Lovosice padly v Souši v penaltovém rozstřelu a z dobře rozehraného duelu vezou pouze bod

Souš - V minulém kole vyhráli lovosičtí fotbalisté domácí záchranářský souboj s Oldřichovem. Tentokrát se představili v Souši, kde je přivítal místní Baník Most-Souš B. Domácí se sice bleskově ujímají vedení zásluhou Jakuba Jurkoviče, ale jinak první poločas mnoho fotbalové krásy nepobral. Po přestávce se začaly dít věci nejprve vyrovnal Matěj Walter a poté co si vykoledoval červenou kartu Jakub Vintr posílá hosty do vedení Jan Kubaška. Jedenáct minut před koncem základní hrací doby se podruhé prosazuje Jakub Jurkovič, který vyrovnává a posílá zápas do penaltového rozstřelu, na jehož konci se raduje z druhého bodu šťastnější Baník. Lovosice se po tomto kole propadávají na patnáctou příčku, ale mají stejně bodů jako čtrnáctý Oldřichov.  


Ve druhé minutě nachází na pravé straně Vlach za obranu nabíhajícího Jurkoviče a ten obstřeluje zcela bezmocného vyběhnutého Mikoláše. Ve třetí minutě zajíždí Cicko u pravé postranní čáry do unikajícího D. Waltera a dostává žlutou kartu. V deváté minutě chytá Mikoláš Vlachův pokus zpoza šestnáctky. Ve 12. minutě míjí pravou tyčku Wagnerův vysoký nepřesný centr z přímého kopu. V 15. minutě sestřeluje Čepek u levé postranní čáry unikajícího M. Waltera a vidí žlutou kartu. V 17. minutě se nepovedl Mikolášovi odkop Popelkovy střely z těsné blízkosti, ale následnou hlavičku téhož hráče, se kterou se zapotil, za brankovou čáru nepouští. Ve 21. minutě vystrašil gólmana Hnízdila centr D. Waltera z pravé strany směřující ke vzdálenější tyči. Ve 24. minutě se z trávníku těžce zvedá kulhající M. Walter. Ve 26. minutě nepouští Bechyně na levé straně do vápna Cicka. Ve 27. minutě pálí Vlach zpoza šestnáctky vysoko nad. Ve 29. minutě míří bez přípravy zpoza šestnáctky hodně nepřesně Kurcin. Ve 30. minutě se na pravé straně ve vápně krásně uvolňuje Kubaška, ale zakončit se mu nedaří. Ve 32. minutě se protahuje po levé straně do vápna Marek Suchý, ale ani on Hnízdila nezaměstnal. Ve 36. minutě vysílá Vlach z hranice velkého vápna hodně nepřesný pokus. Ve 39. minutě se Hnízdilův nepovedený odkop odráží od Espinosy a otírá se o levou tyčku. Ve 43. minutě rozehrává Kurcin rohový kop z levé strany. Ve 44. minutě vysunuje Podrazil na levé straně Espinosu, jehož přihrávku odkopává do bezpečí Vintr. Nastavují se dvě minuty a v té první nachází Cicko na levé straně ve vápně Jurkoviče, jehož střela míjí vzdálenější tyč. Ve druhé vyfasoval Vlach žlutou kartu za ostrý zákrok na M. Waltera u levé postranní čáry před lovosickou střídačkou. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0. 


Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Lenrt Bechyněho. Ve 47. minutě posílá D. Walter z pravé strany po zemi míč před branku, kde se za ním vrhá Hnízdil marně a důrazný M. Walter po vyhraném souboji s Čapkem posílá míč nekompromisně do sítě. Ve 49. minutě napřahuje M. Walter z levé strany ve vápně, ale Hnízdil jeho bombu vyráží. V 55. minutě si vykoledoval Espinosa žlutou kartu za předchozí faul na Vintra. V 56. minutě je po upozornění asistentem oceněno červenou kartou Vintrovo úmyslné plivnutí v nepřerušené hře na záda Záruby. V 60. minutě se protahuje středem do vápna Espinosa, ale posílá si míč daleko od kopačky a tak ho v poklidu sbírá pozorný Hnízdil. V 63. minutě vrací M. Walter přetažený centr D. Waltera z pravé strany zpět před branku, kde se prosazuje Kubaška, který se šikovně uvolňuje kolem Wagnera. V 64. minutě střídá Kavický Čepka. V 70. minutě se nevešel mezi tři tyče Vlachův technický pokus z hranice velkého vápna. V 73. minutě vyfasoval Kubaška žlutou kartu za přistrčení unikajícího Jurkoviče. V 75. minutě sestřeluje D. Walter před lovosickou střídačkou unikajícího Cicka a inkasuje žlutou kartu. V 77. minutě neudržel Kavický nervy na uzdě a za nějaké poznámky mu ukazuje hlavní rozhodčí žlutou kartu a důrazně mu domlouvá. V téže minutě odstupuje Espinosa a na trávník vbíhá Král. V 79. minutě vyráží Mikoláš Kavického centr z levé strany pouze k Popelkovi, jehož povedený oblouček doklepává u bližší tyče do prázdné branky Jurkovič. V 82. minutě sbírá Hnízdil míč před dobíhajícím Zárubou. V 84. minutě nahrazuje Hlaváček Vlacha. V téže minutě míjí vzdálenější tyč Jurkovičova tečovaná střela z pravé strany. V 89. minutě posílá Hlaváček míč na levou stranu do vápna na Kavického, jehož střelu dlouhou nohou vytahuje Mikoláš fantastickým zákrokem na roh. V 90. minutě střídá Činoveský Jurkoviče. Nastavují se čtyři minuty. V 93. minutě vyráží Mikoláš Cickovu bombu zpoza šestnáctky. V 94. minutě dostává Marek Suchý dodatečně v přerušené hře žlutou kartu za předchozí faul na Kurcina. Základní hrací doba je na konci a za nerozhodného stavu 2:2 bude o vítězi a držiteli druhého bodu rozhodovat lovosický strašák, tedy penaltový rozstřel.


Začínají hosté. Kubaška míří s přehledem pod břevno do středu branky, 0:1. Kavický střílí do horního rohu po své pravici, ale Mikoláš se vrhá na stranu opačnou, 1:1. Bělíkovu střelu Hnízdil vyráží, 1:1. Hlaváček trefuje šibenici po své levici, kam Mikoláš nedosáhl, 2:1. M. Walter posílá po delším rozběhu přízemní střelou k tyči po své levici, 2:2. Wagner se prezentuje vršovickým dloubákem, výrazně podobným nejslavnějšímu gólu naší fotbalové historie, kterým vystřelil Antonín Panenka Československu v roce 1976 v Bělehradě titul mistrů Evropy, 3:2. Podrazilovu ránu Hnízdil vyráží, 3:2. Cickovu špatně umístěnou střelu vyráží u své pravé tyče natahující se Mikoláš, 3:2. Lenrt prostřeluje Hnízdila a vykřesává jiskřičku naděje, 3:3. Radoš má na kopačce první mečbol, ale Mikoláš jeho ránu likviduje skokem ke své levé tyči, 3:3. A jedeme dál. Marek Suchý pálí vysoko nad, 3:3. Mikoláš se vrhá ke své pravé tyči, ale Kurcin míří hodně přesně a rozhoduje o tom, že se do Lovosic stěhuje pouze jeden bod, ale i ten může mít na konci cenu zlata.    

  

FK Baník Most-Souš B - FK ASK Lovosice A   3:2np (1:0)


Branky: 2. Jurkovič, 79. Jurkovič - 47. M. Walter, 63. Kubaška. Penalty: 4:3, rozhodující Kurcin. Rozhodčí: Josef Zitko - Lukáš Mollinger, Josef Stupka. ŽK: 3. Cicko, 15. Čepek, 45+2. Vlach, 77. Kavický - 55. Espinosa, 73. Kubaška, 75. D. Walter, 94. Marek Suchý. ČK: 56. Vintr. Diváci: 100. 


FK Baník Most-Souš B: Hnízdil - Čepek (64. Kavický), Bouček, Vintr, Cicko - Popelka, Wagner, Vlach (84. Hlaváček), Kurcin, Radoš - Jurkovič (90. Činoveský).  Trenéři: Stanislav Hofmann, Jiří Lovíšek.


FK ASK Lovosice A: V. Mikoláš - Záruba, Š. Bechyně (46. Lenrt), Bělík, Baborák - D. Walter, Marek Suchý, Podrazil, M. Walter - Kubaška, Espinosa (77. Král).  Trenéři: Roman Podrazil, Radomír Rambousek. 


Autor: Václav Beneš


Foto: FK Baník Most - Souš










 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana