Stadion přehrál v šestém přípravném duelu v Kalich Areně Slavii Praha

 

Litoměřice - Hokejové celky za sebou mají větší polovinu letní přípravy zdárně za sebou. Před startem nového soutěžního ročníku je ještě čeká několik posledních přípravných zápasů. V pátém z nich smázli litoměřičtí hokejisté v Kalich Areně šesti góly německý EV Landshut. Tentokrát Severočeši, kteří dlouho nevěděli, zda se vůbec do nového ročníku Chance ligy přihlásí, přivítali v úterý 29. srpna 2023 opět v Kalich Areně Slavii Praha, jenž nastupovala s touhou po odvetě. V první třetině se diváci gólu nedočkali. V prostřední části se sice Pražané ujímají vedení, ale poté si berou slovo domácí, kteří v polovině posledního dějství přidávají čtvrtou branku v řadě. Necelých pět minut před koncem sice hosté snižují, ale to je vše, co je jim v tomto utkání přáno. V šestém přípravném duelu si připisuje Stadion třetí výhru, z toho druhou nad Slavií Praha.


Ve druhé minutě je zblokována Gumanova rána. Ve třetí minutě zahrozili Pražané, ale Pařík likviduje nepříjemnou střelu i následnou dorážku. Ve čtvrté minutě si gólman Pittr pohlídal Kroupovu bombu od modré čáry. V páté minutě je Všetečka potrestán za držení. V téže minutě se daří hostujícím obráncům odpálit kotouč kutálející s po brankové čáře. V sedmé minutě vyráží Pařík Havrdovu střelu z prostoru mezi kruhy. V osmé minutě je Cikhart vyloučen za držení. V osmé minutě se protahuje Sihvonen před Pittra, ale zakončit se mu nedaří. V deváté minutě odpaluje Guman kotouč přes všechny čáry. V desáté minutě se otírá o boční síť Všetečkův pokus z pravého kruhu. V 11. minutě je ztečována do ochranné sítě Aubrechtova bomba od modré čáry. V téže minutě posílá Husák puk před branku, ale tam na jeho střílenou přihrávku nedosáhl žádný z jeho spoluhráčů. Ve 12. minutě se vydávají Tomek s Tonem do přečíslení dva na jednoho, ale jejich akce končí zblokovanou střelou. Ve 13. minutě vyfasoval Aubrecht menší trest za vysokou hůl. V téže minutě se nevešla mezi tři tyče Slavíčkova rána od modré čáry. V 15. minutě se neujala Slavíkova střela z otočky ani jeho následná dorážka. V 16. minutě zavrávoral zasahující Pařík, ale obránci jeho chybu napravují. V téže minutě vytěsňuje Pařík do ochranné sítě Žejdlovu ránu z pravé strany. V 17. minutě nepropálil obranný val Pražanů na modré čáře napřahující Husák. Ihned po vhazování pálí Guman, ale Pittr je připraven. V 19. minutě bude Kroupa pykat za držení. Ve 20. minutě je ztečována mimo tři tyče Holého bomba od modré čáry. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za bezbrankového stavu 0:0. 


Ve 21. minutě se pokouší Sihvonen natlačit v oslabení před branku, ale překvapit Pittra se mu nedaří. Ve 22. minutě vyráží Pittr Gumanovu ránu z pravého kruhu. Ve 22. minutě se protahuje Havrda před Paříka, ale ten jeho šanci likviduje. Ve 23. minutě je Havrda potrestán za hákování. V čase 23:44 vysílá Průžek ve vlastním oslabení do samostatného úniku Kuldu, jenž si obhazuje daleko z branky vyjetého Paříka a poté uklízí puk do prázdné litoměřické klece. Ve 25. minutě vyklepává Pařík z lapačky Slavíčkův pokus. Ve 27. minutě míří Labuzík po hrubce domácí obrany příliš vysoko. V téže minutě krotí Pittr Gumanovu bombu od modré čáry. V čase 27:38 ujíždějí litoměřičtí do přečíslení tři na dva a Costovu nabídku z levé strany zametá u vzdálenější tyče do poloprázdné branky Kordule. Ve 29. minutě je Cikhart vyloučen za vražení na hrazení. V čase 29:45 nabíjí Costa ve vlastním oslabení z levé strany zpoza branky mezi kruhy najíždějícímu Tonovi, jehož střela bez přípravy zaplouvá do vzdálenější šibenice. Ve 32. minutě dostává Stejskal menší trest za držení. Na konci téže minuty putují současně na trestnou lavici Jícha s Křepelkou, oba za hrubost. Ve 33. minutě budou za hrubost pykat i Costa s Holým, který inkasuje trest dvě plus dvě minuty. Ve 34. minutě se vydává ve vlastním oslabení do samostatného úniku Slavík, jehož zakončení postrádá přesnost. Ve 35. minutě se vracejí z trestné lavice Jícha s Křepelkou a pokračují ve slovní výměně názorů, což řeší hlavní rozhodčí důraznou domluvou. V čase 34:58 napřahuje na modré čáře Černohorský, jehož bombu tečuje za Pittrova záda na hranici brankoviště clonící Kordule. Ve 37. minutě pálí Husák, ale Gumanova teč se nevešla mezi tři tyče. Ve 38. minutě prověřuje Paříka Kulda. Ve 39. minutě je Kordule vyloučen za hákování. V téže minutě vyráží Pařík do ochranné sítě Kuldovu bombu z pravého kruhu. V téže minutě likviduje Pařík dva Slavíkovy pokusy z levého kruhu. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 3:1.


Ve 42. minutě si vypomáhají hosté zakázaným uvolněním. Ve 43. minutě zablokoval Korkiakoski nepříjemnou pumelici od modré čáry. Ve 44. minutě je Cikhart potrestán za vysokou hůl. Ve 45. minutě sice operují Pražané v útočném pásmu, ale domácím obráncům se daří jejich střely úspěšně blokovat. Ve 47. minutě si Pittr pohlídal Costův pokus z prostoru mezi kruhy. Ve 48. minutě míří Žejdl v přečíslení dva na jednoho nepřesně. V čase 49:23 vyráží Pittr Kuťákovu ránu z prostoru mezi kruhy pouze ke Gumanovi, na jehož dorážku již Pittr zareagovat nestíhá. V 53. minutě ujíždějí do přečíslení dva na jednoho Brož se Slavíčkem, ale ani jim se nedaří vykřesat jiskřičku naděje. V 55. minutě zaměstnává Pittra na modré čáře napřahující Pavlák. V 56. minutě ustál Pařík Slavíkovu střelu z pravého kruhu. V čase 55:58 nachází Brož na vrcholu levého kruhu Eliáše jehož rána zaplouvá přesně k bližší tyči. V 57. minutě vyráží Pittr Sihvonenovu dorážku. V 58. minutě napřahuje ihned po vhazování Ton, jehož pokus je ztečován mimo tři tyče. V 59. minutě bude Ton pykat za vražení na hrazení. V téže minutě ukrývá Pařík v lapačce Slavíčkovu střelu. V čase 58:26 si bere trenér Daniel Tvrzník oddechový čas. V čase 58:37 usedá Michal Pittr na střídačku a hosté hrají v šesti. Čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou je po nedovoleném zákroku Kroupy nařízeno trestné střílení. Rozjíždí se Průžek, jehož kličku Pařík vystihuje a kotouč vyráží. Utkání končí a Stadion slaví výhru 4:2, která se nerodila vůbec lehce.


HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha   4:2 (0:0, 3:1, 1:1)


Branky a nahrávky: 28. Kordule (Costa, Korkiakoski), 30. Ton (Costa), 35. Kordule (Černohorský), 50. Guman (Kuťák) – 24. Kulda (Průžek), 56. Eliáš (J. Brož, Hrdinka). Rozhodčí: Radek Wagner, Kamil Zavřel – Václav Juránek, Petr Maštalíř. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

HC Stadion Litoměřice: L. Pařík (O. Cichoň) – Aubrecht, Kroupa, Černohorský, Husák (C), Pavlák, Tomek, Böhm – Hrabík, J. Jícha (A), Sihvonen – Ton, Kuťák (A), Guman – Korkiakoski, Costa, Kordule – Cikhart, Vitouch, Vopat.  Trenéři: Miroslav Přerost, František Ptáček.

HC Slavia Praha: M. Pittr (T. Volevecký) – Eliáš, Hrdinka, Stejskal, J. Holý (C), Žovinec, Křepelka – Průžek, Žejdl, Kulda – Všetečka, Slavík, Strnad – Slavíček, Havrda, Brož – Labuzík (A), Tichý, Simon.  Trenéři: Daniel Tvrzník, Pavel Kolařík.

Autor: Václav Beneš

Foto: Karolína Štolcová













Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana