Štětí si otevřelo střelnici v Roudnici nad Labem, Jiří Vokoun zaznamenal pět branek během osmnácti minut

 

Roudnice nad Labem - Ve druhém přípravném duelu remizovali štětští fotbalisté celkem překvapivě na umělé trávě roudnického stadionu Pod Lipou s FF VOŠ a SOŠ Roudnice nad Labem U19. Tentokrát je v sobotu 29. ledna 2022 přivítal na stejném místě účastník 1. A třídy dospělých Ústeckého kraje, kterým byl místní SK Roudnice nad Labem, jenž zde v prvním přípravném utkání prohrál gólovou přestřelku s Litoměřickem. Čekalo se, co oba soupeři předvedou a bylo se nač dívat. Již v prvním poločase byli domácí po pěti inkasovaných brankách zralí na ručník, a to ještě vůbec netušili, co je čeká po přestávce. Ve druhé půli spustili hosté opravdovou kanonádu a přidali dalších devět přesných zásahů, z nichž sám Jiří Vokoun vstřelil během osmnácti minut pět gólů, a o jeden tak překonal čtyřgólového Rudolfa Slaničku. Štětí si tak připisuje ve třetím přípravném duelu první výhru, ale ta stála opravdu za to. SK Roudnice nad Labem, pro kterou to je hodně krutá a nepříjemná lekce si musí na premiérové vítězství ještě počkat.

Již ve čtvrté minutě otevírá gólový účet tohoto duelu Slanička. V osmé minutě propadá po centru z pravé strany míč k Müllerovi, jemuž se daří procedit míč za brankovou čáru pod rukama gólmana Doležala. Ve 14. minutě se dostává do slibné šance Čada, jemuž se daří vybojovat pouze roh. V 16. minutě nastřeluje Vacek z přímého kopu pouze tyčku. V 17. minutě zahrozili domácí, ale centr z pravé strany byl příliš dlouhý. Ve 22. minutě posílá centr před branku Mešič a připravený Belák vysílá parádní střelu bez přípravy, jenž musela potěšit oko každého nezaujatého diváka. Ve 24. minutě nabíjí Černý Slaničkovi a ten míří přesně. Ve 42. minutě nahrazuje Vokoun Müllera a vzápětí nastřeluje břevno. Ve 44. minutě přihrává Vokoun Rudolfu Slaničkovi a ten kompletuje hattrick. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:5.

V 54. minutě prodlužuje Černý míč ke Slaničkovi a ten se dnes trefuje již počtvrté. V 55. minutě pálí Vokoun, ale v síti končí až Turkova dorážka. Roudničtí nevědí kam dřív skočit a opravdu jsou zralí na ručník. V 57. minutě rozehrává svůj osmnáctiminutový střelecký koncert Vokoun, jenž zametá míč do zcela odkryté branky.  V 62. minutě se dostává Vokoun do samostatného úniku a Doležal inkasuje již devátý gól. V 66. minutě zaznamenává Jiří Vokoun jubilejní desátý přesný zásah svého mužstva a i on kompletuje hattrick  V 69. minutě zahrozil Horváth, ale na gólmana Vondrku recept nenašel. V 71. minutě rozehrávají hosté rohový kop, který zakončuje přesnou ránou z otočky Fary. V 74. minutě se ujímá další Vokounův povedený pokus. V 75. minutě si bere slovo znovu Jiří Vokoun jenž zaznamenává svou pátou branku během pouhopouhých osmnácti minut. V 84. minutě o sobě dává znovu vědět Fary, který se trefuje podruhé. Těsně před koncem měl na kopačce alespoň čestný úspěch Horváth, ale ve slibné příležitosti selhal. Utkání končí nečekaně vysokou výhrou Štětí 0:14. SK Roudnice nad Labem se bude muset z tohoto debaklu hodně rychle oklepat a vzít si z něho ponaučení do příštích zápasů.

SK Roudnice nad Labem - SK Štětí   0:14 (0:5)

Branky: 4. Slanička, 8. M. Müller, 22. Belák, 24. Slanička, 44. Slanička, 54. Slanička, 55. F. Turek, 57. Vokoun, 62. Vokoun, 66. Vokoun, 71. Fary, 74. Vokoun, 75. Vokoun, 84. Fary. Rozhodčí: Petr Lesák  Milan Hlaváček, David Barnet. Diváci: 53. 

SK Roudnice nad Labem: Doležal  Černý, Husák, Ryska, Barcal  Šeba, Vacátko, Dobiáš, Holcman, Matuszewski  D. Mrázek.
Střídající: Hubený, Kadlec, L. Mrázek, Aubrecht, Možný, Horváth.  Trenér: Ondřej Rohlíček.

SK Štětí: M. Vondrka  Čada, M. Polák, L. Janovský, Vacek (35. Kovařík)  Belák (46. J. Janovský), O. Černý, Slanička, Mešič  M. Müller (42. Vokoun), F. Turek.  Trenéři: Josef Jarolím, Michal Obrtlík.

Autor: Václav Beneš

Foto: www.skroudnice.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana