Štětí si ve čtvrtém přípravném duelu otevřelo střelnici na tréninkovém hřišti FF VOŠ a SOŠ U19

 

Roudnice nad Labem - Letní příprava je v podstatě na svém konci a přibývá i odehraných přípravných zápasů, které bývají jejím příjemným zpestřením. Ve třetím z nich prohráli štětští fotbalisté po výtečném úvodu v Hořovicích. Tentokrát se představili ve středu 27. července 2022 na tréninkovém hřišti v areálu Fotbalové Farmy, kde je přivítal účastník České divize dorostu U19 B, kterým je FF VOŠ a SOŠ Roudnice nad Labem. Hosté se poměrně brzy ujímají vedení a rychle přidávají i pojistku. Domácí sice bleskově snižují, ale štětští si berou vzápětí dvougólový náskok zpět. Druhá půle patří zcela jednoznačně favoritovi, jenž přidává dalších šest branek v řadě. Štětí si připisuje ve čtvrtém a posledním přípravném duelu třetí a nejvyšší výhru. 

Štětští vstupují do zápasu v roli jasného favorita, ale mnozí mají v paměti překvapivý nerozhodný výsledek z předchozího souboje těchto dvou soupeřů. Během první desetiminutovky zahrozili Mešič i Slanička a gól není uznán J. Janovskému. V desáté minutě se J. Janovský přece jen dočkal a po povedené přihrávce z pravé strany otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve 13. minutě rozehrává Mešič přímý kop na Slaničku, jehož nedůrazná hlavička postrádá přesnost. V 19. minutě nabíjí Kovařík Slaničkovi a ten míří přesně. Ve 20. minutě se prezentuje pohlednou individuální akcí Zezula, jehož parádní lob se zastavuje až v síti. Ve 23. minutě pomáhá překonanému Čížkovi dobře postavená pravá tyčka. Ve 35. minutě je těsně před vápnem nedovoleně zastaven Slanička. Nařízený přímý kop rozehrává Vacek na Vokouna, před nímž se rozestupuje zeď a přesná střela zaplouvá do sítě. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:3.

Do druhých pětačtyřiceti minut došlo k výrazné obměně hráčů v obou týmech. V 50. minutě pálí střídající Neuman pouze do středu branky. V 52. minutě napřahuje Mešič, jehož bombu z velké dálky vytahuje domácí gólman na roh. V 57. minutě je v hlavní roli znovu Mešič, jenž nádhernou střelou z přímého kopu vyhání všechny pavouky ze šibenice. V 59. minutě rozehrávají roudničtí rohový kop, ale do rychlého protiútoku se vydává Alberovský, jenž přidává pátý přesný zásah. V 66. minutě se vydává do samostatného úniku Kalous, jenž byl sice faulován, přesto se mu podařilo míč procedit za brankovou čáru. V 72. minutě vybojoval míč Belák a i jeho rána končí v síti. V 77. minutě vyráží pozorný gólman Farmy Vokounovu nepříjemnou ránu na tyčku. V 79. minutě se řítí po pravé straně J. Janovský, jenž vyvolává zmatky před brankou a jeden z bránících hráčů usměrňuje nešťastně míč za záda vlastního gólmana. V 82. minutě se daří propálit obranný val Petrovi, jenž svou premiérovou trefou ve štětském dresu uzavírá gólový účet tohoto duelu. Utkání končí a Štětí bere jednoznačnou výhru 1:9, z které se roudničtí mladíci určitě poučí a do dalších zápasů budou vstupovat jako silnější a vyrovnanější soupeř.
 
FF VOŠ a SOŠ Roudnice nad Labem U19 - SK Štětí   1:9 (1:3)

Branky: 20. Zezula  10. J. Janovský, 19. Slanička, 23. Vokoun, 57. Mešič, 60. Alberovský, 66. Kalous, 72. Belák, 79. vlastní, 82. Petr. Rozhodčí: Patrik Jansa  Martin FolkDiváci: 195.

SK Štětí: Čížek (46. Vondrka) – Kovařík, Obrtlík, M. Polák, Vacek – Mešič, Slanička, Malý, Vokoun, J. Janovský – Petr.  
Střídající: Belák, Čada, Neuman, Kalous, Alberovský.  Trenér: Michal Obrtlík.

Autor: Václav Beneš

Foto: skroudnice-zaci.rajce.idnes.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana