Ve třetím přípravném duelu předvedly Lovosice v Lukavci bleskový obrat a slaví těsnou výhru nad FK Pšovka Mělník

 

Lukavec - Start nového ročníku fotbalových soutěží je již opravdu hodně blízko. Hráči polykají další tréninkové dávky a trenéři se snaží dát dohromady ideální sestavu, s kterou by do něho chtěli vstoupit. Ve druhém přípravném duelu prohráli lovosičtí fotbalisté ve Rtyni nad Bílinou zcela jednoznačně s Proboštovem. Ke třetímu se vydali do nedalekého Lukavce, kde přivítali tým FK Pšovka Mělník, jenž je účastníkem 1. A třídy skupiny B Středočeského kraje. První poločas patří oběma gólmanům, kteří likvidují všechny šance a berou pomalu střelcům vítr z plachet. Do druhého poločasu vstupují lépe hosté a po deseti odehraných minutách inkasuje jako první střídající matador Tomáš Loubal. Lovosičtí neházejí flintu do žita a čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem se jim daří zásluhou Jakuba Gaubeho vyrovnat. O pouhé dvě minuty později zaznamenává vítěznou branku Dominik Walter. Lovosice si připisují ve třetím přípravném utkání druhou těsnou výhru.


Do zápasu vstupují oba soupeři opatrně, protože se snaží vyvarovat zbytečné chyby, která by mohla být vodou na protivníkův mlýn. Prvních pětačtyřicet minut žádnou branku nepřineslo a hrstka diváků čekala, zda nějaká padne po přestávce. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

 

Do druhých pětačtyřiceti minut obměnili oba trenéři výrazně sestavy a změny vyšly lépe trenéru Romanu Podrazilovi, i když to tak zpočátku vůbec nevypadalo. V 55. minutě posílá hosty možná trochu překvapivě do vedení a favorit zahajuje stíhací jízdu. Mezi třemi mělnickými tyčemi ovšem čaruje a dlouho vzdoruje jakékoliv snaze o vyrovnání pozorný gólman Traxler. V 75. minutě ho přece jen připravuje o čisté konto vyrovnávací brankou Gaube. V 77. minutě přidává bleskový druhý přesný zásah střídající D. Walter, jenž zajišťuje favoritovi těsné vítězství. Lovosice si vezou z Lukavce domů výhru 2:1 a vypadá to, že si vzaly ponaučení z porážky s Proboštovem, což by bylo jen a jen dobře.


FK ASK Lovosice A - FK Pšovka Mělník   2:1 (0:0)


Branky: 75. Gaube, 77. D. Walter - 55. Merta.


FK ASK Lovosice A: Rulf (46. Loubal) - Zuch (46. Král), Stejskal, Bělík (70. Rambousek), Baborák - Espinosa (55. Kubaška), Martin Suchý, Gaube (80. Espinosa), Chládek (77. Zuch) - M. Walter, Rambousek (46. D. Walter).  Trenéři: Roman Podrazil, Radomír Rambousek, Jan Janda.


FK Pšovka MělníkTraxler - Beneš, Mihalík, Mrvík, Grabmüller - Kos, Eder, Šára, Merta, Brůža - Svoboda.  

Střídající: Jenč, Strnad, Bláha, Borovička, Studený.  Trenéři: Jan Studený, Jiří Kaiser.


Autor: Václav Beneš


Foto: FK Pšovka Mělník





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana