Ústečtí fotbalisté porazili doma Pardubice a udělali výrazný krok směrem k baráži

Ústí nad Labem - V minulém kole uhráli ústečtí fotbalisté cenný bod ve Vítkovicích. Tentokrát na svém stadionu přivítali ve veledůležitém duelu sedmé Pardubice. Před zápasem bylo Václavu Kožíškovi, členovi představenstva FK Ústí nad Labem a rovněž bývalému brankáři tohoto klubu, slavnostně pogratulováno k šedesátinám. Poté byla uctěna památka dnes tragicky zesnulého českého fotbalového reprezentanta Josefa Šurala. Diváci místo minuty ticha uctili jeho památku minutovým potleskem ve stoje. Domácí vstoupili do zápasu aktivně a během prvních dvaceti minut zaznamenali dva přesné zásahy a po přestávce přidali i třetí. Severočeši v tabulce poskočili na čtvrtou příčku a výrazně se přiblížili baráži.      

Ve druhé minutě našel Prošek D. Richtera, ale ten se neprobil přes pardubickou obranu. Ve třetí minutě zahrozili hosté a Brak raději odkopává míč do zámezí. V páté minutě nedosáhl Mužík ve vápně na Fouskovu přihrávku z levé strany. V sedmé minutě je ve středovém kruhu faulován Černý. V osmé minutě se pokusil Peterka najít za obranou Proška, ale ten je v ofsajdu. V desáté minutě vytáhl Lindr konečky prstů na roh Pirochovu parádní bombu mířící pod břevno. Ve 13. minutě nedosáhl Miskovič nohou na Proškův centr z přímého kopu. Ve 14. minutě vyráží Lindr Jeřábkovu ránu. V 16. minutě dostal parádní přihrávku za obranu Prošek, jenž se nerozpakoval a propálil gólmana Letáčka. V 18. minutě byl na roh zblokován Tischlerův pokus. V 19. minutě si došel Lindr pro dlouhý Čelůstkůn centr. Ve 20. minutě nabil Matějka z levé strany Proškovi a ten opět nedává Letáčkovi šanci. Ve 22. minutě nastřeluje Prošek Letáčka a z následné dorážky neuspěl Peterka. Ve 25. minutě našel Prošek z levé strany Bílka, ale ten si na Letáčkovi vylámal zuby. Ve 30. minutě vybojoval D. Richter rohový kop. Ve 31. minutě, po rozehraém rohovém kopu nastřeluje Letáčka Brak a Peterka poté míří nad branku. Ve 34. minutě napadají Severočeši pardubickou rozehrávku. Ve 37. minutě vyráží Letáček Proškův nebezpečný centr. Ve 41. minutě se pokoušejí s výsledkem pohnout hosté. Ve 43. minutě přizvedl Fousek nad branku Čelůstkovu nabídku z přímého kopu. Ve 44. minutě zastavuje slibně se rozvíjející ústeckou akci ofsajd. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0.
 
Do druhé půle připravili oba trenéři po jedné změně. Va ústecké straně nahrazuje Krátký Miskoviče a v pardubickém dresu Petráň Černého. Ve 48. minutě kombinují domácí, kteří mají míč ve své moci. V 50. minutě rozehrál Čelůstka rohový kop, ale Lindr jeho centr vyboxoval. V 51. minutě zablokoval Janso Mužíkovu ránu. V 54. minutě dolétl Krátkého lob k Letáčkovi. V 56. minutě nenašel Čelůstka centrem z levé strany žádného ze spoluhráčů. V 59. minutě posílá Prošek křížnou přihrávku D. Richtera z pravé strany pouze do tyče. V 61. minutě zajel Kovář do Strady a vyfasoval žlutou kartu. V 62. minutě naservíroval Matějka míč před branku Bílkovi a ten uklízí míč do zcela odkryté branky. V 66. minutě fauluje Jeřábek pronikajícího Proška. V 69. minutě střídá Nágl D. Richtera. V 73. minutě nepustil Pimpara do zakončení Mužíka. V téže minutě si vykoledoval Peterka žlutou kartu. V 75. minutě odstupuje Fousek a na trávník vbíhá Sokol. V 76. minutě nevyvedla Lindra z klidu Jeřábkova dalekonosná střela . V 77. minutě dostává žlutou kartu faulující Čelůstka. V 79. minutě se snaží hosté něco vymyslet. V 80. minutě nahrazuje Šup Matějku. V 82. minutě je ve vápně faulován Sokol a sudí Adámková nařizuje pokutový kop. V 83. minutě si staví míč Petráň jenž přesnou střelou k tyči nedává Lindrovi šanci. V téže minutě je utkání přerušeno kvůli výpadku umělého osvětlení. V 85. minutě hra za menší viditelnosti. V 88. minutě je žlutou kartou potrestán Brak. V 90. minutě je na pardubické polovině faulován Prosek. Nastavují se tři minuty. V 91. minutě je Severočechům odpískán ofsajd. V 93. minutě zblokoval Bílek míč na rohový kop. Utkání končí a domácí se radují ze zisku tří hodně důležitých bodů.
 
FK Ústí nad Labem - FK Pardubice   3:1 (2:0)  
 
Branky: 16. Prošek, 20. Prošek, 62. M. Bílek – 83. Petráň (pen.). Rozhodčí: Adámková – Pochylý, Lakomý. ŽK: 73. J. Peterka, 88. Brak – 61. Kovář, 77. T. Čelůstka. Diváci: 542.
 
FK Ústí nad Labem: Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Janso – J. Peterka, Miskovič (46. Krátký) – M. Bílek, D. Richter (69. Nágl), Prošek – Matějka (80. Šup).  Trenéři: Aleš Křeček, Juraj Šimurka, Petr Vrabec.
 
FK Pardubice: Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek – Mužík, P. Černý (46. Petráň), Tischler, A. Fousek (75. Sokol) – Kovář. Trenéři: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí, Martin Shejbal. 
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: FK Ústí nad Labem  
            

           

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana