Žernosecký půlmaraton se chystá na své deváté pokračování

Velké Žernoseky - Tak jsme se zase dočkali léta a o slovo se pomalu hlásí i dva měsíce prázdnin, což je určitě dobrá a příjemná zpráva nejen pro děti a dovolenkáře, ale i pro milovníky běhu všech věkových kategorií, kteří si opět po roce chtějí vyzkoušet svou fyzickou a psychickou odolnost. V sobotu 9. července 2022 bude ve Velkých Žernosekách odstartován již 9. ročník velmi populárního a vyhledávaného Žernoseckého půlmaratonu, jehož část vede chráněnou krajinnou oblastí a svou náročností si nezadá s podobnými a mnohem slavnějšími i známějšími závody. Akce se stejně jako v minulých letech uskuteční pod záštitou obce Velké Žernoseky.


Kategorie: Muži, ženy.


Datum a místo konání: sobota 9. července 2022 - 10.00 hodin, Kulturní dům Velké Žernoseky.


Trať: 21 100 metrů - Velké Žernoseky - Kamýk - Tlučeň - Varhošť - Hlinná - Plešivec - Knobloška - Malíč - Velké Žernoseky. Trať bude značena.


Registrace: do pátku 8. července 2022 do 17.00 hodin na e-mailu: vzpulmaraton@seznam.cz.


Registrační údaje: jméno, příjmení, adresa, rok narození a telefonní číslo.


Prezentace: 8.30 - 9.15 hodin.


Startovné: 150 korun.


Ceny: pamětní medaile a věcné ceny od regionálních společností.


Více informací: na www.velke-zernoseky.cz, na www./facebook.com/velkezernoseky, případně na telefonních číslech 728 104 077, nebo 702 095 331.  


Každý účastník startuje na vlastní nebezpečí. Obdrží startovní číslo a čip, díky němuž obdrží ihned po závodě informační SMS se svým časem a umístěním. Součástí výbavy musí  být mobilní telefon, který závodníkovi, v případě jakékoliv nečekané situace, umožní přivolání pomoci. Na trati i v cíli bude k dispozici občerstvení a na výběr bude ovoce, voda, cukry, nebo třeba Müslli tyčinky. V prostoru startu a cíle bude k dispozici hlídaný prostor, kde si budou závodníci moci odložit své věci, aniž by se o ně museli bát. Z akce budou tradičně pořízeny fotografie a videa. Závodníci svou účastí automaticky potvrzují souhlas k jejich použití pro potřeby a propagaci obce Velké Žernoseky. Běžci i běžkyně by si s sebou neměli zapomenout přibalit dostatečné množství chuti a energie, kterou budou na trati, stejně jako během předchozích ročníků, stoprocentně potřebovat. Všichni jsou srdečně zváni a pořadatelé se již dnes těší na další hojnou účast.


Autor: Václav Beneš


Foto: jiripreclik@email.cz





 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana