Stadion doma schytal bůra od bojovně naladěného Přerova

Litoměřice - V minulém kole se litoměřičtí hokejisté vrátili výhrou v Porubě na vítěznou vlnu. Tentokrát přivítali v Kalich Areně o záchranu bojující ZUBR Přerov. První třetina přináší vyrovnanou bitvu a jedinou branku, kterou se ujímají možná trochu překvapivě vedení hosté. Ve druhé části přidali Severočeši na obrátkách a zásluhou parádní teče Romana Přikryla se jim podařilo srovnat krok. V posledním dějství sice posílá domácí bleskově do vedení Patrik Marcel, ale po zbytek zápasu dominují přerovští, kteří se na konci radují ze zcela zaslouženého vítězství. Stadion se i po tomto kole drží v neúplné tabulce na první příčce, ale jeho náskok na druhou Třebíč se smrskl na deset bodů.   


V první minutě krotí gólman Klimeš na druhý pokus Černohorského střelu od pravého mantinelu. Ve druhé minutě nepotrestal chybnou Klikorkovu rozehrávku zpoza vlastní branky Jan Svoboda, jehož pokus z hranice brankoviště míjí těsně levou tyčku. Ve čtvrté minutě se po zásahu přerovské střídačky vhazuje ve středním pásmu. V páté minutě nabíjí Hauser na modrou čáru Jebavému, jehož rána neprošla až ke Klimešovi. V téže minutě se Böhmův pokus otírá o bočná síť. V šesté minutě je Jakub Svoboda potrestán za podrážení. V téže minutě napřahuje Přikryl, ale Sihvonenova teč letí nad branku. V sedmé minutě nachází Kracík v levém kruhu zcela volného Sihvonena, jehož střelu mířící do středu branky si Klimeš pohlídal. V sedmé minutě postrádá přesnost Jíchova rána a domácí začínají u vlastního gólmana. V osmé minutě se daří přerovským dobře napadat. V deváté minutě přizvedává Tomáš Král do ochranné sítě pokus Jakuba Svobody, který se před něho šikovně natlačil. V desáté minutě putují současně na trestnou lavici M. Procházka za nafilmovaný pád a Šoustal za hákování. V 11. minutě zastavuje Klikorka nabídku Tadeáše Krále nad před brankou číhajícího Jana Svobodu. Ve 12. minutě nevyvádí Tomáše Krále z klidu Hrdinkova střela od pravého mantinelu. V téže minutě nachází Klimeš v lapačce Černohorského ránu a bleskově rozehrává. Ve 13. minutě vytěsňuje Klimeš vyrážečkou Sihvonenův pokus zpoza obránce. Ve 14. minutě nabíjí Kracík zpoza branky Hauserovi, ale ten nastřeluje z dobré pozice pouze boční síť. V 16. minutě neprošla k Rouhovi Klikorkova přihrávka. V čase 15:32 protečoval M. Kratochvil Černého přihrávku do útočného pásna kde se odráží od zadního mantinelu před branku kam si najíždí rychleji než Tomáš Král Jakub Svoboda, jenž uklízí puk z hranice brankoviště do prázdné branky. V 18. minutě je do rohu sražena Výtiskova bomba. Ve 20. minutě propadl na útočné modré čáře Sihvonen, ale jeho hrubku napravuje rychle se vracející Marcel. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1.     


Ve 21. minutě vyráží Klimeš betonem Sihvonenovu ránu z prostoru mezi kruhy. V téže minutě nabíjí Sihvonen do pravého kruhu Válkovi, jemuž se nedaří usměrnit kotouč do poloodkryté branky. Ve 22. minutě chytá Klimeš bekhendovou střelu M. Procházky z hranice brankoviště. Ve 23. minutě se dostává k dorážce vlastní střely M. Kratochvil, ale puk směřující do odkryté části branky zastavuje na brankové čáře Klikorkova brusle. V čase 24:34 nabíjí Válek na pravé straně na vrchol kruhu Kubošovi, jehož střelu švihem tečuje za Klimešova záda před brankovištěm clonící zcela zapomenutý Přikryl. Ve 27. minutě je Süss vyloučen za podrážení. V téže minutě neudržel Klimeš bombu M. Procházky, ale k dorážce v brankovišti ležícího puku se nedostal žárný z jeho spoluhráčů. Ve 29. minutě se přerovští osvobozují. Ve 29. minutě dostává menší trest za podrážení Klikorka. Ve 30. minutě se protáhl Jícha v oslabení až před Klimeše, jímž vyražený kotouč nedokáže usměrnit z brankoviště do zcela odkryté klece Křehlík. Ve 31. minutě se Severočeši podruhé osvobozují. V téže minutě bude Válek pykat za podrážení. Ve 32. minutě zahrozil v oslabení M. Procházka a Klimešova branka opouští předepsané postavení. V téže minutě je zblokována Krislova bomba od modré čáry. Ve 33. minutě napřahuje Süss, ale Tomáš Král ustál i následnou nepřehlednou situaci před svou brankou, kdy ho hodně důrazně bojující Goiš nedokázal překonat ani na čtyři pokusy. Ve 34. minutě krotí ležící Klimeš s notnou dávkou štěstí Přikrylovu ránu. Ve 35. minutě zaváží kotouč do útočného pásma Marcel, ale tam o něj velmi rychle přichází. V téže minutě míjí pravou tyčku Černého bomba od modré čáry. V téže minutě se odráží puk k Süssovi, jehož pokus letící do prázdné branky přizvedává ležící Kuboš nad břevno. Ve 37. minutě nevyzrál Sihvonen na Klimeše ani z hranice brankoviště. Ve 38. minutě se vydává do rychlého protiútoku Š. Kratochvil, ale střelou do středu branky Tomáše Krále nepřekvapil. V téže minutě hledá Sachr před brankou Rouhu, ale tomu puk přeskakuje čepel hokejky. Ve 39. minutě se ocitá před Tomášem Králem zcela osamovený Dvořák, ale při pokusu o bekhendové zakončení mu kotouč odskakuje. Druhá třetina končí a na tabuli svítí nerozhodný stav 1:1.  


V čase 40:39 nabíjí Sihvonen z pravého kruhu na modrou čáru Marcelovi, jehož rána švihem od levého mantinelu zaplouvá do vzdálenější šibenice, kam se za ní Klimeš, který měl zcela zakrytý výhled, jen smutně ohlíží. Ve 43. minutě nestíhá Š. Kratochvil vložit hokejku do Doležalovy prudké nabídky. Ve 44. minutě vyklepává Král z lapačky Doležalovu bombu z pravého kruhu. Ve 45. minutě posílá Krisl k ledu ostřejším zákrokem Válka, ale vylučovat se nebude. V téže minutě je Novák potrestán za krosček. Ve 46. minutě nachází Přikryl křížnou přihrávkou M. Procházku, ale Klimešův beton je včas na správném místě. Ve 47. minutě nastřeluje M. Procházka z levého kruhu tyčku. V čase 46:27 přihrává na levé straně v oslabení Šoustal Süssovi, jemuž se daří po obkroužení branky daří pod ležícím roztaženým Tomášem Králem procedit puk se štěstím za brankovou čáru. Ve 48. minutě pálí Válek vysoko nad. Ve 49. minutě vytěsňuje Tomáš Král ramenem Goišovu dorážku. V 50. minutě zapomíná rozjetý Rouha puk za sebou. V 52. minutě je Marcel vyloučen za podrážení. V téže minutě postrádá přesnost rána Jakuba Svobody a následnou Kudělkovu střelu z pravého kruhu ukrývá Tomáš Král ve výstroji. V čase 52:18 napřahuje na pravé straně od modré čáry Hrdinka, jehož ránu tečuje těsně před Tomášem Králem zády k brance otočený Goiš. V čase 53:40 obírá Süss v pravém kruhu o puk Kuboše a po objetí branky ho zasunuje do zcela volného prostoru u pravé tyčky. V 55. minutě je zblokován pokus Š. Kratochvila z prostoru mezi kruhy. V 57. minutě vytahuje Tomáš Král parádní zákrok proti Ševčíkově ráně z pravého kruhu. V 58. minutě vyráží Klimeš Výtiskovu bombu od pravého mantinelu. V čase 58:46 spěchá Tomáš Král na střídačku. V čase 59:07 nachází Tadeáš Král od levého mantinelu před prázdnou litoměřickou brankou Jana Svobodu a ten dává zcela bez problémů výsledku konečnou podobu. Utkání končí a lepší ZUBR si odváží zaslouženou výhru 2:5. Stadion si připisuje druhou domácí porážku v posledních třech zápasech.                


HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov   2:5 (0:1, 1:0, 1:4)   


Branky a nahrávky: 25. R. Přilryl (Kuboš, Válek), 41. P. Marcel (Sihvonen, Válek) – 16. Jakub Svoboda (M. Kratochvil, R. Černý), 47. Süss (T. Šoustal), 53. Goiš (Hrdinka, Süss), 54. Süss, 60. Jan Svoboda (Tadeáš Král, F. Dvořák). Rozhodčí: Miroslav Petružálek, Daniel Jechoutek – Daniel Horažďovský, Petr BaxaVyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 740. Střely na branku: 29:34 (9:8, 15:9, 5:17). Zblokované střely: 11:15. Bloky: 14:10. Vhazování: 42:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5. 


HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Sklíba) – P. Marcel, Černohorský, Výtisk (C), M. Böhm, Klikorka, Jebavý, Kuboš – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – Hauser, Kracík, M. Procházka – Křehlík, J. Jícha, Tlačil – F. Sachr, Rouha, D. Soukup.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.


HC ZUBR Přerov: Klimeš (Petrásek) – Kubeš, Kudělka, R. Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C), Dluhoš – Jakub Svoboda, M. Kratochvil, T. Doležal – T. Šoustal, Süss, Goiš – Jan Svoboda, Tadeáš Král, M. Novák – Š. Kratochvil, F. Dvořák, D. Indrák.  Trenéři: Robert Svoboda, Petr Dočkal.


Autor: Václav Beneš


Foto: Karolína Štolcová














 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana