Druhá březnová neděle napíše tečku za druhým ročníkem třídílných Chabařovických běhů

 

Chabařovice - První dva měsíce tohoto roku utekly jako voda a panující zima dává chvílemi výrazně najevo, že na trůnu sedí stále pevně a že se s tím musíme ještě po nějakou dobu smířit. V neděli 12. března 2023 bude odstartován poslední ze závodů druhého ročníku třídílného běžeckého seriálu Chabařovické běhy, jehož pořadatelem je Vladimír Růžička a který skončí na den přesně o měsíc později ode dne, kdy proběhl první z nich. Startuje se v 10.00 hodin u fotovoltaické elektrárny rybníku Glaser a na závodníky znovu čeká trať o délce 6 600 metrů s dvěma obrátkami u obce Soběchleby. Tentokrát si již celkoví vítězové jednotlivých kategorií odnesou věcné ceny. Přichystáno bude drobné občerstvení. 


Kategorie: muži do 44. let, muži 45 až 54 let, muži nad 55 let; ženy do 39 let, ženy nad 40 let, dorost 16 a 17 let, žactvo do 15. let, v případě zájmu též děti do 10. let na kratší trati.  

 

Datum a místo konání: neděle 12. března 2023 - 10.00 hodin, Chabařovice - fotovoltaická elektrárna u rybníka Glaser, 1 300 metrů jihozápadně od Chabařovic a 400 metrů západně od vjezdu do areálu firmy Vodohospodářské stavby. 


Registrace: na emailu vlruzicka@centrum.cz do pátku 10. března 2023 do 10.00 hodin, nebo formou SMS na telefonním čísle 605 138 376 do soboty 11. března 2023 do 8.00 hodin.


Prezentace: Od 9.15 hodin v místě startu.


Startovné: hlavní závod přihlášení předem - 20 korun, přihlášení na místě - 40 korun, žactvo přihlášení předem - neplatí, přihlášení na místě - 20 korun.


Ceny: věcné ceny úspěšným účastníkům série tří závodů.


Trať: 6 600 metrů - běží se dvakrát na obrátku u Soběchlebů a zpět. Nezpevněná travnato-hlinitá cesta, k obrátce velmi mírně stoupající, jejíž převýšení činí zhruba patnáct metrů, žactvo a dorost 3 300 metrů.


Více informací: na emailu vlruzicka@centrum.cz, nebo na telefonním čísle 605 138 376.


Závěrečné pořadí bude stanoveno na základě součtu časů ze dvou běhů a v případě účasti běžce na všech třech závodech budou započteny dva lepší. Při stanovování počtu oceňovaných, při závěrečném vyhlašování, bude zohledněn počet účastníků v jednotlivých kategoriích. Nezbývá, než věřit, že bude účastníkům přát počasí, jemuž však poručit nemůžeme. Jisté je, že nebude chybět dobrá nálada, která provází akce a závody tohoto typu vždy. Všichni jsou srdečně zváni.


Autor: Václav Beneš


Foto: Vladimír Růžička


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana