Slovan vyhrál těsné gólovou přestřelku v Kolíně

 

Kolín - V minulém kole prohráli ústečtí hokejisté domácí gólovou přestřelku s Benátkami nad Jizerou. Tentokrát se představili v Kolíně, kde je přivítali místní Kozli. První třetina přináší vyrovnanou partii v níž hrají prim gólmani Georgy Kuznetsov s Petrem Hamalčíkem. Ve druhé části se chopili své šance střelci. Hosté sice odskakují do dvoubrankového vedení, ale domácím se daří brzy vyrovnat. Netrvá to dlouho a Kozli znovu prohrávají. O půlminutku později je znovu srovnáno. V posledním dějství si bere slovo Daniel Vrdlovec, jemuž se daří vystřelit ústeckým tři body. Slovan se po tomto kole posouvá v neúplné tabulce na třináctou příčku. 


V první minutě nachází Šafránek Krále a ten prověřuje Hamalčíka. Ve druhé minutě likviduje Havránek šanci Sklenáře. Ve třetí minutě přihrává Milfait D. Tůmovi, který po přejetí útočné modré čáry vysílá střelu na pozorného gólmana Kuznetsova. V téže minutě se dostávají Kozli do šancí, ale Piegla s Králem vychytal pozorný Hamalčík. Ve čtvrté minutě vytahuje ležící Kuznetsov parádní zákrok. V páté minutě nabíjí Šafránek mezi kruhy Královi, ale Hamalčík je připraven. V šesté minutě zahrozili Veselý se Sklenářem. V téže minutě neudržel kotouč Petržilka. V sedmé minutě vychytal Hamalčík Piegla. V téže minutě napřahuje Šafránek. V osmé minutě je tvrdě a čistě zastaven Ouřada. V deváté minutě nenachází Vrdlovec Trávníčka. V desáté minutě neprošla Sklenářova nabídka na Veselého. V 11. minutě končí v Hamalčíkově lapačce rána, kterou na něho vyslal Matějček. V téže minutě ukrývá Kuznetsov v lapačce Trávníčkovu bombu z levé strany. Ve 13. minutě vyklepává Hamalčík z lapačky Nikovo nahození ze středního pásma. Ve 14. minutě je Morong potrestán za podrážení. V téže minutě míjejí kolínskou branku dvě Drtinovy rány. V 15. minutě se domácí osvobozují. V 17. minutě nabíjí Jankovský lépe postavenému Veselému, ale Hamalčík předvádí další parádní zákrok. V 18. minutě na Kuznetsova nevyzrál ani Š. Bláha. V 19. minutě drží kotouč u mantinelu Morong s Ouřadou. V téže minutě pálí z pravé strany Veselý a poté se strhla před Hamalčíkem menší strkanice. Ve 20. minutě se protahuje Sklenář před Hamalčíka, který leží na břiše, čehož nedokázal Sklenář využít a míjí téměř odkrytou klec. V téže minutě vytahuje parádní zákrok lapačkou Kuznetsov. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.


Ve 21. minutě ztrácí kotouč Trávníček. Ve 22. minutě operují ústečtí v útočném pásmu, ale Kuznetsov zůstává bez práce. V téže minutě si domácí vypomáhají zakázaným uvolněním. V čase 21:55 se odráží puk od levého mantinelu na vrchol kruhu, odkud ho posílá bombou bez přípravy za Krznetsova, který možná nemá úplně čisté svědomí. Ve 23. minutě operuje v útočném pásmu první ústecká formace a hru nakonec přerušuje Kuznetsov. V čase 22:58 ujíždějí do přečíslení dva na jednoho D. Tůma s Urbanem jenž překonává Kuznetsova střelou z levého kruhu. Ve 24. minutě mohlo být s kolínskými ještě hůře, ale tentokrát se Kuznetsov vyznamenal. Ve 25. minutě zaměstnává Hamalčíka bombou od modré čáry Šafránek. Ve 26. minutě letí těsně vedle teč Veselého. Ve 27. minutě nachází Kuznetsov v lapačce Severovu ránu. V téže minutě chybělo pár centimetrů Zorkově střele od modré čáry i následné dorážce. V čase 27:09 nachází Ouřada z pravého rohu na hranici brankoviště Sílu, jemuž se daří se štěstím procedit puk z těsné blízkosti za brankovou čáru. Ve 28. minutě ustál Kuznetsov Trávníčkovu slibnou šanci. Ve 29. minutě napřahuje Jankovský, ale Veselého teč se mezi tři tyče nevešla. Ve 31. minutě míjí branku Matějčkova rána z otočky a poté je zblokován Váchalův pokus. V téže minutě je Kozlům odpískáno zakázané uvolnění a vzápětí se píská stejné provinění na opačné straně. Ve 32. minutě ustál Hamalčík spršku střel. Ve 33. minutě vyráží Kuznetsov pravým betonem Milfaitovu bekhendovou ránu. Ve 34. minutě vyprášil Hamalčíkovu lapačku Čížek. V téže minutě je mimo hrací plochu sražena Morongova bomba od levého mantinelu. O chvíli později je do ofsajdové pasti lapen Urban. Ve 35. minutě přeskakuje puk Šafránkovu hokejku. V téže minutě vysílá Šafránek do samostatného úniku Veselého, ale ten na Hamalčíka recept nenašel. Ve 36. minutě putují současně na trestnou lavici M. Tůma za sekání a Mareš za držení a hosté se budou dvě minuty bránit ve třech. V téže minutě se po ráně do citlivých míst kácí na led Trávníček, ale i ve dvou se ústečtí díky Hamalčíkovi ubránili. Ve 37. minutě krotí Ha,alčík Pieglovu bombu. V čase 36:58 vrací Niko v početní výhodě pět na tři puk na vrchol pravého kruhu Veselému, jehož bomba zapadá do bližší šibenice. V čase 38:17 přihrává Mareš z levého kruhu na střed najetému Š. Bláhovi, proti jehož střele bez přípravy se nestíhá Kuznetsov přesunout. V čase 38:49 předává Jankovský puk za brankou Veselému, jemuž se daří nějakým zázrakem procpat puk za brankovou čáru a bleskově vyrovnat. Ve 40. minutě likviduje Hamalčík Nikovu ránu. Druhá třetina končí a na tabuli svítí nerozhodný stav 3:3.


Ve 41. minutě nastřeluje Piegl od modré čáry pouze prvního bránícího hráče před sebou. V téže minutě prověřuje Kuznetsova Havránek. Ve 42. minutě vytěsňuje Kuznetsov lapačkou ránu O. Bláhy. Ve 43. minutě postrádají ústecké pokusy přesnost. Ve 44. minutě nenachází Vrdlovec před brankou žádného ze spoluhráčů. V téže minutě nachází Jankovský Krále, s jehož skrytým pokusem se Hamalčík zapotil. Ve 45. minutě si Kuznetsov pohlídal Bernatův pokus z otočky. Ve 46. minutě neuspěl z otočky ani Veselý. Ve 47. minutě střílí v přečíslení O. Bláha, ale Kuznetsov vytahuje spolehlivý zákrok. O chvíli později likviduje Kuznetsov i bombu Havránka od modré čáry. V téže minutě nachází Veselý Jankovského, ale ten nemíří švihem přesně. V čase 47:31 sice vyráží Kuznetsov Vrdlovcovu ránu ze samostatného úniku do pravého kruhu, odkud Vrdlovec vyváží puk na střed, odkud ho posílá do bližší šibenice. Ve 49. minutě se provinil ofsajdem Veselý. V 50. minutě se usazují hosté v útočném pásmu, ale chybí střelba. V 51. minutě pálí nepřesně Morong, kterému se tak nedaří potrestat chybu v ústecké rozehrávce. V 52. minutě se sice domácí drží v útočném pásmu, ale Hamalčík zůstává bez práce. V 53. minutě letí Váchalova nepřesná rozehrávka na zakázané uvolnění. V 54. minutě bojuje o kotouč u mantinelu tvrdě síla. V 55. minutě se domácí těžce probíjejí přes dobře střežené střední pásmo. V téže minutě postrádá přesnost Veselého přihrávka. V 56. minutě si Severočeši vypomáhají zakázaným uvolněním. V téže minutě nabíjí Král na modrou čáru Váchalovi, jemuž se nedaří najít před brankou důrazně střeženého Moronga. V 57. minutě namazal Zorko Š. Bláhovi, ale vzápětí svou chybu napravuje. V téže minutě přerušuje Hamalčík po nahození Veselého ze středního pásma hru. O chvíli později opouští hrací plochu Šafránkova bomba. V 58. minutě likviduje Kuznetsov Vrdlovcův samostatný únik. V 59. minutě se ústečtí soustřeďují hlavně na obranu, což se jim daří. V čase 59:24 vytahuje Hamalčík veledůležitý zákrok a trenér Jan Šťastný si bere oddechový čas, po jehož skončení zůstává Georgy Kuznetsov na střídačce. O chvíli později odpalují Severočeši kotouč na zakázané uvolnění. Pouhou vteřinu před závěrečnou sirénou pálí Veselý, ale Šafránkovi se vyrovnat nedaří. Utkání končí a Slovan se raduje z těsné výhry 3:4, která se zrodila po gólové přestřelce v prostřední části až v poslední třetině. 

                     

SC Marimex Kolín - HC Slovan Ústí nad Labem   3:4 (0:0, 3:3, 0:1) 


Branky a nahrávky: 28. Síla (Ouřada, Morong), 37. J. Veselý (Niko, Z. Král), 39. J. Veselý (Jankovský, Kukla) – 22. Trefný (E. Mareš, Severa), 23. T. Urban (O. Bláha, V. Brož), 39. Š. Bláha (E. Mareš), 48. Vrdlovec. Rozhodčí: Miroslav Petružálek, Matěj Sýkora – Martin Kreuzer, David Polonyi. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 922. Střely na branku: 40:27 (13:8, 20:9, 7:10). Zblokované střely: 11:3. Bloky: 2:2. Vhazování: 30:27. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.


SC Marimex Kolín: G. Kuznetsov (Burda) – Kukla, Piegl, Niko, Váchal, V. Čížek (A), Zorko, Klodner – Jankovský, D. Šafránek (C), Z. Král (A) – J. Sklenář, Morong, J. Veselý – Síla, Matějček, Ouřada – Zumr, Petržilka.  Trenéři: Petr Martínek, Jan Šťastný, Jiří Kadlec.

HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (L. Cikánek) – Záruba, J. Drtina (A), Š. Havránek, V. Brož (A), E. Mareš, Trefný – Trávníček (C), Vrdlovec, Š. Bláha – O. Bláha, T. Urban, D. Tůma – M. Tůma, Milfait, Severa – Bernat, Berčík, Jouza – M. Simon.  Trenéři: Miroslav Mach, Jiří Merta, Jaroslav Roubík.

Autor: Václav Beneš

Foto: Jan Jack Kobzáň

































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana