obraně Procházka, ale v poslední chvíli mu stihl puk vypíchnout vracející se Melka. V 55. minutě hrají ústečtí v plném počtu, ale přerovský tlak nepolevuje. V 56. minutě se Severočeši přece jen osvobozují. V téže minutě byl v rohu kluziště podražen Doležal, ale vylučovat se nebude, což se domácím příznivcům pranic nelíbí. V 57. minutě zakládá další akci od vlastní branky Černý. V téže minutě vyhazuje Melka kotouč přesně na Klimeše, jenž musí zasáhnout a zakázané uvolnění se tedy pískat nebude. V čase 57:54 spěchá Klimeš na střídačku. V 59. minutě se bojuje o puk u mantinelu ve středním pásmu. Na začátku 60. minuty bude Jícha pykat za vysokou hůl a domácí střídačka si vybírá oddechový čas. Stezka vzápětí úspěšně čelí spršce střel, kterou ho zasypala šestice domácích hráčů. Kotouč po jedné z nich sice končí v síti, ale až v přerušené hře. Na trestnou levici je vykázán Kratochvíl, jenž si vypomohl nedovoleným bráněním. V čase 59:59, po odpískaném zakázaném uvolnění si bere oddechový čas ústecký trenér a dnes bezchybný gólman Stezka dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Utkání vzápětí končí a Slovan se raduje ze zisku tří bodů, kterým mu pomohl jediný přesný zásah a Stezkovou vychytaná nula.  
 
HC ZUBR Přerov - HC Slovan Ústí nad Labem   0:1 (0:0, 0:1, 0:0) 
 
Branky a nahrávky: 30. Chrpa (Severa, L. Volf). Rozhodčí: Obadal, Veselý – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 4:5, navíc Stezka (Ústí nad Labem) - 10 minut osobní trest, za nesportovní chování. Bez využití. Diváci: 1 353. Střely na branku: 34:17 (8:8, 15:5, 11:4). Průběh utkání: 0:1.
 
HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Pala, Čáp, Padrnos, Zbořil, R. Černý, Malina, M. Pohl – T. Doležal, T. Sýkora, Moučka – M. Procházka, Pšurný, Sikora – Kopta, Hejcman, Navrátil – Rachůnek, M. Kratochvíl.  Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (J. Dlouhý) – Eminger, Látal, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert – Jánský, T. Jandus, Melka – Severa, L. Volf, Chrpa – Planý, Kropáček, Jícha – Tůma, Davídek, Krliš.  Trenéři: Tomáš Mareš, Martin Štěpánek.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: hokejprerov.cz
 




















 
  

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana