Stadion na zkrocení Draků v Šumperku recept nenašel

 

Šumperk - V minulém kole nezvládli litoměřičtí hokejisté výtečně rozehraný domácí souboj s Porubou. Tentokrát zavítali do Šumperku, kde je přivítali místní Draci. Domácí vstupují do zápasu aktivně a daří se jim vytěžit z minima maximum, vytvářejí si slibný dvougólový náskok. Ve druhé části se sice daří Severočechům snížit, ale víc jak jednu přesnou trefu si připsat nedokázali. Šumperští byli v obraně téměř nepřekonatelní a svůj den měl i exústecký gólman Petr Hamalčík. V závěrečných minutách inkasují hosté ještě dvakrát a připisují si tak první porážku na ledě soupeřů v tomto soutěžním ročníku. Stadion zůstává po tomto kole v neúplné tabulce na sedmé příčce. 


V první minutě se musí mít na pozoru D. Král. V téže minutě si Draci vypomáhají zakázaným uvolněním. Ve druhé minutě operují Severočeši za domácí brankou. Ve třetí minutě si připisuje D. Král další důležitý zákrok. Ve čtvrté minutě likviduje D. Král další dvě střely a zatím se určitě nenudí. V páté minutě opět zasahuje D. Král a hosté se osvobozují. V šesté minutě je Eliáš potrestán za držení. V sedmé minutě kombinují litoměřičtí v útočném pásmu, ale zužitkovat početní výhodu se jim nedaří. V osmé minutě zastavuje akci hostů ofsajd a vzápětí se jejich soupeř osvobozuje. V deváté minutě prověřuje gólmana Hamalčíka z dobré palebné pozice Čederle. V desáté minutě se nevešla mezi tři tyče další litoměřická střela. V téže minutě zaváží kotouč do útočného pásma Žálčík. Ve 12. minutě dochází na drobnou výměnu názorů mezi Kunstem a Válkem. V téže minutě je Cikhart vyloučen za hákování. Ve 13. minutě nezužitkoval slibnou příležitost v oslabení Němec. V čase 12:53 nachází Vachutka v početní výhodě na levé straně najetého zcela volného Průžka, jenž otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve 14. minutě vyfasoval Drtil trest dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. V 15. minutě netrefuje Jícha trestuhodně zcela odkrytou šumperskou klec. V 16. minutě krotí Hamalčík Holého bombu. V čase 17:50 nachází Bartoš z levého kruhu na vrchol kruhů Drtilovi, jehož rána švihem se zastavuje až v síti. Závěr první části se již pouze dohrává. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0. 


Ve 21. minutě se snaží Jícha tvrdě napadat. Ve 22. minutě bude Šindelek pykat za sekání. Hosté se bleskově osvobozují a o chvíli později znovu. Ve 23. minutě se daří udržet útočné pásmo Bartošovi. Ve 24. minutě se dostával do výtečné pozice otáčející se Kracík. Ve 25. minutě se blýskl fantastickým zákrokem D. Král. Ve 26. minutě likviduje D. Král Čermákův pokus. Ve 27. minutě ukrývá Hamalčík nepříjemnou střelu. V téže minutě je zblokována Holého rána. V čase 26:42 zaváží Holý kotouč do pravého kruhu odkud nachází u vzdálenější tyče zcela volného P. Svobody. Ve 28. minutě se protahuje do útočného pásma Drtil. Ve 29. minutě zastavuje litoměřickou akci ofsajd. Ve 30. minutě je lapen do ofsajdové pasti Jouza. Ve 32. minutě kryje D. Král nebezpečnou bombu z prostoru mezi kruhy. V téže minutě sbírá puk Hamalčík. Ve 33. minutě je na trestnou lavici vykázán za podrážení Němec. V téže minutě nezužitkoval samostatný útok v oslabení Guman. Ve 34. minutě si připisuje další důležitý zákrok Hamalčík. V téže minutě nevyzrál na D. Krále Jelínek. Ve 35. minutě bojuje o kotouč u mantinelu Chlubna. V téže minutě schytal Průžek ostřejší zákrok, ale vylučovat se nebude. Ve 36. minutě je ve slibné příležitosti odzbrojen Bartoš. Ve 37. minutě se daří udržet útočné pásmo Válkovi. V téže minutě se prezentuje důležitým obranným zákrokem Němec a následnou střelu z ostrého úhlu si pohlídal D. Král. Ve 38. minutě je Eliáš potrestán za podrážení. Ve 39. minutě nenachází vysněný cíl Válkova bomba. V téže minutě se stíhá Hamalčík přesunout proti Slavíčkově střele. Ve 40. minutě pálí nepřesně Marcel. V téže minutě je za podrážení vyloučen Drtil. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 2:1.


Ve 41. minutě střílí bez přípravy nepřesně Slavíček. Ve 42. minutě se domácí osvobozují. Ve 43. minutě se ocitá před odkrytou brankou Chlubna, jemuž zabránil ve střelbě vracející se obránce. Ve 44. minutě přidržuje D. Král puk v lapačce. V téže minutě se protahuje Guman až před Hamalčíka, ale tam se mu nedaří zakončit. Ve 45. minutě zaměstnává Hamalčíka Zabloudil. Ve 46. minutě bude Jouza pykat za sekání. V téže minutě se Draci osvobozují. Ve 47. minutě kryje Hamalčík Válkovu ránu. Ve 48. minutě dostává Slavíček menší trest za sekání. V téže minutě prověřuje D. Krále Žálčík. Ve 49. minutě se neujala Drtilova bomba ani následná dorážka. V 51. minutě nastřelují domácí tyčku. V 54. minutě udržel Hamalčík puk před číhajícím Gumanem. V 55. minutě chytá Hamalčík u své levé tyče Chlubnovu ránu. V 57. minutě bude Holý pykat za držení. V čase 56:17 posílá Žálčík z vlastního obranného pásma puk Šuhajovi, jenž ho posouvá ve středním pásmu do jízdy Jelínkovi, jenž prostřeluj D. Krále z pravého kruhu. V čase 58:23 usedá Daniel Král na střídačku. V čase 58:36 posouvá Průžek puk ze středu na vrchol levého kruhu Žálčíkovi a ten jej uklízí do prázdné branky. Utkání končí a Stadion si odváží porážku 4:1, která je jeho druhou v řadě.


Draci PARS Šumperk - HC Stadion Litoměřice   4:1 (2:0, 0:1, 2:0)   


Branky a nahrávky: 13. Průžek (Vachutka), 18. Drtil (Bartoš, Průžek), 57. Jelínek (Šuhaj, Žálčík), 59. Žálčík (Průžek, Šuhaj) – 27. P. Svoboda (Holý, Kuťák). Rozhodčí: Tomáš Cabák, Jan Grygera – Aleš Roischel, Ondřej Bohuněk. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 859. Střely na branku: 26:43 (9:13, 9:17, 8:13). Zblokované střely: 8:4. Bloky: 4:8. Vhazování: 20:45. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.


Draci PARS Šumperk: Hamalčík (Lackovič) – Drtil, Dudycha, Kadeřávek, Eliáš, Kunst, Hrachovský, Rutar – Průžek, Žálčík, Bartoš – Kohút, Bernat, Jelínek – M. Svoboda, Jouza, Horký – Čermák, Šuhaj, Vachutka.  Trenéři: Lukáš Majer, David Švagrovský, Peter Pútec.


HC Stadion Litoměřice: D. Král (Sklíba) – Holý, Hampl, Výtisk, Šindelek, P. Marcel, Š. Němec, Černohorský – Válek, Slavíček, J. Jícha – Zabloudil, Čederle, Cikhart – Kuťák, Guman, P. Svoboda – Kracík, O. Procházka, Chlubna.  Trenéři: Miroslav Přerost, Daniel Tvrzník.


Autor: Václav Beneš


Foto: Věra Václavková

















































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana