Mikulášský volejbalový turnaj vynesl Hospici svatého Štěpána v Litoměřicích parádní sumu 45 000 korun

Litoměřice - S blížícími se Vánocemi přichází každoročně ten správný čas na konání dobrých skutků, které mohou potěšit a současně pomoci všem bližním a potřebným. V sobotu 3. prosince 2022 se v Litoměřicích uskutečnil tradiční Mikulášský volejbalový turnaj pro hospic, jehož pořadatelem je Zdeňka Terezie Špringlová s rodinou a Petra Černá, která měla opět na starost sportovní část. Veškerý výtěžek byl určen Hospici svatého Štěpána v Litoměřicích, který se snaží, a daří se mu to i přes spoustu potíží, důstojně postarat nejen o seniory, ale i těžce nemocné mladé lidi, jejichž životní pouť se nezadržitelně blíží ke svému konci. Letošního ročníku se v tělocvičně Gymnázia Josefa Jungmanna v Litoměřicích zúčastnilo sedmnáct družstev, hrajících ve třech tělocvičnách v kategoriích hobíci a profíci. Neztratil se ani tým Hospice svatého Štěpána, který znovu statečně bojoval ve svých tradičních červených dresech.


Na turnaji opět panovala výborná atmosféra, což k akcím podobného typu neodmyslitelně patří. Každý, kdo mohl, přinesl pro hráče různé koláče a spoustu dalších dobrot. Každý hráč mohl dobíjet energii dle svého gusta. Na palubovce se kvalitními a obětavými výkony prezentovali všichni hráči i hráčky. 


Spokojenost určitě panovala nejen v Hospici svatého Štěpána Litoměřice, ale i mezi pořadateli, kteří museli být nadšeni z vysoké účasti. Hráči se parádně vyřádili a domů mohli odcházet s pocitem, že udělali dobrý skutek a pomohli lidem, kteří jsou jim za to vděčni. Poděkování ovšem patří i všem sponzorům, kteří ji podpořili finančními i materiálními dary - Chmel Polepská blata, s.r.o., Káva Agapé, Jotis, Citus a dalším drobným dárcům podporovatelům a pomocníkům, díky nimž se nemusí použít ani koruna k provozním účelům, a bez jejichž přispění by se tato tradiční a oblíbená akce snad ani nemohla uskutečnit. Nádherně kulaťoučká sumička 45 000 korun poslouží na nákup speciálního keramického nádobí do termoportů, které dokáží dlouho udržet jídlo teplé. Poděkování patří také Gymnáziu Josefa Jungmanna Litoměřice a TJ Sokol Litoměřice za poskytnutí sportovišť. Další benefiční turnaj je předběžně naplánován na sobotu 13. května 2023. Hrát se bude na venkovních kurtech a určitě se po okolí ponese vůně pochoutek z grilu, který na této akci také nesmí chybět. 


Autor: Václav Beneš


Foto: Hospic svatého Štěpána












































































































































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana