Májový benefiční turnaj ve volejbale pro hospic vynesl parádní sumu 38 500 korun

 

Litoměřice - V sobotu 13. května 2023 proběhl ve sportovním areálu Masarykovy základní školy v Litoměřicích již dvanáctý Májový benefiční turnaj ve volejbale pro hospic, který probíhal na pěti kurtech až do pozdních odpoledních hodin. Jak již název jasně napovídá, výtěžek ze startovného a občerstvení byl jako dosud pokaždé určen Hospici svatého Štěpána v Litoměřicích. Klobouk dolů před všemi, kteří se snaží, a daří se jim to i přes spoustu potíží a překážek, postarat o staré i nemocné lidi, jejichž životní pouť se blíží k úplnému konci, ale i všem, kteří se jim snaží pomoci ze všech sil pořádáním akcí podobných, jako je tato. V podstatě tedy patří obrovský dík všem lidem s dobrým srdcem a otevřenou dlaní.


Turnaj jehož úroveň se stále zvedá díky účasti nejen amatérů, ale i ligových volejbalistů, a jehož pořadatelem je tradičně Zdeňka Terezie Špringlová se svou rodinou a přáteli, se konal již po dvanácté a znovu panovala výborná atmosféra, což k akcím podobného typu neodmyslitelně patří. Na kurtech se kvalitními a obětavými výkony prezentovalo devatenáct týmů rozdělených do kategorií profi a hobby, mezi nimiž znovu nechyběl ani hospicový tým vedený jeho ekonomkou Marií Prokopovou. Jednoznačným vítězem se stal litoměřický hospic, jenž se mohl radovat z krásné a téměř neuvěřitelné sumy 38 500 korun, za které byl pořízen speciální zdravotnický převazový vozík, sloužící již na oddělení, kde je s ním tým zdravotníků velmi spokojen.


Spokojenost určitě panovala nejen v Hospici svatého Štěpána v Litoměřicích, ale i mezi pořadateli, kteří museli být opět nadšeni z vysoké a kvalitní účasti, ale i hráči, kteří se během celého dne parádně vyřádili a domů mohli odcházet s pocitem, že udělali dobrý skutek, který je určitě zahřál na srdci, a pomohli lidem, kteří jsou jim za to určitě hodně vděční.


Autor: Václav Beneš


Foto: Renata Kutina Vášová



































































































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana