Roudnické Béčko nestačilo na Bezděkově na lídra, tři body si zcela zaslouženě odvážejí Dušníky

 

Roudnice nad Labem - V minulém kole 1. B třídy dospělých skupiny A prohrálo roudnické Béčko na umělé trávě stadionu Anger v Teplicích s Chlumcem. Tentokrát přivítalo v neděli 26. března 2023 na svém hřišti na Bezděkově lídra této soutěže, kterým jsou Dušníky. Hosté vstupují do zápasu v roli papírového favorita, jasnou převahou i dvěma přesnými zásahy během prvního poločasu. Brzy po návratu z přestávky přepínají roudničtí na vyšší obrátky a dotahují se na rozdíl jediné branky, ale víc už jim toho soupeř nedovolil. Po hodině hry dává výsledku konečnou podobu Josef Kacálek. Roudnické Béčko se i po tomto kole drží v tabulce na šesté příčce a Dušníky jsou na místě prvním.

Během úvodních patnácti minut čelili roudničtí obrovskému tlaku, ale favorit zahazoval jednu šanci za druhou. Postupně selhávají na výtečném Balcarovi Kokeš, Kacálek a Pivoňka. Ve 25. minutě si vybírají domácí smolnou chvilku, když Kokešův centr z pravé strany zaplouvá po Adeltově nešťastné teči ke vzdálenější tyči. Po Gabrielově přihrávce do vápna mohl přidat pojistku Telerovský, ale čarující Balcar vytahuje další parádní zákrok. Ve 39. minutě se nevešla mezi tři tyče Kokešova rána. Ve 41. minutě nachází Gabriel ve vápně Kokeše, a ten jeho povedenou nabídkou nepohrdl. Ve 45. minutě prodlužuje Čížek hlavou autové vhazování k Jiráskovi, ale ten posílá z těsné blízkosti míč nad břevno. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:2. 

Ve 47. minutě vykřesává jiskřičku naděje Čížek, který po centru z pravé strany uklízí hlavou míč k tyči, kam na něj gólman Šrettr nedosáhl. Na opačné straně se vydává do samostatného úniku Gabriel, jehož pokus vytěsňuje Balcar mimo tři tyče. V 66. minutě ustáli domácí další nebezpečnou situaci bez úhony, ale v 67. minutě, prchá z poloviny hřiště Kokeš, jehož přihrávku před zcela odkrytou branku zužitkoval Kacálek. Následně nevyužil slibnou šanci střídající Pišl. Na opačné straně ustáli zmatky před svou brankou hosté, když nejprve pomáhá Šrettrovi břevno a poté nedokázal procedit míč za brankovou čáru Čaněk. Utkání končí a roudnické Béčko si připisuje porážku 1:3, která je dle mínění trenéra Jana Matouška i vedoucího SK Dušníky Jaroslava Honzajka zcela zasloužená.  

SK Roudnice nad Labem B - SK Dušníky   1:3 (0:2)

Branky: 47. Čížek - 25. Adelt (vlastní), 41. Kokeš, 67. Kacálek. Rozhodčí: Marek Fišl - Martin Folk, Lukáš Polívka. ŽK: 36. Hlaváček, 66. Čížek, 77. Brůža - 55. Telerovský, 60. Tomášek, 62. Kokeš, 63. Kacálek, 66. Tuzar, 86. Pišl. Diváci: 150. 

SK Roudnice nad Labem B: Balcar - Jirásek, Čaněk, Adelt, Kříž (46. Bláža) - Škoda, Hlaváček, Krčmář (75. Holub), Brůža, Barcal - Čížek.  Trenér: Bedřich Matoušek.

SK Dušníky: Šrettr - Tuzar, Pivoňka, T. Lédl, J. Kühn - Tomášek, Řezníček, Gabriel - Telerovský (70. Hyťha), Kokeš (82. Žák), Kacálek (70. Pišl).  Trenér: Petr Lédl.

Autor: Václav Beneš

Foto: www.skroudnice.cz





















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana