Litoměřičtí turisté se chystají na IV. etapu trasy Dolním Poohřím: Z Libochovic do Brozan nad Ohří

Litoměřicko a Libochovicko - V těchto dnech nám příroda ukazuje, že se příchod toužebně vyhlíženého jara snad už konečně blíží. Ranní teploty budou znovu klesat někam těsně nad nulu, ale ty denní budou o poznání příjemnější. Jsou však mezi námi i tací, kteří nejsou naladěni na tu zcela správnou sportovní strunu a raději volí procházky, pořádné túry a nepohrdnou ani zajímavým výletem, který si vždy rádi vychutnávají s hrstkou přátel a známých. Pro milovníky chůze existuje během celého roku spousta akcí, které mohou nejednoho z turistů zaujmout a možná i nadchnout. Jednou z nich by mohla být IV. etapa trasy Dolním Poohřím: Z Libochovic do Brozan nad Ohří, která účastníky zavede na dohled vysněnému cíli, kterým je královské město Litoměřice.


Městys Brozany nad Ohří se rozkládá při levém břehu řeky Ohře zhruba devět kilometrů jižně od Litoměřic. Jihozápadním směrem se nachází přírodní rezervace Pístecký les. První písemná zmínka o obci je doložena v roce 1276. Status městyse z 15. století byl znovu obnoven v roce 2007.


Na středu 3. května 2023 připravuje Klub českých turistů Litoměřice již čtvrtý díl zajímavé akce, kterou je IV. etapa trasy Dolním Poohřím: Z Libochovic do Brozan nad Ohří. Zájemci se mohou těšit na šestnáctikilometrovou trasu z Libochovic, kde končila třetí etapa, do Brozan nad Ohří. Sraz účastníků je v Litoměřicích na horním nádraží, odkud se odjíždí v 7.44 hodin osobním vlakem 6120 do stanice Libochovice město, kde by měl být v 8.30 hodin. Více informací poskytnou průvodci Miroslav Zika na telefonním čísle 702 239 118 a Jiří Řehák na telefonním čísle 724 033 308.


Doufejme, že se vydaří počasí a všichni účastníci prožijí další z příjemných výletů, během něhož se opět setkají se svými přáteli a možná poznají i něco zcela nového, co jim zatím zůstávalo skryto. Všichni jsou srdečně zváni.


Autor: Václav Beneš


Foto: www.brozanynadohri.cz










 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana