Roudničtí fotbalisté schytali na svém stadionu Pod Lipou šestigólový výprask od Lovosic, Antonín Marčaník vstřelil hattrick

 

Roudnice nad Labem - V minulém kole prohráli roudničtí fotbalisté v Dobroměřicích. Lovosičtí hráči sestřelili v domácím duelu čtyřmi přesnými zásahy Nové Sedlo. Tentokrát se tito soupeři střetli v Roudnici nad Labem na stadionu Pod Lipou, kde se hrálo po většinu času za hustého deště. Ten kdo čekal vyrovnaný souboj musel určitě odcházet zcela zklamán. Domácí se sice zásluhou Matěje Slavíčka ujímají těsného vedení, ale stejně rychle vyrovnává Jakub Gaube. Zbytek utkání se hraje zcela v lovosické režii. Hosté si již v první půli budují slibný dvougólový náskok a po přestávce se trefují ještě třikrát. Antonín Marčaník zaznamenal druhý hattrick v řadě. SK Roudnice nad Labem se po druhém kole propadává v tabulce na dvanáctou příčku a Lovosice se posouvají na místo čtvrté.  


Ve druhé minutě nachází Holcman na hranici velkého vápna Slavíčka a ten obstřeluje vybíhajícího Loubala. Ve čtvrté minutě rozehrává Marčaník rohový kop z levé strany a jeho propadnutý centr posílá u vzdálenější tyče do sítě Gaube. Ve 14. minutě sbírá vyběhnutý Loubal míč těsně před dobíhajícím Slavíčkem. V 15. minutě se Loubal zapotil s dalekonosnou Holcmanovou střelou. V 17. minutě si vykoledoval žlutou kartu za nějakou poznámku Malý. Ve 21. minutě se nevešel mezi tři tyče Gaubeho pokus zpoza šestnáctky. Ve 29. minutě rozehrává Rubín rohový kop z levé strany, ale Poborského přízemní střela míjí bližší tyč. Ve 32. minutě nastřeluje Holcman z přímého kopu pouze zeď. Ve 34. minutě centruje z levé strany Kozel na střed hranice malého vápna, kde se hlavou prosazuje zcela volný Marčaník. Ve 35. minutě táhne další akci po levé straně M. Walter po jehož přihrávce pálí z hranice velkého vápna osamocený Marčaník. Ve 37. minutě střílí z hranice velkého vápna nepřesně M. Walter. Ve 41. minutě vytěsňuje Doležal na roh Gaubeho nepříjemný pokus. Ve 42. minutě se po srážce s Rubínem z trávníku těžce zvedá Vacek. V téže minutě nahrazuje Kulhan J. Hlavsu. Ve 43. minutě pálí Martin Suchý bez přípravy zpoza šestnáctky vysoko nad. Ve 45. minutě chytá Doležal Kozlův tečovaný centr zpoza šestnáctky. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:3. 


Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Hrbáček Hubeného. Ve 46. minutě nepřešel Kliment na pravé straně přes Martina Suchého. V 52. minutě nachází Marčaník, jenž utíká po prodloužení dlouhého nákopu hlavou M. Waltera Ryskovi, z levé strany ve vápně nabíhajícího Espinosu a ten uklízí jeho nabídku pod břevno. V 58. minutě je M. Walter lapen do ofsajdové pasti. V 59. minutě vyráží Loubal Klimentovu ránu zpoza šestnáctky a následnou Slavíčkovu dorážku z těsné blízkosti vytěsňuje na roh. V 61. minutě odstupují Holcman s Klimentem a na trávník vbíhají Dobiáš s Vacátkem. V 66. minutě netrefuje Marčaník u bližší tyče v malém vápně parádní přihrávku M. Waltera z levé strany. V 73. minutě chytá Loubal u bližší tyče Slavíčkovu ránu z otočky z pravé strany. V 74. minutě střídá Barcal kulhajícího Slavíčka. V 80. minutě odstupují Gaube s Espinosou a na trávník vbíhají Slavík se Zuchem. V 81. minutě vrací Marčaník na levé straně ve vápně míč M. Walterovi, jehož chytrá technická střela plachtí ke vzdálenější tyči. Roudničtí jsou zralí na ručník. V 82. minutě padá na pravé straně ve vápně po kontaktu s Doležalem Marčaník a hlavní rozhodčí Jan Davignon nařizuje pokutový kop. V 83. minutě se rozbíhá Marčaník, jehož střela se odráží od břevna. V 84. minutě rozehrává Marek Suchý přímý kop od levé postranní čáry do vápna a Doležalem vyboxovaný centr uklízí zpoza šestnáctky do prázdné branky Marčaník, který tak přece jen kompletuje druhý hattrick v řadě. V 85. minutě odstupují Kozel s Marčaníkem, na jejichž posty se stavějí Šedivý se Svobodou. V 87. minutě nastřeluje D. Walter z přímého kopu pouze zeď. Utkání končí a toto derby vyznívá zcela jasně pro Lovosice, které si odvážejí ze stadionu Pod Lipou zcela jednoznačnou výhru 1:6, ke které přispěl druhým hattrickem v řadě Antonín Marčaník, jenž navíc neproměnil pokutový kop.  


SK Roudnice nad Labem - FK ASK Lovosice A   1:6 (1:3)


Branky: 2. M. Slavíček - 4. Gaube, 34. Marčaník, 35. Marčaník, 52. Espinosa, 81. M. Walter, 85. Marčaník. Rozhodčí: Jan Davignon - Tomáš SaifertMartin Plzák. ŽK: 17. Malý. Diváci: 100. 


SK Roudnice nad Labem: D. Doležal - Poborský, J. Hlavsa (42. Kulhan), Ryska, K. Hubený (46. Hrbáček) - Holcman (61. Dobiáš), Vacek, Malý, Rubín - Kliment (61. Vacátko), M. Slavíček (74. Barcal).  Trenéři: Pavel Hoznédl, Daniel Slezák, David Kindl.


FK ASK Lovosice A: T. Loubal - D. Walter, Uka, Marek Suchý, Martin Suchý - Espinosa (80. Zuch), Kozel (85. Šedivý), Chládek, M. Walter - Gaube (80. Slavík) - Marčaník (85. D. Svoboda).  Trenéři: Antonín Marčaník st., Roman Podrazil, Jan Janda.


Autor: Václav Beneš


Foto: www.skroudnice.cz


























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana