Slovanu vystřelil naději v derby na ledě Stadionu v samostatných nájezdech Michal Trávníček

Litoměřice - V minulém kole si připsali litoměřičtí i ústečtí hokejisté výhru. Jistý vítěz základní části ovládl gólovou přestřelku v Prostějově a jeho o záchranu bojující rival z krajského města zvítězil těsně v domácí bitvě nad Stadionem Vrchlabí. Tentokrát na sebe tito soupeři narazili v rámci předposledního kola základní části v Kalich Areně v Litoměřicích. V první třetině se ujímají zcela zaslouženě vedení aktivně o vše bojující hosté. Během druhé části překlápějí dvěma brankami vedení na svou stranu domácí. Ve třetím dějství se ústeckým daří dvakrát vyrovnat, a čtyřiadvacet vteřin před závěrečnou sirénou poslat zápas do nic neřešícího pětiminutového prodloužení. Vítěze tak musely určit samostatné nájezdy, během nichž rozhoduje o tom, že se dva body stěhují do krajského města, jako správný kapitán Michal Trávníček. Slovan se před posledním kolem, v němž musí bezpodmínečně naplno bodovat, posouvá na třináctou příčku neúplné tabulky. 

V první minutě končí na Králově levém betonu Kottkova bomba od modré čáry. Ve druhé minutě uklidňuje hru zpoza vlastní branky rozehrávající Holý. Ve třetí minutě vyráží Král Drtinovu ránu, ale Zárubovi se nedaří dorazit kotouč za brankovou čáru. Hosté zatím hýří aktivitou. V čase 04:08 posílá D. Tůma od pravého mantinelu puk k bližší tyči, odkud ho rozjetý Urban posouvá na střed hranice brankoviště na O. Bláhu, který nedává z těsné blízkosti přesouvajícímu se Královi sebemenší šanci. V šesté minutě vyráží Král Kottkův pokus od pravého mantinelu. V osmé minutě nabíjí Kracík zpoza branky O. Procházkovi, jehož pohotovou střelu Zajíček vyráží. V desáté minutě obkroužil Jícha branku, ale jeho nabídku na Sihvonena sráží Zajíček hokejkou. V 11. minutě vyklepává Král z výstroje Kottkovu ránu z prostoru mezi kruhy. Ve 12. minutě nastřeluje Klikorka od modré čáry pouze clonícího spoluhráče. Ve 13. minutě se ocitá před Králem Urban, ale po Holého výtečném obranném zákroku ukrývá domácí gólman puk pod lapačkou. Ve 14. minutě nahazuje Výtisk puk do útočného pásma a spěchá střídat. V 15. minutě nachází D. Tůma mezi kruhy Zárubu, jehož pokus je včas zblokován. V 16. minutě letí těsně nad břevno Šindelkova zblokovaná rána od modré čáry. V 18. minutě nachází Klikorka dlouhým pasem Smolu, ale ten nastřeluje pouze Zajíčkův beton a s dorážkou neuspěl Hauser. V 19. minutě je při přečíslení tři na dva lapen do ofsajdové pasti Simon. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1.

Ve 22. minutě nachází Zajíček ve výstroji Křehlíkovu ránu z pravého kruhu. V čase 22:04 nabíjí Křehlík v pravém kruhu najíždějícímu Berkovi, jehož pokus zaplouvá pod břevno. Ve 25. minutě se zvedá z ledu těžce otřesený Mareš, který pomalu odjíždí na střídačku. V téže minutě vyráží Zajíček před sebe Klikorkovu bombu od modré čáry pouze k Berkovi, jehož dorážka letí těsně vedle. Ve 26. minutě si Král pohlídal střelu Š. Bláhy z levého kruhu. Ve 28. minutě ukrývá Zajíček v lapačce skrytou ránu M. Procházky z pravého kruhu. Ve 29. minutě napřahuje na modré čáře Černohorský, ale Křehlíkovu dorážku z hranice brankoviště zastavuje břevno. V téže minutě je M. Tůma potrestán za podrážení. V čase 29:32 nachází Válek v početní výhodě u levého mantinelu M. Procházku, který si pomalu najíždí na střed a z vrcholu kruhů posílá zápěstím puk za Zajíčkova záda. Ve 31. minutě se dostává do samostatného úniku Daniel, ale na pozorného Zajíčka forhendovou kličkou nevyzrál. Ve 33. minutě operují v útočném pásmu ústečtí, ale Král zůstává bez práce. Ve 35. minutě se stíhá Král bleskově přesunout proti Zárubově střele z prostoru mezi kruhy. Ve 38. minutě vyprášil Zajíčkovu lapačku bombou od modré čáry Výtisk. Ve 37. minutě nachází M. Procházka před brankou střílenou přihrávkou Kracíka, jemuž se nedaří přehodit Zajíčkův beton. Ve 38. minutě je zblokována Černohorského rána od modré čáry. Ve 40. minutě se nevešel mezi tři tyče pokus M. Tůmy z těsné blízkosti. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 2:1. 

Ve 41. minutě nenašel Válek prudkou přihrávkou na modré čáře Jebavého. Ve 42. minutě se za domácí brankou zvedá těžce z ledu Mareš a pomalu míří v předklonu na střídačku. Ve 43. minutě pálí přes dva bránící protihráče Š. Bláha, ale trefuje jen Královo rameno. V téže minutě sice dostávají kotouč do sítě, ale branka není uznána pro posunutí branky. Ve 45. minutě je do rohu sražena Bernatova střela z prostoru mezi kruhy. Ve 45. minutě je Přikryl vyloučen za podrážení. Domácí se bleskově osvobozují. V téže minutě vyráží Král levým betonem Drtinovu bombu od modré čáry. O chvíli později usedá na opačnou stranu trestné lavice za stejný přestupek Milfait. Ve 47. minutě likviduje Král levým betonem samostatný únik navrátilce z trestné lavice Milfaita. Ve 48. minutě bude Král po menší potyčce před svou brankou pykat za zdržování hry posunutím branky. V téže minutě k němu usedá Jícha za sekání a litoměřičtí se budou bránit ve třech. Ve 49. minutě vyklepává Král z výstroje Drtinovu bombu od modré čáry. Po vhazování se domácím daří vyhodit puk do bezpečí. V téže minutě nastřeluje D. Tůma z pravého kruhu bližší tyčku. V čase 51:15 nabíjí Vrdlovec z levé strany zpoza branky na hranici pravého kruhu odkud trefuje Mareš bližší šibenici. V 53. minutě odráží Výtisk rukavicí do rohu puk poskakující na hranici Králova brankoviště. V 55. minutě stíhá Král sklapnout betony proti nebezpečné dorážce Š. Bláhy. V 57. minutě je zablokován Sihvonenův pokus od modré čáry. V 59. minutě přidržuje Král Urbanovu propagační střelu z pravého kruhu. V čase 58:45 nachází Křehlík z levého rohu na hranici brankoviště zcela volného Jíchu a ten trefuje mezeru mezi Zajíčkovými betony. V čase 59:36 posílá z pravé strany od zadního mantinelu puk do chumlu hráčů před brankou Vrdlovec, ale po neúspěšném pokusu D. Tůmy se odráží k Š. Bláhovi, jenž přesnou bekhendovou střelou z hranice pravého kruhu vykřesává pro ústecké naději na záchranu. Základní hrací doba je na konci a za nerozhodného stavu 3:3 přichází na řadu pětiminutové prodloužení. 

V 61. minutě likviduje Zajíček Holého ránu z pravého kruhu. V 62. minutě tečuje před Králem puk bruslí D. Tůma, ale ten letí těsně vedle. V 62. minutě zakládají ústečtí akci až u vlastní branky. V 63. minutě krotí Král bekhendový pokus O. Bláhy z prostoru mezi kruhy. V 63. minutě vytěsňuje Zajíček ramenem pokus, kterým ho na konci samostatného úniku prověřuje Klikorka. V 65. minutě si najíždí O. Bláha až před Krále, jenž ustál dvě jeho zakončení. Pětiminutové prodloužení dospělo do svého závěru a vítěze zatím neznáme. O držiteli druhého bodu tak budou muset rozhodnout samostatné nájezdy. 

Začínají domácí. O. Procházka na Zajíčka nevyzrál, 0:0. Bernat nenachází recept na Krále, 0:0. Válek samostatný nájezd nezužitkoval, 0:0. Trávníček se v poklidu rozjíždí a s přehledem prostřeluje Krále z prostoru mezi kruhy, 0:1. M. Procházkovi se vyrovnat nedaří, 0:1. D. Tůma pojistku nepřidává, 0:1. Kracík vysněný cíl nenachází, 0:1. Vrdlovec má na hokejce mečbol, který nevyužívá, 0:1. Přikryl ví, že pokud chce svému celku zachovat naději na zisk druhého bodu, musí dát, což se mu nedaří. Z výhry 3:4 se tedy raduje Slovan, pro který jsou existenčně důležité, protože se díky ní může stále ještě vyhnout play downu, ale osud nemá zdaleka jen na svých hokejkách. 

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí nad Labem   3:4sn (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0) 

Branky a nahrávky: 23. Berka (J. Jícha, Křehlík), 30. M. Procházka (Válek, Kracík), 59. J. Jícha (Křehlík, Klikorka) – 5. O. Bláha (T. Urban, D. Tůma), 52. E. Mareš (Vrdlovec, Bernat), 60. Š. Bláha (D. Tůma, Vrdlovec), rozhodující nájezd Trávníček. Rozhodčí: Roman Svoboda, Petr Úlehla – Richard Coubal, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 1 320. Střely na branku: 29:36 (13:12, 10:10, 3:11 - 0:3). Zblokované střely: 11:11. Bloky: 10:8. Vhazování: 43:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Jebavý (A), M. Böhm, Výtisk (C), J. Holý (A), Černohorský, Klikorka, Šindelek – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, M. Procházka – Křehlík, J. Jícha, Berka – Hauser, Daniel, Smola.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník. 


HC Slovan Ústí nad Labem: Zajíček (L. Cikánek) – J. Drtina (A), Kottek, V. Brož, Trefný, Trávníček (C), E. Mareš, Jouza – M. Tůma (A), Vrdlovec, Š. Bláha – O. Bláha, T. Urban, D. Tůma – Bernat, Milfait, M, Simon – Záruba, T. Čermák, Severa.  Trenéři: Miroslav Mach, Jiří Merta, Jaroslav Roubík. 


Autor: Václav Beneš


Foto: Karolína Štolcová  















 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana