Stadion dobyl v samostatných nájezdech kladenskou tvrz a v play off narazí na Duklu Jihlava

Kladno - V minulém kole smázli litoměřičtí hokejisté na svém ledě čtrnácti góly beznadějně poslední kadaňské Trhače. V posledním kole základní části se představili v Kladně, kde potřebovali nutně bodovat. Severočeši vstoupili do zápasu tou správnou nohou a během první třetiny si vypracovali dvougólový náskok. Rytíři se snažili a ve druhé části se jim podařilo vstřelit kontaktní branku. V 50. minutě se prosadil Jágr a domácí vedli o dva góly. Litoměřická šance na play off se začala rozplývat  Stadion potvrdil svou morálku, když v předposlední minutě dokázal poslat zápas do prodloužení Průžek. Vítěze určili až samostatné nájezdy, ve kterých byli hosté stoprocentní, a v poslední možné chvíli si zajistili postup do vyřazovacích bojů, kde bude jejich soupeřem vítěz základní části, Dukla Jihlava. První zápas této série je na programu v pátek 1. března 2019 od 17.30 hodin na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.    

V první minutě se vydávají na útočný výlet hosté. Ve druhé minutě se dostal k zakončení z pravé strany Jánský, ale nastřeluje pouze připraveného gólmana Brízgalu, Přerušuje se, protože na ledě zůstává ležet Hořava. Ve třetí minutě sice netečoval Machač Jelínkovu ránu, přesto si T. Král připisuje důležitý zákrok. Ve čtvrté minutě odpaluje Klejna kotouč na útočnou modrou čáru, ale zde jsou hosté lapeni do ofsajdové pasti. V páté minutě přichází o kotouč váhající Korkiakoski a na druhé straně nenachází Plekancova přihrávka zpoza branky žádného ze spoluhráčů. V šesté minutě odpalují litoměřičtí Melkovu zbytečnou přihrávku na zakázané uvolnění. V šesté minutě našel Vildumetz zpětnou přihrávkou Zajíce, ten si najel mezi kruhy, odkud provětral lapačku povyjetého T. Krále. V téže minutě nabíjí Jelínek Zikmundovi, jenž nastřeluje konstrukci branky. V sedmé minutě Brízgalu vystrašilo Korkiakoskiho nahození. V čase 06:57 přihrál Klejna po modré čáře Smetanovi, jehož ránu z levé strany tečuje za Brízgalova záda Kropáček. V osmé minutě je po faulu na Kehara signalizována výhoda, ale Rytířům se nedaří probít do útočného pásma. V deváté minutě je Kadlec potrestán za držení. V desáté minutě se Severočeši osvobozují. V téže minutě nachází Říha Plekance, jehož pokus T. Král vyráží. V 11. minutě se neujaly dvě Jágrovy střely. Ve 12. minutě vybojoval Smetana u mantinelu kotouč pro Schegolkova, ale ten se daleko nedostal. Ve 13, minutě krotí T. Král na hrudi Redlichovu ránu. Ve 14. minutě se po Plekancově přihrávce nedostal do zakončení Jágr, ale zaváhání domácí obrany nepotrestal Voženílek, který nezužitkoval samostatný únik. V 15. minutě si Brízgala pohlídal Kadlecovu dorážku. V 16. minutě likviduje T. Král Plekancův pokus z ostrého úhlu. V 17. minutě nenachází Machač Jelínka a na druhé straně nahazuje kotouč na branku Dluhoš. V čase 16:54 vyráží Brízgala Voženílkovu bombu od modré čáry pouze k Marcelovi, jenž z levého kruhu trefuje bližší šibenici a přibližuje svůj tým o další krok k vyřazovacím bojům. V 18. minutě si T. Král poradil s Kautovou střelou z těsné blízkosti a poté dochází před jeho klecí k výměně názorů. Ve 20. minutě nastřeluje Nash mezi kruhy pouze obětavého Voženílka. V téže minutě je Marcel vyloučen za sekání. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:2.
 
Ve 21. minutě hrají kladenští i nadále v početní výhodě, ale hosté se osvobozují. Ve 22. minutě nachází Jágr před brankou Jelínka, ale ten trefuje pouze dobře postaveného T. Krále. V téže minutě vybojoval u levého mantinelu kotouč Strnad a okamžitě ho posílá za branku. Ve 24. minutě si T. Král pohlídal Jelínkovu propagační střelu. Ve 25. minutě neobešel Schegolkov Lakose. Ve 26. minutě prověřuje Brízgalu Kadlec. Ve 27. minutě nenašel Dluhoš Průžka. Ve 27. minutě odsedí Vildumetz menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě, kterým se provinila kladenská střídačka. Ve 28. minutě se natlačil do brankoviště Strnad, ale T. Král dál drží čisté konto. Ve 29. minutě tečuje Korkiakoski Voženílkovo nahození těsně vedle. V téže minutě krotí Brízgala na hrudi Korkiakoskiho bekhendovou střelu. O chvíli později bude za hákování pykat Nash. Ve 30. minutě odpaluje Plekanec kotouč přes všechny čáry. Ve 31. minutě utíká Strnadovi ve slibné příležitosti kotouč od hole a Severočeši posílají kotouč na zakázané uvolnění. Ve 32. minutě zblokoval Kehar hokejkou do ochranné sítě Štohanzlovu bombu od modré čáry. Ve 34. minutě vychytal T. Král Jágra. V téže minutě nezužitkoval Kadlec ani jeden ze dvou pokusů a dotírající Korkiakoski dostává pěstní lekci slušného chováni. Říha a Korkiakoski jsou vykázáni na trestnou lavici, oba za hrubost. Ve 35. minutě nenašla svůj cíl Nashova rána. V čase 34:58 přihrává Melka zpoza branky do pravého kruhu Strnadovi, jehož odraženou střelu sklepl za brankovou čáru Nash. Ve 36. minutě přizvedává Štohanzl Keharův pokus. Ve 37. minutě vytáhl T. Král fantastický zákrok proti Jágrově bekhendové střele. Ve 38. minutě propadl Brízgalovi kotouč mezi betony, ale za brankovou čáru nedoputoval. Ve 40. minutě zaměstnali T. Krále Plekanec s Nashem. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 1:2.   
 
Ve 41. minutě prověřuje T. Krále Lakos. Ve 42. minutě nastřeluje Lakos pouze Marcelovu nohu. V čase 42:10 nachází Vildumetz zpoza branky Říhu, jehož bomba z pravého kruhu končí přesně u bližší tyče. Ve 44. minutě přikrývá T. Král kotouč před dotírajícím Jelínkem. V téže minutě je Kružík potrestán za vysokou hůl. Ve 45. minutě nastřeluje Štohanzl Brízgalu a od něho se kotouč odráží mimo tři tyče. Ve 46. minutě pálí nepřesně Korkiakoski. O chvíli později si Brízgala pohlídal Pavlasovo nahození a poté letí mimo i další pokus Kirkiakoskiho. Ve 47. minutě sice po souboji s Nashem padá Korkiakoski, ale vylučovat se nebude. Ve 48. minutě nastřeluje Jelínek, po Machačově zpětné přihrávce, Štohanzlovu nohu. V čase 47:54 pálí od modré čáry Nash, po Kautově teči se puk odráží od betonu T. Krále a Kružík posílá Rytíře poprvé v zápase do vedení. V 50. minutě nastřeluje Strnad pouze připraveného T. Krále. V téže minutě je Smetana vyloučen za sekání. V čase 50:12 našel Plekanec na pravé straně Jágra, ten si najíždí mezi kruhy a odtud nekompromisně pálí nad lapačku T. Krále. To už vypadá se Stadionem hodně zle, protože prohrává o dva góly a potřebuje bodovat. V 51. minutě vyfasoval Jelínek menší trest za sekání. V čase 50:59 našel Smetana na modré čáře od levého mantinelu na středu Marcela, jehož bombu Brízgala pouze vyráží a Jánský posílá kotouč do odkryté části branky. V 54. minutě se Schegolkov neprotáhl podél mantinelu. V 55. minutě se před T. králem ocitl zcela osamocený Zikmund, ale litoměřický gólman znovu čaroval. V téže minutě dostává Plekanec menší trest za krosček. V 56. minutě vyhazuje kotouč Nash a kladenští, v čele s Jágrem, napadají rozehrávku Severočechů. V 57. minutě trefuje Korkiakoski Brízgalovo rameno. V58. minutě ujeli Jágr s Plekancem, jenž nabíjí do tandemu právě Jágrovi, ale ten pouze zaklepal na konstrukci branky. V čase 58:02 přihrává Kadlec do levého kruhu Korkiakoskimu jehož nabídkou nepohrdl z pravého kruhu zakončující Průžek. V 59. minutě si vykoledoval Jánský menší trest za podražení a osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. V téže minutě míří na opačnou stranu trestné lavice Melka, také za podražení. V 60. minutě vychytal T. Král Plekance. Pět vteřin před koncem základní hrací doby našel Kehar zcela volného Machače, ale ten nechal pouze vyniknout T. Krále. Litoměřickým spadl v této chvíli ze srdce velký balvan. Šedesátá minutě končí a za nerozhodného stavu 4:4 míří zápas do prodloužení.
 
V 61. minutě si připisuje Brízgala zákrok a následná přihrávka Korkiakoskiho končí v ochranné síti. V 62. minutě prověřuje pozornost T. Krále Plekanec. V 63. minutě neuspěl před brankou zakončující Machač. O chvíli později přidržel Kehar rukama u mantinelu Kadlece, ten padá, ale vylučovat se nebude. V 63. minutě končí puk v litoměřické brance, ale gól není uznán, a důvodem je Redlichova přihrávka rukou. V 64. minutě si sjíždí před branku Marcel, ale zakončit se mu nedaří. V 65. minutě střílí nepřesně Strnad. O chvíli později se hosté dostávali do přečíslení, ale kladenští se stihli včas vrátit. Ani pětiminutové prodloužení vítěze neurčilo a tak přicházejí na řadu samostatné nájezdy.
 
Začínají Rytíři. Strnadův pokus letí vysoko nad branku, 0:0. Jirásek nachází mezeru mezi Brízgalovými betony, 0:1. Rozjetému Zikmundovi odjíždí v rozhodující chvíli kotouč daleko od hokejky, 0:1. Parádní bekhendovou kličkou nedal Brízgalovi sebemenší šanci Korkiakoski, 0:2. Jágr míchá s pukem, ale ten mu v rozhodující chvíli také utíká od hokejky, 0:2. Kadlec si roztáhl Brízgalu a střelou mezi jeho nohy rozhoduje o tom, že se do Litoměřic stěhují dva veledůležité body, které posouvají Stadion do play off.   

Rytíři Kladno - HC Stadion Litoměřice   4:5sn (0:2, 1:0, 3:2 - 0:0)  
 
Branky a nahrávky: 34. Nash (J. Strnad, Melka), 42. J. Říha (Vildumetz, Strnad), 47. Kružík (T. Kaut, Nash), 50. Jágr (Plekanec) – 6. Kropáček (Smetana, Klejna), 16. Marcel (Voženílek), 51. Jánský (Marcel, Smetana), 59. Průžek (Korkiakoski, M. Kadlec), rozhodující nájezd Jirásek. Rozhodčí: Přikryl, Vrba – Zídek, Měkýš. Vyloučení: 7:5, navíc Jánský (Litoměřice) - 10 minut osobní trest, za nesportovní chování. Využití: 1:1. Diváci: 3 926. Střely na branku: 43:32 (14:9, 12:10, 15:11 - 2:2). Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:5.  
 
Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zajíc, Nash, Kehar, J. Říha, P. Hořava, Lakos, Zelingr – Jágr, Plekanec, Melka – Š. Bláha, Vildumetz, J. Strnad – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Redlich.  Trenéři: Jindřich Lidický, David Čermák, Mgr. Jan Kregl.
 
HC Stadion Litoměřice: T. Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Klejna, Smetana, Dluhoš, Jebavý, Havlík – Voženílek, Korkiakoski, M. Kadlec – Schegolkov, D. Merta, Jánský – Průžek, Svoboda, J. Dvořák – Kropáček, Štohanzl, Jirásek.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.
 
Autor: Václav Beneš
 
 












































































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana