Slovanu vystřelil těsnou výhru v Chebu v předposlední vteřině Martin Tůma

 

Cheb - V minulém kole zvládli ústečtí hokejisté i druhý domácí souboj, když porazili Kobru Praha. K prvnímu venkovnímu duelu se vypravili na západ Čech, kde je na svém ledě přivítal Stadion Cheb. Domácí se brzy ujímají vedení, ale na konci první třetiny vyrovnává v početní výhodě Martin Tůma. V prostřední části se čekalo na další přesný zásah marně. Poslední dějství přináší gólovou přestřelku. Nejprve si berou Západočeši vedení zpět, ale hosté kontrují dvěma slepenými trefami a překlápějí vedení na svou stranu. Chebským se daří vyrovnat a zápas pomalu směřuje do prodloužení. Přichází předposlední vteřina a v té zajišťuje ústeckým tři body Martin Tůma. Slovan má i po třetím kole plný počet bodů a v tabulce se drží i po tomto kole na páté příčce. 


V první minutě přikrývá puk pod lapačkou gólman Kašpar. Ve druhé minutě prověřuje Kašpara z levé strany střelou zpoza obránce Smola. Ve třetí minutě odjíždí na střídačku s bolestivou grimasou Bartoň. Ve čtvrté minutě nahlédli Západočeši do útočného pásma, ale Cikánek zůstává bez práce. V páté minutě vyklepává Kašpar z lapačky Vodičkovu ránu zpoza obránce. V šesté minutě se domácí provinili ofsajdem. V sedmé minutě pálí Parshakov, ale Cikánkovy betony jsou připraveny. V čase 07:22 nachází Strýček na hranici brankoviště zaparkovaného Trošku, jenž otevírá gólový účet tohoto duelu. V deváté minutě je Vodička potrestán za podrážení. V téže minutě odpaluje Trefný bekhendem puk přes všechny čáry. V desáté minutě odpaluje kotouč Smola. V 11. minutě zaměstnává Kašpara v oslabení Bartoň. Ve 12. minutě dostává Krutina na levé straně hodně prostoru, ale bekhendovou kličkou na Cikánka nevyzrál. V téže minutě je Smola vyloučen za vysokou hůl. Ve 14. minutě přikrývá Cikánek v nepřehledné situaci raději kotouč. Ve 14. minutě pálí Nekvinda z levého kruhu těsně vedle. V téže minutě se vytáčí zpoza branky Rozhon, ale procedit puk pod Cikánkem za brankovou čáru se mu nedaří. V 17. minutě zastavuje ústeckou akci ofsajd. V téže minutě napřahuje na modré čáře Strýček, jehož bomba míjí branku a odražený kotouč Cikánek raději přikrývá. V 18. minutě vyráží Kašpar nad branku Costovu ránu. V 19. minutě dostává Čejka menší tes za sekání. V čase 18:16, tedy po patnácti vteřinách, vyráží Kašpar Trefného bombu od modré čáry a po zmatcích před jeho brankou posílá z levého kruhu puk do sítě M. Tůma a využívá tak hned první přesilovou hru svého celku. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1. 


Ve 21. minutě letí těsně nad Rozhonova teč. Ve 22. minutě se chebští provinili ofsajdem. Ve 23. minutě si Cikánek pohlídal Leštinovu ránu od modré čáry. Ve 24. minutě ustál Cikánek několik Krutinových a Čejkových pokusů. V téže minutě vyráží Kašpar Rudovského nebezpečnou ránu z prostoru mezi kruhy. V 50. minutě neprošla k Cikánkovi Leštinova střela od modré čáry. Ve 26. minutě nepřekonal Kašpara ani na dva pokusy Berčík. Ve 27. minutě bude Iakhanov pykat za vysokou hůl. Ve 28. minutě, po pětadvaceti vteřinách, usedá na opačnou stranu trestné lavice Berčík za hákování. Ve 29. minutě se neprokličkoval do šance Prošek. Ve 31. minutě objíždí Rudovský branku a nabíjí na modrou čáru Drtinovi, jehož bombu od modré čáry chytá Kašpar. O chvíli později putují současně na trestnou lavici Klejna s Trefným, oba za hrubost. Ve 31. minutě se z pozice obránce protahuje před Kašpara Vacík, ale ten likviduje jeho střelu i následnou dorážku. Ve 33. minutě vyráží Cikánek puk k Šikovi, ale tomu před zcela odkrytou brankou odskakuje puk od hokejky. Ve 34. minutě míří Vacík těsně nad. Ve 35. minutě míjí horní růžek Berčíkova střela z levé strany. Ve 37. minutě bude M. Tůma pykat za nedovolené bránění. Ve 38. minutě operují domácí v útočném pásmu, ale chybí přesná a důrazná střelba. Ve 39. minutě vychytal Cikánek Rozhona. Ve 40. minutě vyfasoval Rozhon trest dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. Druhá třetina končí a na tabuli stále svítí nerozhodný stav 1:1.


Ve 41. minutě nepropálil obranný val Drtina. V téže minutě přenechává Roubík puk Rudovskému, jehož ránu z kruhu Kašpar chytá. Ve 42. minutě se neujala Proškova rána švihem z pravého kruhu. V čase 43:36 nachází Rozhon z pravé strany zpoza branky mezi kruhy najetého Trošku a ten prostřeluje přesouvajícího se Cikánka. V čase 44:09 předává Roubík puk na pravé straně Rudovskému a ten prostřeluje Kašpara z bližšího kruhu. Ve 45. minutě je Šik potrestán za nedovolené bránění. V čase 45:33 nabíjí M. Tůma v početní výhodě z pravého kruhu na vrchol kruhů najetému Costovi, jehož rána se odráží od břevna za brankovou čáru. Ve 47. minutě nachází Kašpar ve své výstroji Roubíkův bekhendový pokus. Ve 48. minutě se neprobil do zakončení Rozhon. Ve 49. minutě utěsňuje Cikánek mezeru u své pravé tyče. V 50. minutě nastřeluje Trapl zpoza obránce pravou tyčku Cikánkovy klece. V 51. minutě pálí od modré čáry Strýček a poté je před Cikánkem hodně živo. V čase 51:30 vysílá Šik do samostatného úniku Feča a ten nedává Cikánkovi šanci. V 53. minutě neprocedil kotouč za Kašparova záda Rudovský. V 54. minutě si vypomáhají hosté zakázaným uvolněním. V 56. minutě se bojuje o kotouč ve středním pásmu. V 57. minutě ukrývá Kašpar v lapačce Costovu ránu. V 58. minutě Severočeši pouze nahlédli do útočného pásma. V 59. minutě vyhazují hosté kotouč na další zakázané uvolnění. V 60. minutě posílá puk před branku Trefný, ale domácí tuto ošemetnou situaci ustáli. V téže minutě odpalují domácí kotouč na zakázané uvolnění. V čase 59:59 pálí z vrcholu levého kruhu Trefný a puk se daří došťouchat za brankovou čáru důraznému M. Tůmovi. Utkání končí a Slovan slaví těsnou výhru 3:4, kterou si zasloužil za svou bojovnost do poslední vteřiny.    


HC Stadion Cheb - HC Slovan Ústí nad Labem   3:4 (1:1, 0:0, 2:3)  

 

Branky a nahrávky: 8. Troška (Strýček, Konášek), 44. Troška (Rozhon, Konášek), 52. Fečo (Šik, Čejka) – 19. M. Tůma (Costa, Prošek), 45. Rudovský (Roubík, Kučera), 46. Costa (M. Tůma), 60. M. Tůma (Trefný, Prošek). Rozhodčí: Šimon Glanc – Petr Baxa, Matyáš Motl. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Diváci: 235Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4. 


HC Stadion Cheb: Kašpar (Tichon) – Leština, Iakhanov, Stejskal, Šikut, Kořán, Klejna, Strýček (C) – Pohanka, Rozhon, Vašíček - Trapl, Krutina, Čejka (A) – Fečo, Troška, J. Nekvinda (A) – Šťastný, Konášek, Parshakov – ŠikTrenér: Petr Nekvinda.


HC Slovan Ústí nad Labem: Cikánek (Stahl) – Funk, J. Drtina (A), Záruba, Vodička, Vacík, Trefný (C), Bartoň – Rudovský, Roubík, Kučera – Prošek, Costa, M. Tůma – Damašek, Berčík, Smola – Daniel, Sýkora.  Trenéři: Jan Čaloun, Martin Štěpánek.


Autor: Václav Beneš


Foto: HC Stadion Cheb






















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana