TJ Sokol Ctiněves/Libkovice slaví triumf v letošním ročníku Memoriálu fotbalových osobností Sokola Ctiněves

Ctiněves - O posledním víkendu prvního měsíce letních prázdnin se pravidelně koná populární Memoriál fotbalových osobností Sokola Ctiněves. V předchozích letech dvoudenní turnaj byl v tomto roce vtěsnán do dne jediného. V sobotu 29. července 2023, se na hřišti místního Sokola ve Ctiněvsi představily tradiční účastníci tohoto turnaje, kterými jsou SK Viktorie Kleneč, obhájce prvenství z minulého roku Výběr Podřipska, TJ Podřipan Kostomlaty, a samozřejmě nemohl chybět ani domácí tým TJ Sokol Ctiněves. Ten kdo turnaj navštívil určitě nemusel litovat, protože zde panovala parádní atmosféra, kterou vytvořilo 150 diváků. V tomto roce sice nepadlo tolik branek jako v letech předchozích, ale to na náladě nikomu neubralo. Z vítězství se raduje po roční přestávce pořádající TJ Sokol Ctiněves/Libkovice.


V prvním semifinálovém souboji nastoupil favorizovaný Výběr Podřipska proti pořádajícímu celku TJ Sokol Ctiněves/Libkovice, jenž papírového favorita nepříjemně zaskočil. Ve vysokém tempu hraná první půle přináší vyrovnanou bitvu se spoustou nevyužitých šancí a bezbrankový poločasový výsledek 0:0. Po přestávce se chopí dirigentské taktovky domácí Sokol v jehož dresu zaznamenal během necelých dvaceti minut hattrick Jiří Dyrynk. Poslední dvacetiminutovka patří zcela jednoznačně asi znovu největšímu favoritovi, jemuž se během ní daří vyrovnat a poslat zápas do penaltového rozstřelu. Ten vychází lépe šťastnějším domácím, kteří v něm vítězí 3:4 a mohou se tak radovat z postupu do finále. Výběr Podřipska si tak zahraje o třetí místo.


Výběr Podřipska - TJ Sokol Ctiněves/Libkovice   3:4np (0:0)


Ve druhém semifinálovém duelu na sebe narazily TJ Podřipan Kostomlaty a SK Viktorie KlenečV tomto vcelku poklidném souboji si oba soupeři vytvořili spoustu šancí, ale na přestávku se odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1. Obraz hry se příliš nemění ani po přestávce, jen s tím rozdílem, že padla jediná branka, kterou rozhodla Viktorie o tom, že se stává druhým finalistou. Poražený Podřipan  čeká souboj o třetí příčku. 


TJ Podřipan Kostomlaty - SK Viktorie Kleneč   1:2 (1:1)

 

Do souboje poražených semifinalistů o 3. místo vstupuje Výběr Podřipska jako jasný favorit, kterou v průběhu zápasu potvrzuje. Tento zápas byl dlouho vyrovnaný, o čemž svědčí poločasový výsledek 1:1. Po hodině hry se Výběr Podřipska do svého soupeře zakousl a dvěma trefami v řadě rozhoduje o tom, že se po výhře 3:1 může radovat z poháru za třetí místo. TJ Podřipan Kostomlaty končí stejně jako před rokem na příčce čtvrté.  


Souboj o 3. místo: TJ Podřipan Kostomlaty - Výběr Podřipska   1:3 (1:1)


Konečně uzrál ten správný čas na finálovou bitvu, ve které si to rozdaly TJ Sokol Ctiněves/Libkovice a SK Viktorie Kleneč. I toto utkání se hrálo ve vysokém tempu a domácí se během prvního poločasu ujímají těsného vedení 1:0. Po přestávce začal klenečským docházet dech, čehož Sokol využil ke vstřelení dalších dvou branek. Vítězem letošního ročníku Memoriálu fotbalových osobností Sokola Ctiněves se tedy stává zcela zaslouženě TJ Sokol Ctiněves/Libkovice a SK Viktorie Kleneč bere místo druhé.

Finále: TJ Sokol Ctiněves/Libkovice - SK Viktorie Kleneč   3:0 (1:0)


Pořadí:


1. místo: TJ Sokol Ctiněves/Libkovice 
2. místo: SK Viktorie Kleneč 
3. místo: Výběr Podřipska

4. místo: TJ Podřipan Kostomlaty                                     


Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen autor čtyř branek Jiří Dyrynk reprezentující TJ Sokol Ctiněves/Libkovice. Sobotní podvečer byl vyplněn taneční zábavou, která byla příjemným zpestřením této fotbalem provoněné soboty na hřišti, kde hraje svá domácí utkání pořadatel a vítěz TJ Sokol Ctiněves/Libkovice. Nezbývá, než znovu poděkovat obci Ctiněves, ale i firmě Adient Czech Republic, k.s. z Roudnice nad Labem za finanční a materiální pomoc, bez které by se tento memoriál nemohl uskutečnit. Nejen vítěznému celku, ale všem účastníkům, zbývá popřát hodně štěstí v novém soutěžním ročníku, který pomalu klepe na dveře. 


Autor: Václav Beneš


Foto: TJ Sokol Ctiněves




 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana