Litoměřicko veze z Dobrovice dva vydřené body

Dobrovice - V minulém kole přehráli litoměřičtí fotbalisté na svém hřišti Slavii Karlovy Vary. Tentokrát se představili na hřišti deváté Dobrovice, která chtěla před svým publikem bodovat naplno. Od začátku se domácí snažili vstřelit nějakou tu branku a rozhodnout tak tento duel. Litoměřická obrana sice pracovala spolehlivě, ale svůj tým podržel několika fantastickými zákroky Ordelt, díky jemuž se utkání dostalo, za nerozhodného stavu až k penaltovému rozstřelu. Během něho opět zářil Ordelt, který jednu z penalt zlikvidoval a tu rozhodující sám proměnil. Litoměřicko si tak veze domů dva body a v neúplné tabulce poskočilo po tomto kole na desátou příčku.

Ve druhé minutě zastavuje slibnou akci domácích ofsajd. Ve čtvrté minutě fauluje Volf Hanuše, pro jehož centr z přímého kopu si došel gólman Bartoš. V šesté minutě chytá Bartoš Novákovu ránu z levé strany zpoza šestnáctky. V sedmé minutě ukrývá Bartoš míč před dobíhajícím Novákem. V osmé minutě je Vernerovi odpískán faul na Volfa. V desáté minutě odkopává Bartoš míč před dobíhajícím Surmajem. Ve 12. minutě pálí z dálky nad branku Šimkovský. V 15. minutě našel Sodoma ve vápně naběhnutého Volfa, jehož tutovku z pravé strany Ordelt vykopává. Ve 22. minutě se u středové čáry svíjí Krištof. O chvíli později vstává a pokračuje ve hře. Ve 24. minutě vybojoval Osvald rohový kop, který sám rozehrál z levé strany, ale jeho centr posílá Volf u vzdálenější tyče mimo. Ve 26. minutě vychytal Ordelt stoprocentní šanci ve vápně zakončujícího Sodomy a poté míří z pravé strany těsně vedle vzdálenější tyče Petlička. Ve 28. minutě odvrací domácí obrana Vernerův centr z přímého kopu z levé strany. Ve 30. minutě nenašel Sodoma z pravé strany před brankou žádného ze spoluhráčů. Ve 32. minutě fauluje Sodoma u pravého rohového praporku Ippolita. Ve 33. minutě vystrašil Bartoše povedenou ránou poza šestnáctky Bulíř. Ve 35. minutě zatáhl po pravé straně míč do vápna Petlička, jehož křížná střela míjí vzdálenější tyč. Ve 40. minutě prolétl Klainův centr z levé strany pouze napříč pokutovým územím. Ve 41. minutě nahrazuje Dolejší Surmaje. Ve 42. minutě vyráží Ordelt na roh Petrlákův pokus z levé strany. Ve 44. minutě nedoběhl Sodoma před prázdnou brankou Petličkův lob z pravé strany a ten těsně míjí vzdálenější tyč. Nastavují se dvě minuty. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
 
V 50. minutě míří k ošetření za postranní čáru Štefko, který se dlouho nemohl zvednout z trávníku. V 52. minutě odvrací Šimkovský Petličkův nepříjemný centr z pravé strany. V 53. minutě pálí Routek z dálky vysoko nad. V 55. minutě přihrál Hanuš na pravou stranu Dolejšímu, ten posunul míč Šimkovskému na jehož centr nedosáhl hlavou zcela volný Novák. V 58. minutě chytá Bartoš Štefkův nepovedený centr z levé strany. V 60. minutě se na levé straně neprodral do vápna Sodoma. V 61. minutě je mimo tři tyče sražena Petrlákova střela zpoza šestnáctky. V 63. minutě je před Ordeltem hodně rušno, ale litoměřická obrana zatím funguje spolehlivě. V 64. minutě končí za postranní čárou Zelinkova rána bez přípravy. V 65. minutě střídá Valenta Nováka. V 67. minutě se z trávníku těžce zvedá Volf. V 69. minutě vyřešila hostující obrana další ošemetnou situaci uvnitř vlastního pokutového území. V 71. minutě vyráží Ordelt fantastickým zákrokem Volfovu bombu bez přípravy. V 73. minutě se rozčiluje Verner tak dlouho, až sudí Drábek vytahuje žlutou kartu. V 75. minutě nedosáhl Volf hlavou na Sodomův tečovaný centr z pravé strany. V 76. minutě střídá Vernera Kodad. V 77. minutě chytá Bartoš Ippolitovy nůžky. V 78. minutě míří Sodoma z hranice vápna těsně vedle. V 80. minutě odstupuje Petrlák a na trávník vbíhá Bernát. V 84. minutě centruje z pravé strany Volf, ale Sodomova hlavička se mezi tři tyče nevešla. V 86. minutě zajel Valenta do Osvalda a vykoledoval si žlutou kartu. V 87. minutě nahrazuje Žižka Volfa. V téže minutě vychytal Bartoš v obrovské šanci Valentu. V 89. minutě střídá Greš Bulíře. V 90. minutě dostává žlutou kartu faulující Klain. Nastavuje se jedna minuta. V 91. minutě odstupuje Petlička a na trávník vbíhá Vajgl. V základní hrací době branka nepadla a tak musí vítěze určit až penaltová loterie.
 
Začínají hosté. Hanuš prostřeluje Bartoše, který si vybral správnou stranu, 0:1. Sodoma ho napodobuje, jen míří k opačné tyči, 1:1. Krištof stříří s přehledem do protipohybu gólmana, 1:2. Bernátovu střelu Ordelt vyráží, 1:2. Rubeš trefuje stejné místo jako Krištof, 1:3, Bartoš vymetá šibenici po své levici, 2:3. Dolejší posílá míč nad padajícího Bartoše, 2:4. Žižka míří po zemi přesně k tyči po své levici, 3:4. Ordelt si vybírá stejnou stranu a parádní střelou do horní poloviny branky rozhoduje o tom, že se do Litoměřic stěhují dva opravdu vydřené body.  
 
FK Dobrovice - FK Litoměřicko A   0:1np (0:0)
 
Bez branek. Penalty: 3:5, rozhodující Ordelt. Rozhodčí: Drábek – Čechlovský, Hanáková. ŽK: 90. Klain – 73. Verner, 86. Valenta. Diváci: 140.
 
FK Litoměřicko A: Ordelt – Šimkovský, Ippolito, Rubeš, Štefko – Hanuš, Verner (76. Kodad), Krištof – Bulíř (89. Greš), Surmaj (41. Dolejší), M. Novák (65. Valenta).  Trenéři: Zdeněk Hašek, Michal Slabý, Miroslav Kratochvíl. 

Autor: Václav Beneš
 
Foto: www,fklitomericko.cz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





















 
 

   
    


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana