Račice přivítají účastníky druhého nominačního závodu seniorů a III. závodu Českého poháru mládeže v rychlostní kanoistice

Račice - Stále platí a asi ještě dlouho bude stokrát ověřenou pravdou, že jedním z krásných míst, která si nemohou stěžovat na nezájem mnoha sportovních odvětví i za těch nejsložitějších podmínek, je zcela určitě Labe aréna Ústeckého kraje v Račicích, jenž je v podstatě na roztrhání i v tomto zatím vcelku poklidném roce, bez vládních omezení. Jedna akce střídá druhou a stejně rychle se zde střídají i různá sportovní odvětví. Tentokrát zde od pátku 1. července do neděle 3. července 2022 proběhne druhý nominační závod seniorů a závodníků do 23 let. Během tří nabitých dnů budou celá česká špička těchto kategorií bojovat o místa v reprezentaci na mistrovství světa v Halifaxu, mistrovství Evropy v Mnichově, mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v Szegedu i akademické mistrovství světa v Bydhošti.  


Junioři, dorost a žáci pojedou o body do žebříčků SCM. Součástí závodu jsou i starty benjamínků od 10. do 12. let. Předpokládá se přihlášení až 700 závodníků, což se při třídenním závodě musí zcela zákonitě promítnout i do časového rozpisu. Během všech tří dnů se startuje již v 7.45 hodin, kdy je na programu první z mnoha a mnoha jízd. Pro rok 2022 je reprezentačním trenérem seniorského i juniorského družstva, včetně družstva do 23 let, Mgr. Pavel Hottmar. Reprezentačním trenérem maratónského družstva je Mgr. Tomáš Ježek.


Nezbývá než věřit a doufat, že se vydaří počasí, které se, jak se zdá, začíná zklidňovat a zatím to na další tropická vedra nevypadá. Tak ať tedy vyhrají ti opravdu nejlepší, kteří třeba potom vyloví nějakou tu medaili na některé z velkých akcí.


Autor: Václav Beneš


Foto: Petr Stránský


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana