Stadion na svém ledě smázl pražskou Slavii

Litoměřice - V minulém kole prohráli litoměřičtí hokejisté v Jihlavě. Tentokrát na svém ledě přivítali Slavii Praha. Domácí vstoupili do zápasu tou správnou nohou a během první třetiny si vytvořili dvougólový náskok. Ve druhé části přidali třetí branku, ale hosté bleskově snížili. Severočeši si téměř stejně rychle vzali svůj náskok zpět. Netrvalo dlouho a Pražané se z trestného střílení znovu dotáhli na rozdíl dvou gólů. V posledním dějství nenechal Stadion nikoho na pochybách, že je jeho cílem plný bodový zisk, který potvrdil dalšími dvěma přesnými zásahy. Hosté si tak do hlavního města odvážejí půltuctový příděl.

V první minutě je Pavlasova rozehrávka sražena mimo ledovou plochu. O chvíli později se vydávají do útoku hosté a Michajlov raději přikrývá kotouč. Ve druhé minutě se domácí odhodlali opustit vlastní obranné pásmo, ale Pražané je nechtějí pustit do žádné větší šance. Ve třetí minutě se prezentuje prvním důležitým zákrokem Šorf. V čase 03:29 přišli Pražané ve svém obranném pásmu o kotouč, kterého se zmocnil Zadražil, jehož střelu z levé strany vyráží Šorf k Jiráskovi a ten z těsné blízkosti otevírá gólový účet tohoto duelu. V páté minutě zakládá další litoměřickou akci Pavlas. V šesté minutě Severočeši pouze nahazují kotouč a spěchají na střídačku. O chvíli později si připisuje další zákrok Michajlov. V téže minutě se domácí osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění. Hraje se od jedné branky k druhé. V osmé minutě se bude vhazovat před Šorfem. V téže minutě se litoměřičtí sami vyhánějí z útočného pásma. V deváté minutě zasypala Michajlova sprška střel, ale ten jí čelí s přehledem. V desáté minutě končí prudká přihrávka Severočechů až na zakázaném uvolnění. V téže minutě dohází k závaru před litoměřickou brankou, v němž se nejlépe zorientoval Dluhoš, který svůj tým osvobozuje z tlaku Pražanů. V 11. minutě musí znovu zasahovat Michajlov. O chvíli později předvedl obětavý zákrok Šorf. V 11. minutě si připisuje další zákrok Michajlov. Ve 13. minutě je Duda potrestán za vysokou hůl. Domácí začínají ostřelovat Šorfa ihned po vhazování. Ve 14. minutě se Litoměřičtí nemohou usadit v útočném pásmu. V čase 14:29 vyráží Šorf Pavlasovu bombu od modré čáry pouze před sebe, kde se puku nakonec zmocňuje Kloz a v početní výhodě přidává druhou litoměřickou branku. V 17. minutě se hosté vydávají do útoku, aby něco udělali s nepříjemně se vyvíjejícím zápasem. V 18. minutě se vymanil z tlaku Pražanů Zadražil. V 18. minutě je litoměřickým odpískáno další zakázané uvolnění. V 19. minutě jsou domácí pod obrovským tlakem a vyrážečka Michajlova je včas na správném místě. V téže minutě velí do útoku znovu Pavlas. Ve 20. minutě čelí Michajlov úspěšně dalším pokusům. První třetina končí a mužstva odházejí do kabin za stavu 2:0.
 
Do druhé třetiny nahrazuje Šorfa Sochůrek, jenž by se mohl stát žolíkem v sešívaném dresu. Ve 21. minutě se hraje v litoměřickém obranném pásmu. Ve 22. minutě je Kantner vyloučen za zdržování hry. Ve 26. minutě jdou domácí do tří, když je na trestnou lavici vykázán Havelka za nedovolené bránění. Až ve 24. minutě se domácí trojici daří vyhodit kotouč. V téže minutě bude za podražení pykat Vlček. Chvíli se bude hrát ve čtyřech. Ve 25. minutě vyráží Sochůrek do ochranné sítě ránu Korkiakoskiho. Ve 26. minutě operují Severočeši v útočném pásmu. Ve 27. minutě se dostával ke střele Pour, ale netrefil puk. Pražané bleskově odpalují kotouč na zakázané uvolnění. V téže minutě přikrývá Michajlov puk lapačkou a raději přerušuje hru. Ve 28. minutě se hosté nemohou probít přes útočnou modrou čáru. Ve 29. minutě neměl gólové parametry pokus J. Dvořáka. V čase 29:40 přihrál Šik do pravého kruhu Havelkovi, jehož přízemní střela zapadá přesně ke vzdálenější tyči. Ve 31. minutě si domácí vypomáhají zakázaným uvolněním. O chvíli později nahlédli litoměřičtí do útočného pásma, které jsou nuceni rychle vyklidit. V čase 31:04 napřáhl na modré čáře Štibingr a jeho bombu doráží za brankovou čáru Furch. Ve 33. minutě je za nedovolené bránění potrestán Hejda. V čase 32:46 naservíroval Korkiakoski puk Kadlecovi a ten zakončuje přesnou střelou ze spodní hrany kruhu pohlednou akci Severočechů. V čase 34:47 minutě přidržel Marcel Šmerhu a ten pojede, po jeho nedovoleném zákroku, trestné střílení. Šmerha se rozjíždí a Michajlov si s jeho povedeným zakončením neporadil. Ve 36. minutě se namlsaní Pražané dál hrnou do útoku. Je vidět, že chtějí vstřelit kontaktní gól. Ve 37. minutě zakládá další litoměřickou akci rychlým rozehráním kotouče Michajlov. Ve 38. minutě se hostům nedaří udržet útočné pásmo. Domácím to vychází o poznání lépe. Ve 39. minutě se zjevně zapotil ostřelovaný Sochůrek. Ve 40. minutě se Severočechům nedaří založit jednu z posledních akcí. Druhá třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 4:2.
 
Ve 41. minutě se musel Michajlov řádně otáčet, aby zlikvidoval všechny pokusy Pražanů. V téže minutě je Kubica vyloučen za hákování. Ve 42. minutě zasypalo okolí Sochůrkovy klece několik nepřesných pokusů. V čase 42:39 našel Smetana u domácího brankoviště nováčka v litoměřickém dresu, Kantnera, jenž se protáhl podél pravého mantinelu až před Sochůrka, kterému nedal po parádní individuální akci sebemenší šanci. Domácí příznivci se konečně dočkali bůra. Ve 44. minutě si Pavlas vykoledoval menší trest za držení. Ve 45. minutě se Severočeši ukázkově brání a Pražané se tudíž nemohou prosadit. Ve 46. minutě jdou domácí po Havelkově krosčeku na dvanáct vteřin do tří. Po pěti vteřinách se hosté provinili ofsajdem a Veselý vyfasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Ve 47. minutě vyváží Kantner puk do středního pásma. V čase 48:09 vyráží Sochůrek Kadlecův pokus a Korkiakoskiho bomba z dorážky z pravé strany se zastavuje až v síti. Diváci na stadionu se baví. V 50. minutě napadají Pražané litoměřickou rozehrávku již v zárodku. V 51. minutě je rušno před Michajlovem. V 52. minutě je domácím odpískán úmyslný ofsajd. V 53. minutě je Michajlov zalehnut několika hráči a vůbec se mu nechce vstávat z ledu, ale zdá se, že je v pořádku. V téže minutě odpalují Severočeši kotouč až na zakázané uvolnění. O chvíli později je Michajlov znovu v akci a J. Dvořák bude pykat  za sekání. V 54. minutě se musí Michajlov sakra otáčet, aby ho hosté nepřekonali. V 55. minutě se Pražané sami vyhánějí z útočného pásma a J. Dvořák se vrací z trestné lavice. V 56. minutě vyhazují litoměřičtí kotouč do středního pásma. V 57. minutě již přivádí Michajlov svými zákroky střílející protihráče k šílenství. V 58. minutě se Severočechům nedaří zmírnit tlak sešívaných. V 59. minutě vyráží Michajlov puk lapačkou. V 60. minutě se předvedl v plné parádě Sochůrek. Utkání končí a Stadion, který nasázel svému soupeři šest branek z osmnácti střel, může slavit. Pražané potřebovali na dva přesné zásahy pokusů dvaatřicet.
 
HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha   6:2 (2:0, 2:2, 2:0) 
 
Branky a nahrávky: 4. Jirásek (M. Zadražil), 15. J. Kloz (Voženílek, Pavlas), 30. M. Havelka (Šik), 33. M. Kadlec (Korkiakoski, Pavlas), 43. Kantner (Smetana, Buchtela), 49. Korkiakoski (M. Kadlec, J. Kloz) – 32. Furch (Štibingr, Šmerha), 35. Šmerha (TS). Rozhodčí: Wagner, Grech – Tvrdík, Votrubec. Vyloučení: 5:4, navíc Veselý (Slavia Praha) - 10 minut osobní trest, za nesportovní chování. Využití: 3:0. Střely na branku: 18:32 (8:13, 5:8, 5:11). Diváci: 1 120. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2.
 
HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Sklíba) – Pavlas, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, Buchtela, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Kantner – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Pour, Przybyla, Jirásek.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.
 
HC Slavia Praha: Šorf (21. Sochůrek) – Hrdinka, J. Novák, J. Drtina, Štibingr, Barák, Duda, Hejda – Kubica, Šagát, M. Ondráček – L. Krejčík, Vlček, J. Veselý – J. Doležal, Pochobradský, Tejral – Panna, Furch, Šmerha.  Trenéři: Miloš Říha ml., Jan Srdínko.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Karolína Štolcová
 




























 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana