V posledním domácím přípravném duelu prohráli Lovci s německým týmem Dessau-Roßlauer HV 06

 

Lovosice - Start házenkářské extraligy je již opravdu tady. Zpestřením a zpříjemněním letní přípravy bývá tradičně několik zápasů. Ve čtvrtém, pátém i šestém z nich přehráli lovosičtí házenkáři belgický Hubo Handbal. Ve čtvrtek 24. srpna 2023 si odskočili na otočku do Rakouska, kde porazili místní UHC Hollabrunn 29:34. V pátek 25. srpna 2023 přivítali v hale Chemik přivítali v závěrečném přípravném duelu účastníka 2. Bundesligy, německý Dessau-Roßlauer HV 06, v jehož dresu nastupuje český reprezentant Jakub Hrstka. Domácím sice vychází první poločas celkem solidně a na přestávku si odnášejí těsné vedení o jeden gól, ale ve druhém poločase se chopí dirigentské taktovky jejich soupeř a na konci se musejí Lovci smířit s porážkou 25:29. Důležitější určitě bude vstup do nového ročníku, kdy se v prvním duelu představí ve čtvrtek 31. srpna 2023 v hale Na Slovanech, kde bude jejich hostitelem Talent tým Plzeňského kraje, úřadující mistr.

První poločas přináší vyrovnanou bitvu, ve které se ani jednomu celku nedaří svému soupeři výrazněji odskočit. Na přestávku se odchází za velmi těsného stavu 15:14, který vůbec nic neřeší.

Během druhé půle se hosté střelecky probouzejí a Severočechům jako by začal docházet dech. Německý celek začíná mít mírně navrch a na konci se radují z výhry. Lovci nepolevují a bojují, ale po závěrečném hvizdu se musejí smířit s porážkou 25:29, ale teď už se musí celý klub soustředit na start nového ročníku Chance Extraligy mužů.

HK FCC Město Lovosice - Dessau-Roßlauer HV 06   25:29 (15:14) 


HK FCC Město Lovosice: Adamík, Günl - Holubec 1, Kupa 1, Chotěborský 3, J. Motl 5, Hniďák 3, Dikhaminjia 3, Lukáč 2, Bednařík, Horák 1, Stach, Heřmanovský 3, Mizera 3.  Trenéři: Roman Jelínek, Martin Hrib.


Autor: Václav Beneš


Foto: Lovci Lovosice















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana