Slovan ztratil v prodloužení výtečně rozehraný domácí zápas se Slavií Praha, David Šteiner zaznamenal hattrick

Ústí nad Labem - V minulém kole prohráli ústečtí hokejisté těsně sousedské derby v Litoměřicích. Tentokrát na svém ledě přivítali Slavii Praha. Domácí v polovině první třetiny využívají hned první přesilovou hru a zásluhou Ondřeje Bláhy se ujímají vedení. Ve druhé části využívá další početní výhodu Petr Přindiš a akcie Severočechů stoupají hodně vysoko. Ve třetím dějství stačili Pražanům necelé tři minuty na obrat. Ústeckým se sice daří těsně před koncem základní hrací doby dorovnat a poslat tuto bitvu do prodloužení, ve kterém zajišťuje Slavii výhru a druhý bod svým třetím přesným zásahem David Šteiner. Slovan zůstává po tomto kole na příčce třinácté.  


V první minutě míjí branku bekhendový pokus M. Tůmy. Ve druhé minutě střílí nepřesně Machač. Ve třetí minutě letí těsně vedle Žejdlovo nahození. Ve čtvrté minutě se mezi tři tyče nevešel ani Poletínův pokus bez přípravy. V páté minutě je Havlova rána sražena do ochranné sítě. V téže minutě likviduje gólman Málek Trávníčkův samostatný únik. V šesté minutě neuspěl ze samostatného úniku ani Šteiner. V sedmé minutě je Přindiš potrestán za hrubost. V téže minutě odpaluje kotouč do bezpečí Vrdlovec. V osmé minutě končí na Zajíčkových betonech Žejdlova bomba od modré čáry. V téže minutě kryje Zajíček Weinholdovu střelu. V desáté minutě je Kern vyloučen za podrážení. V čase 10:41 obírá Milfait těsné před útočnou modrou čárou o puk Baráka a těsně za ní ho posílá parádní zpětnou přihrávkou O. Bláhovi, jenž si najíždí do pravého kruhu a odtud prostřeluje Málka. Ve 12. minutě vyfasoval Čermák menší trest za sekání. Ve 13. minutě se Zajíček zapotil s Všetečkovou tečí z hranice brankoviště. V 15. minutě míří Kern z pravé strany k bližší tyči, ale tu si pozorný Zajíček pohlídal. V 16. minutě se Severočechům nedaří usadit v útočném pásmu. V 18. minutě přidržuje Hovorka Ouřadu, ale hraje se dál bez vyloučení. V téže minutě zastavuje postup Pražanů ofsajd. V 19. minutě končí kotouč v ochranné síti a vhazovat se bude před Zajíčkem. Ve 20. minutě sice Zajíček neviděl Ondráčkovu ránu, ale kotouč míjí jeho branku. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.  


Ve 21. minutě je Trávníčkova rána sražena těsně nad břevno. Ve 22. minutě míjí Vrdlovcův pokus těsně pravou šibenici. Ve 23. minutě se domácím daří dostat z podtlaku. Ve 24. minutě bude Barák pykat za podrážení. V čase 24:48 servíruje Vrdlovec v početní výhodě z vrcholu kruhů kotouč na pravou stranu Přindišovi jehož bomba bez přípravy z vrcholu pravého kruhu se zastavuje až v síti. Ve 26. minutě nachází Duda Vlčka, ale ten z ideální pozice nastřeluje pouze připraveného Zajíčka. Ve 27. minutě nachází Zajíček v lapačce Pšeničkovu ránu. Ve 28. minutě se ocitá před odkrytou částí branky Vlček, ale ani tuto obrovskou šanci nedokázal zužitkovat. V téže minutě je Chalupa potrestán za zdržování hry. Ve 29. minutě ujíždějí v oslabení do přečíslení dva na jednoho Vrdlovec s Trávníčkem, ale celá slibná akce končí nepřesnou přihrávkou. Ve 30. minutě krotí Zajíček Veberovu bombu od modré čáry. V téže minutě nastřeluje Zajíčka z prostoru mezi kruhy Krejčí. Ve 32. minutě si Zajíček pohlídal Havlův pokus od modré čáry. Ve 33. minutě postrádá přesnost Knotkova rána. Ve 36. minutě přerušuje Zajíček hru. V téže minutě putují současně na trestnou lavici Chalupa s Všetečkou, oba za sekání. Ve hře čtyř proti čtyřem se žádná výraznější šance neurodila. Ve 38. minutě je Vlček vyloučen za podrážení. Ve 39. minutě nastřeluje Havránek pouze Žejdla. Ve 40. minutě se hosté osvobozují. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 2:0.  


Ve 41. minutě míří těsně vedle levé tyče Kern. Ve 42. minutě se bude vhazovat ve středním pásmu. Ve 43. minutě se prodral do brankoviště Poletín, ale recept na Zajíčka nenašel. V téže minutě si připisuje Zajíček další rutinní zákrok. Ve 44. minutě se nevešel mezi tyče Pšeničkův pokus z dobré pozice. Ve 46. minutě nastřeluje J. Brož z pravého kruhu tyčku. Ve 47. minutě dostává Přindiš menší trest za držení. Ve 48. minutě odpaluje Vrdlovec kotouč přes všechny čáry. V čase 47:45 nabíjí Machač z vrcholu levého kruhu do pravého Knotkovi, proti jehož ráně bez přípravy se nestíhá Zajíček přesunout. V čase 48:31 posílá Weinhold z pravé strany puk před branku, kde se nejrychleji zorientoval Šteiner, po jehož střele pod břevno je srovnáno. V 50. minutě vychytal Zajíček Všetečku. V 51. minutě se Pražané provinili zakázaným uvolněním. V čase 50:36 si vybruslil Šteiner od zadního mantinelu do levého kruhu, odkud prostřeluje Zajíčka, který měl zcela zakrytý výhled. V 52. minutě se v přečíslení dva na jednoho nedaří Čermákovi přehodit ležícího Málka. V 53. minutě vytahuje Zajíček parádní zákrok. V 54. minutě bude Poletín pykat za vysokou hůl. V téže minutě pálí Milfait, ale Málek je ve střehu. V 55. minutě si Málek poradil i s Trávníčkovou bombou. V 57. minutě se sice M. Tůma protahuje do útočného pásma, ale k zakončení se nedostává. V 59. minutě si hosté vypomáhají zakázaným uvolněním. V čase 58:22 si bere trenér Miroslav Mach oddechový čas, po jehož skončení zůstává Šimon Zajíček na střídačce. V čase 58:41 nachází Vrdlovec z pravého kruhu u vzdálenější tyče zaparkovaného Milfaita a tomu stačí pouze nastavit hokejku. Je tady konec základní hrací doby a za nerozhodného stavu 3:3 přichází na řadu pětiminutové prodloužení.  


V 61. minutě míří Žejdl příliš vysoko. V 62. minutě ustál Zajíček Weinholdův samostatný únik. V čase 61:50 nabírá Šteiner rychlost ve vlastním obranném pásmu a za útočnou modrou čárou se zbavuje Š. Bláhy, poté z prostoru mezi kruhy prostřeluje Zajíčka a rozhoduje o tom, že si dva body odváží Slavia Praha. Slovan musí po tomto zápase zpytovat svědomí.     


HC Slovan Ústí nad Labem - HC Slavia Praha   3:4p (1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)


Branky a nahrávky: 11. O. Bláha (Milfait, Trefný), 25. Přindiš (Vrdlovec, J. Drtina), 59. Milfait (Vrdlovec, J. Drtina) – 48. T. Knotek (P. Machač, D. Krejčí), 49. Šteiner (Weinhold, J. Brož), 51. Šteiner (J. Brož, R. Havel), 62. Šteiner (P. Machač, Weinhold). Rozhodčí: Miroslav Petružálek, Lukáš Bejček – Petr Baxa, Jakub Dědek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 968. Střely na branku: 19:33 (3:9, 6:8, 10:13 - 0:3). Zblokované střely: 8:2. Bloky: 2:8. Vhazování: 14:38. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4. 


HC Slovan Ústí nad Labem: Zajíček (Hamalčík) – Š. Havránek, J. Drtina (A), Přindiš, Trefný, L. Chalupa, V. Brož (A), Záruba – Š. Bláha, Vrdlovec, Trávníček (C) – O. Bláha, Milfait, M. Tůma – Ouřada, T. Čermák, M. Bláha.  Trenéři: Miroslav Mach, Jiří Merta, Jaroslav Roubík.


HC Slavia Praha: R. Málek (M. Michajlov) – Weinhold, D. Krejčí, Veber, T. Duda, M. Hovorka, Barák, R. Havel – M. Ondráček (A), Žejdl, Poletín (C) – Kern, T. Knotek (A), R. Všetečka – T. Pšenička, P. Machač, Vracovský – Šteiner, Vlček, J. Brož.  Trenéři: Jiří Veber, Pavel Kolařík.


Autor: Václav Beneš


Foto: Jan Gebauer a HC Slovan Ústí nad Labem








 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana